Боядисването и Къната


Преди години се случваше да се боядисвам. То не бях руса, червена, по-малко червена, по-тъмна. Какво да се прави, модни течения, които не ме подминаха. С времето се научих да ценя това, с което природата ме е дарила. Спрях експериментите, но това не означава,че не мога да ти дам някой и друг изпитан съвет, относно боядисването.

Ако все пак си решила да боядисаш косата си. Нека бъде с естествен продукт - като - къната. За да получиш истински хубав и наситен цвят, използвай колкото се може по-ярко зелена на цвят къна. Смесваш къната на каша с много гореща вода. Ако искаш да ускориш действието на къната, прибави лъжичка лимонов сок. Ако искаш да се превърнеш в знойна брюнетка, сложи супена лъжица кафе. Ако имаш цъфтящи краища на косата и косопад, добави лъжица зехтин. Нанеси кашичката на измита и леко подсушена коса. Постарай се да завиеш косата много добре. Идеално ще бъде, ако използваш алуминиево фолио за печене! Постой така поне един час и после се измий с вода.

И да знаеш! Къна се слага само на кестеняви и тъмни коси. Светлите и побелелите получават оранжев оттенък. Къна не ти препоръчвам, ако вече си се подложила на трайно къдрене. Изчакай да мине време, да се отървеш от къдриците и тогава, може вече да опиташ.

Освен да добавя - наслади се - на - промяната!


Facebook Comments

0 коментарa :

Публикуване на коментар