Писмо до Любовницата. от Съпругата.


Усещах, че има друга. Радарът на прословутата женска интуиция почти винаги успява да засече сигналите, дори и когато титулярката в случая - аз е прекалено влюбена, доверчива или отегчена.

Аз също дълго не знаех за теб със сигурност, но имаше вечери, в които просто го усещах различен. В началото, докато само проявявах съмнения, непрестанно отричаше, дори ми препоръча психиатър.

А това за ловуването е съвсем вярно. Съгласна съм, явно ловуват само сериозно 'обвързаните мъже'. Не казвам 'женени', защото отдавна ерата на браковете отмина и сега те са отживелица. В днешно време хората живеят заедно, а подписът им е последна грижа. Държащите на връзката си мъже или женените мъже, които държат на брака си, не крият халките си. Никога! Обикновено версията на търсещия мъж е, че 'не са в добри отношения с партньорката си' или 'сексът не е на ниво', за което никога другата страна не може да бъде сигурна. И все пак като риба захапва стръвта и така, докато не пусне кукичката.

Изобщо не ме интересува как изглеждаш. Дори и не мисля по този въпрос. Дали си съвсем обикновена жена или по-млада, по-слаба, по-умна, по-магнетична, загадъчна, капризна, непокорна или адски секси, повярвай ми, няма никакво значение. Това изобщо не е на фокус.

Важното е предателството! От него боли. Делиш с някого живота си, залъка хляб, пространството, отдаваш му годините си, енергията си и цялата си любов и в един момент точно, когато всичко изглежда нормално, истината излиза наяве и разбираш, че си живял с представа, призрак, нереалност или каквото искаш го наречи, но не и с истински мъж.

Знам, че истинските мъже са доблестни, открити и държат на честта си. Може би много книги съм чела, но някак си тази ми вяра не ме напуска. А такива мъже просто отдавна няма… Те са като динозаврите. Изчезнал вид са. Убедих се сама.

Дали си брюнетка или руса, просто няма никакво значение. Просто си още една поредна 'патка', оплетена в мрежите на лъжлив и недостоен за уважение мъж.

Защо ми е изневерил ли? При това точно с теб? Не знам. Може би наистина е имал нужда просто ей така, да обстреля нещо - да си припомни как става. Да подостри ноктите си, да разтръска грива и да си поиграе малко на преследвач. Да се почувства мъжкар и да нахрани изгладнялото си его с възторга на чифт женски очи. Ти вече не си плячка за него, ти си отдавна завладяна и маркирана територия.

Голяма е заблудата ти, че ти си адреналинът и дрън-дрън… Ти си просто различната - ни повече, ни по малко. И нищо друго. Повярвай ми! Не тъни в заблуди и не преигравай, когато се смееш на тъпите му вицове. В живота няма нищо сигурно, така че наслади се на мига, но умната и не забравяй, че той е един подлец и никога няма да бъде истински мъж от онзи изчезнал вид, за който си струва дори да прекосиш морето.

Той е просто един донор на сперма и никога няма да бъде истински баща на децата си. Лъжците и дребните души и това не го умеят. Не умеят да обичат и да дават от себе си, но има време сама ще се убедиш.

Нека първо минат пет или десет години от живота ти и когато някоя сутрин осъмнеш в очакване да се прибере 'от работа' или те обвини, че не обичаш точно такива филми, сочейки ТВ екран, а ти знаеш, че именно такива винаги си харесвала, ще ти се стори доста нетипично.

Разбира се, той е хитър. Ще те люби невероятно, ще те люби така, сякаш си единствената жена в живота му и най-тъжното е, че ще му повярваш. Поне в този миг.

Нека не се заблуждаваме, че можеш да бъдеш символ на нещо, а още повече на свобода. Моля те, това е като начин да потиснеш съвестта си, сещаш ли за вица как дебелите жени се успокояват? 'И кучетата обичат кокали, но предпочитат да е с мръвка.'

Това, че осъзнаваш положението си като вакантно, е похвално. Предполагам е проблясък на малкото ум, незаслепен от импулса ти. Може би нещо като проявление на разсъдък. Не ме интересува дали е бил влюбен в теб, или доколко е чувствал нещо към теб.

Аз го обичах. Аз свалях температурата му, когато е болен. Готвех вечерите му, приготвях кафето му сутрин, правехме любов под юргана още топли и сънени, пържех любимите филийки, когато в 1 часа през нощта ми казваше, че му се хапват точно в този миг.

За мен той не беше просто импулс, а беше моя живот, бащата на децата ми, човекът, с когото смятах и вярвах, че ще остареем заедно. Надявах се, че ще заприличаме на онези двама старци в Созопол от нудисткия плаж, които държаха ръцете си влюбено и гледаха морето, а лицата им светеха, огряни от любов и накараха един обикновен летен ден да бъде необикновен.

За мен той не бе импулс. Обичах го. Някога… Сега това някога е като мехлем за ушите ми, сърцето ми и душата ми. Дори се питам как е възможно да съм била толкова заслепена и да вярвам и да обичам толкова всеотдайно? В този живот човек трябва да обича безрезервно и безусловно единствено децата си, а всичко друго е илюзия на болните ни въображения или вид храна за него.

Обичаш да управляваш мъжа? Предполагам, че това се дължи на твоя вътрешна неудовлетвореност, нещо, което в психологията, май че определяха като 'завист поради липсата на фалос'. В това да ти доставя удоволствие слабостта на някого има нещо болно, нещо недотам читаво. Така мисля. Знаеш ли кое ти прави чест? Това, че се замисляш, анализираш, признаваш…

Но това явно се дължи на факта, че дълбоко в теб малкото момиченце се е разчувствало и иска извинение за постъпката си, която е недотам добра, но и недотам лоша. Не е нужно да казваш нищо. Отговори сама на себе си – сега щастлива ли си?

Доколкото схващам не си, и това ме натъжава. Дано срещнеш онзи, който да те направи щастлива. Пълноценно и истински.

Тук си много права – наистина бях потресена! Не от изневярата, а от лъжата. Знам, че няма моногамни хора, всеки греши, бяхме си обещали да бъдем искрени един с друг независимо от всичко. Но просто не се получи. А сега е доста късно за откровения.

Повярвай, не ме интересуваш. Нищо че ти написах това писмо, което няма да ти изпратя.

Ако можеш го задръж, не знам дали го искам до себе си. Вие си приличате и така ще има синхрон в ежедневието и нощите, в които едва ли ще ставаш, за да му приготвяш любимите пържени филийки.

Между другото не ги обича с мед. Само с пудра захар.

lili

Facebook Comments

54 коментарa :

Ondine каза...

мдам....определено не ми се иска да получа такъв тип писмо;)

Mira каза...

Аз също.
А искаш ли да си на мястото на ...любовницата?
Иначе е много точно, ако си на мястото на ощетената страна.
Но ако си любовницата, има доста какво да се отвърне ...
Мъжете са си мъже, това им е остатък от животинския период ...
А ние жените сме си глупавички, и все мислим, че има.... как беше... "истински мъже".
Те не са изчезнал вид.
Това е само наша фантазия, чисто женска. Уви!
Мъжът е създаден да "произвежда" деца, жената да се грижи за тях и да ги отглежда.

Анонимен каза...

hubavo e nqkoi da obleche v dumi moite misli dnes...

Ondine каза...

@Mira,това го има от както свят светува...и не, не искам да съм любовница/това за мен е много по-ужасно,да не мога да имам човека,който искам/,по-добре да съм си съпруга и без да зная, дори и да има любовница съпруга ми!

Анонимен каза...

Мили момичета, дядо ви Дончо прочете горното и смята , че е доста пресилено. Просто навсякъде прозира едно собственическо отношение, като че ли след връзката с една жена / същото е и за мъжете/ другия трябва да му принадлежи. Не забравяйте - любовта е свобода. Когато единия започне да предявява претенции, все едно дали за изневяра или за това че не получава достатъчно внимание, или за друго - любовта отлита. Дайте й свобода, нека не караме любимия човек да се чувства виновен... Стига обаче и той да подхожда съответно. Ревността, която избива в обвинения и скандали не е любов. И не е грешно да се обича повече от една жена / същото и за мъж/, защото поради предразсъдъците на т.нар. цивилизовано общество, което поставя на преден план парите губим началната нишка и за това се лутаме в живота. Кой има правото да определи, колко жени / колко мъже/ трябва да бъдат? Няма такъв!!! Защо да не обичам и съпругата си, и любовницата си? И двете са чудесни жени , и на двете искам да им е добре. А ако те рещат да ме делят, да ми определят какво точно и как - край на добрите отношения! Не съм ничий роб!

Mira каза...

Добър си, дядо Дончо,
И сигурно си прав ... не знам, но наистина, ако успяваш да си достатъчен и на двете, едва ли ще искат да те делят.
И не е проблема в парите. И в материалното. Това идва от църковните норми - да се знае родът и родителите на децата....защото едно време знаеш сам, не са имали сегашните познания, за да преценят с кого и кога да имат деца хората. Но за какво ли пък му е на човек да знае родът си - май пак опираме до парите и тяхното преразпределяне.
Според мен, не може да обичаш двама едновременно. Трябва да си избереш един, и да се надяваш, че и той ще избере теб. А с времето, чувствата се променят. Остава навика, привързаността и грижата за другия. Но не и любовта. Тя се замества от тях. За съжаление. И никога не съм искала някой да е с мен, само защото аз го обичам. Щом не ме иска, да върви по пътя си. И това се е случвало - оставяла съм хора, които обичам, да продължат накъдето те искат. Всеки има право да бъде щастлив. Така, както го разбира.
Това е моето мнение.

tcvetelinka каза...

А, не може ли една жена да е и двете за мъжът когото обича? Трябва ли само заради това , че е отдала живота си на едни мъж да затвори себе си в златна клетка.
Предпочитам да съм и двете и съпругата и любовницата , но знае ли се?
В крайна сметка всеки сам решава как да живее живота си.

Анонимен каза...

благодаря ти, че сподели и моите мисли тук.знам че не съм единствената минала по този път, но някак си ми стана по-топло от това че описа и моите чувства.
А-я

Анонимен каза...

Много пиперлив отговор...И много обвинения, от които дори се дразня, защото ми се струва, че за пореден път само " тя " е виновна, а онзи, който е " бил " някога " мъж " и " целия живот " на съпругата...никой не го упреква!!???!!! Защо??? А, да, защото е тъп и не е достоен / в началото си криел халката, а достойните не правят така.../ Те достойните идват в къщи с цветя и на чаша вино на дълго и на широко споделят със съпругата си каква невероятна връзка имат...какъв секс, какъв адреналин...Глупости!!! Аз съм била свидетел на много такива случаи / и от двете страни / и съм виждала как за всеки " неговата си истина и неговата позиция " са точните. Какво остава от всичко това??? Ами в повечето случаи нападки, обвинения към любовницата...една " война " за този " недостойния ", а той милия с най-незасегнато достойнство се измъква от " тази ситуация "!!! Много ми се иска да прочета писмо от " любовника " до съпруга и после съпруга непременно да му върне отговор....Ето това ще е интересно... И повярвайте ми изобщо няма и да се сетят за " пържени филийки"...

Анонимен каза...

Защо трябва да се чувстваме виновни, че любовта някъде е свършила, и просто вече не се получава?
Защо трябва да обвиняваме мъжа, на който му е писнало да прави скес с тази, скоято го е правил десет години? Понякога нагона е единственото което ни води към такова нещо. Защо съругата му трябва да му прави филийки, ами не си хване пътя и не излезе за да бъде отстреляна от някой друг ловец? Това е грешката на съпругата, тя започва да готви, да седи на топло с него, да забравя че все пак живота не се състои в това да бъдеш отдаден на някой! Ако иска така, нека стане монахиня!
Тук няма виновни, единственото което боли и в двата случая е, че сме забравили човешкото отношение в кавато и да било житейска ситуация. Бъдете влюбени, това е наркотика на живота, но запзете разума си, не наранявайте хората, които обичате. Човек се ражда сам, умира сам, и върви по пътя си сам. И определено не трябва да се извинява на никого, че е решил живота си по някакъв начин, удобен за него. Нека и другите да го направят! Любовта се бърка с чувството за притежание, обсебване, и желание да промениш другия по свой образ и подобие. Това че си се бракувал с някой не значи, че той е твой до гроб! Макар и паралелни, пътищата в живота, някъде там в пеостранството се разделят... Това не би трябвало да предизвиква страдание, а начин за ново начало!

Анонимен каза...

От бившата си позиция на монахиня ми се иска да кажа, че наистина ми се иска любовника да напише писмо до съпруга...хихи, щото мъжете са едни "отстреляни" вълци...Да, жената е дивеч и трябва да се завойва, но ако случайно заекът реши, че и той има "права" и трябва да завоюва...Това не може в царството на животните!
Любовта е свобода, но защо все единия трябва да се ограничава и да прави компромиси в името на тази свобода :-(
Тъпата патка, която е разбрала, че е предадена, всъщност е разбрала, че е вярвала в нещо, което не съществува - като е патка, защо трябва и другите да са като нея. Това си е неин проблем!

Анонимен каза...

Халил Джубран
"Пророкът"


За брака
Вие сте родени заедно и заедно ще бъдете во веки веков.
Ще бъдете заедно, когато белите криле на смъртта сложат край на дните ви.
Да, ще бъдете заедно дори в безмълвната Божия памет.
Но нека има пространство във вашето единство,
И нека ветровете на рая танцуват между вас.
Обичайте се един друг, но не правете плен от любовта:
Нека бъде по-скоро люлеещо се море между бреговете на вашите души.
Пълнете един на друг чашите си, ала не пийте от една чаша.
Давайте един на друг от хляба си, ала не яжте от един самун.
Пейте и танцувайте заедно и бъдете радостни, ала нека
всеки от вас бъде сам,
Защото дори струните на лютнята са отделни, макар да
трептят в една мелодия.
Дарявайте сърцата си, ала не на съхранение у другия.
Защото единствено ръката на Живота може да държи
сърцата ви.
И стойте един до друг, ала не прекалено близо:
Защото колоните на храма са на разстояние,
И нито дъбът вирее в сянката на елата, нито елата
В сянката на дъба.

Анонимен каза...

Кога пък верността и доверието станаха равни на "робство"? Дядо Дончо, ако не си обещал, пред олтара или другаде, да си верен, имаш пълно право да си хванеш и 5 любовници, ако щеш. Ако, в моментите, когато са се давали обещанията за вярност, си казал честно: "Когато ми трекне, ще си намеря и друга, и не ме питай и разпитвай, да не си развалим отношенията!" - само тогава можеш да се пънеш да обясняваш как не си "ничий роб"!
Пък какво да кажем за това, че благоверната ти съпруга спи с 2-ма яки мачовци, и й харесва повече, отколкото с теб? Приятно ли ти ееее, аааа? Гот ли ти е, да си го представиш? И защо не? Тя да не ти е "робиня"! (не знам въпросният потребител дали има съпруга изобщо, чисто примерно говоря, за да се видят нещата в пълната им перспектива).
По отношения на читателя, който цитира несъмнено смислените думи на Джубран за самостоятелността на партньорите, нещо отвътре ме кара да направя следната уговорка: това е красива поетична притча, а животът е ... нещо друго, все пак. За да стане ясно какво имам предвид: то може и библията да се цитира със същия успех като Джубран (поетична притча), ама трябва ли наистина да се чака със секса, докато се мине през олтара (според библията трябва)? Мисълта ми е, че притчите не са задължително за дословно ползване... Това го казвам с цялото си уважение към Джубран - и аз го харесвам.

Галина каза...

Чудесно! Чудесни коментари и най-вече самите писма! Много се забавлявах докато ги четох. Да, забавлявах се, защото вече съм минала през такъв ад / два пъти / и както се казва си научих урока. Много ми допаднаха последните два коментара / мили "анонимни" излезте на светло с имената си , за да мога да кажа: Ти приятелю "У" чудесно си го казал, или ти приятелко"Х" получаваш моите адмирации за цитата от "Пророкът" на Халил Джубран/.Много мъдрост има в тях. Поздравления! Дай Боже всекиму да достигне до тези истини, за да даде свобода на другия и най-вече на самия себе си!

Ива каза...

Пророкът на Халил Джубран - казва всичко по въпроса. Много съпруги се превръщат в слугини на своите мъже, стават безинтересни и нежелани. Никой не гони отстрелян дивеч. В любовната битка печели този , който бяга.Към всички съпруги : Обичайте първо себе си!!

Анонимен каза...

Съпругата е прозряла истината.Любовта е свобода и честност.Да можеш да кажеш истината.Останалото е страх, слабохарактерност и егоизъм.Е тук някой казва, че е добре да има и двете.Има и такива случаи,но не знам дали някой би се примерил истински.Не е ли по-добре да си признаем да изтърпим последствията и да продължим по неизвестния път на пред.
Lili

Анонимен каза...

Много самохвален и непукиски дух излъчваше прежденаписаното,та дори и да беше стилно и литературно издържано.Личното ми мнение е,че зад това л. умело се опитва да скрие своето нещастие и комплекси.Нещастна,защото освен адреналина и похотта не познава истинската любов в един благословен брак.За съжаление!!!Защото благодарение на нейната роля-,сравнявайки мимолетното с истинското и непреходното- мн. семейства са затвърдявали своята обвързаност и любов .Никога не бих приела ролята на резервната...защото Любовта.....никога не отпада!-Коринтяни 13 гл.

Анонимен каза...

Струва ми се жените, чиито съпрузи ги мамят не е зле първо да се обърнат към себе си, за да видят какво не е наред, после да се обърнат към съпруга си и да разговарят с него, защото никой не тръгва към друга връзка случайно, а пък ако е от този вид мъже, дали си струва усилието да живееш с него. Смятам, че всеки човек трябва да уважава другия до себе си, да уважава себе си, а това писмо горе просто показва, че тази жена има проблем и то най-вече със себе си. Нима мъжете ни карат да се чувстваме добре като жени? Щом живееш с човек, който те лъже просто изпитваш твърде голям страх в себе си. Мила, просто преодолей страха и покажи себеуважение!

Анонимен каза...

Пържела му филийки в 1 през ноща )))). И за това, може би той е длъжен да и е верен? ))))
Любовницата няма да му пържи филийки, не и давай рецептата )))))

Анонимен каза...

Лично аз не виждам ништо лошо в рутината.Това че знам как харесва да си пие кафето или дори :)))) пържените филийки / с мед или пудра захар/,напротив!!!Ако ме обича ще знае и аз ще знам ако го обичам.Според мен това е любовта-да познавам всичките му навици,/колкото и изнервящи да са те/и да знам кога има нужда от" въздух ",както той знае кога аз имам нужда от "въздух".Защо за даден човек ,който е добър в работата си и работи толкова добре никой не казва че това е нешто лошо,напротив той биде похвален и се казва "справя се прекрасно,перфектно ,ЛИЧИ СИ РУТИНАТА !!!"
А в любовта не бива да има рутина - ЗАЩО ???В никакъв случай не казвам да няма изненади-не,напротив нека има ,те са нещо много хубаво,но и рутината е прекрасно нещо.Аз съм омъжена от 20 г.,а живея със съпруга си от 24 и е прекрасно.Голяма част от нашето ежедневие е рутино,но е прекрасно.През всичкото това време сме отценявали колко е важно да не отнемаш свободата на другия и да няма забранени неща.
Не знам дали моят мъж някога ми е изневерявал,не искам да знам!!!,но ако го е правил то за това съм си виновна само АЗ.Обичам го безкрайно и му се възхищавам на всичко което е направил,а ако нешто не е успял да направи ,то е заштото не съм го подкрепила или не съм му помогнала ,така че защо да му се сърдя и да го обвинявам?Трябва всички да се научим да виждаме хубавото-независимо колко малко или голямо е то!И тогава няма да ни се налага да се доказваме пред непознати ,"незавоювани плячки".Общо взето сами си ослужнявяме живота повече от колкото е необходимо ,а той е толкова простичък и хубав.

Анонимен каза...

Скъпа подателко на писмото,
никъде не прочетох той как се е отнасял към теб,дали ти си била за него каквото е тя сега...Дали е бил искрен там на плажа,дали още тогава не му е липсвало нещо ...Сигурно!Вярвай ми,така е било.
И защо написа писмо към любовницата,напиши на него...или е по-лесно на чуждото..??!!Мъжете може и да са кучета и какво ли не,но вярвай ми не са прости.Разбират и от отношение и от внимание.А тая приказка,че мъжа иска жената да е "Домакиня в кухнята,дама в обществото и развратница в леглото.",знаеш ли я?Ти коя от тях не беше...Е,приеми го...тя е всичко това.Тя го може!Тя не мрънка като теб и не хленчи!Тя е хитра и умна!И го може всичко,успява..колкото и да не ти се вярва.Да,била съм такава и все още съм.Обожават ме не ден,де година а дестилетие.И ако получа от нея такова писмо,ще й дам и отговора.Повечето мъже са прекрасни и умни.Само че,не винаги попадат на такива жени.А ти като ти се пържат филийки посред нощите,ок...намери такъв дето иска....но не чакай да ти е благодарен едни ден!Той си има вече майка,иска жена!!!Така че,както каза дамата горе,не давай рецептата,няма смисъл.Вярвай ми,ще са щастливи и без филийки.Просто са на друго ниво общуване!Приеми го,прегрътни го и се опитай да бъдеш щастлива!Защотото те СА!!

Анонимен каза...

Това ми е любимо.Супер е :)

Анонимен каза...

По-добре любовница, от колкото отчаяна съпруга!!!

Анонимен каза...

по-добре да не си нито жената,нито любовницата,но все един ден всичко се връща...

Анонимен каза...

az iskam da kaja,4e imh do sebe si maj-jenen,koito dve godini jivqh na semeini na4ala,no v sabota i nedelq se vra6ta6e pri jena si.sega ostana bez rabota i vednaga se pribra pri neq.(toi e ot drug grad).neprekasnato mi zvani i mi govori,4e nqma tarpenie da si nameri rabota pak v moq grad i da si jiveem,kakto predi.kak da vazpriemam takav dvujenec?

Marina каза...

Мили съпруги и любовници,
Аз съм една обикновена жена, на която животът дари първо ролята на съпругата “рогоноска”… Боли, за това че е предадено доверието, боли при мисълта, че децата ще бъдат раздвоени (аз самата съм дете на разведени родители и страдах безумно от болка, когато татко поемаше с бохчата дрехи за пореден път при поредната си любовница…) … Боли и рецепта против болката няма. Казват времето лекувало…
Шест години “се борих” с другата, чуждата жена. Бях съпруга, сестра, майка и развратница в леглото за него. Отгатвах желанията му без думи, бях всеотдайна и нежна, а когато биваше уморен му правех невероятни масажи и заспиваше облегчен в ръцете ми. И все пак предпочете другата жена. Не е и в това да се дава всичко без остатък… Разбрах го по-късно.
Нямах смелостта да натоварвам приятелите си с толкова болка и потърсих истините в книгите. Съдбата ми ме “срещна” с книгите на Сергей Лазарев “Диагностика на Кармата”, където намерих отговор на всички въпроси, които измъчваха душата ми. (Горещо ги препоръчвам на всички, които мислят по начин подобен на моя) .
Бавно и мъчително израстнах. Преориентирах ценностите в живота си и реших да отида далече – “през девет земи в десета”, а ако той ме обича и пожелае да бъде до мене – да дойде. Способна бях да простя всичко и да започнем “от начало”, за да бъда с мъжа, когото обичам и с бащата на двете ни деца. Той дойде, остана три седмици и отново се върна при нея, при любовницата си. Усещах, че докосвам дъното, там далече в чуждата страна, сама. Сама сложих един голям черен кръст на мечтите си за живот със съпруга ми, кръст върху него самия. И освободих душата си от мисълта за него. Научих да се самоуважавам, да се приемам и обичам, и знаех, че пред мене стои едно неясно бъдеще, но избрано от мене самата.
В един прекрасен момент, в търсене на сродна душа, животът ме срещна с мъж, който казваше че е свободен. Позволих си да вляза във връзка, която за много кратко време ми даде емоция и смисъл в трудния емигрантски живот. Анонимността на огромния град, където никой никого не познава… Още след месец усетих нещо неясно – мъжът, който твърдеше, че е свободен, незнайно защо бързаше да се прибере около десет часа вечерта… Поставих въпроса “ребром”… Имаше мънкане и пънкане и едно признание: “Аз съм семеен, баща на три деца”. Господи Боже мили!!! От ролята на “рогоноска” се озовах в ролята на любовница… Какъв ужас, помислих си аз! Решението за мене беше ясно: не мога да бъда “терминатор” на едно семейство. Малко ли години страдах, че да подложа на страдание една непозната жена и децата… Болеше ме, късах и хвърлях… Трябваше да мина и през това, за да разбера, че всичко в този свят е възможно. Моята жажда за живот и любов ме беше срещнала отново с неподходящ човек. Подхлъзнах се, паднах и се изправих сама. Животът ми даде уроци, които трябваше да науча и изстрадам. Простих - на всички, които ме бяха лъгали и обиждали, простих и на себе си. И продължих да узрявам и да израствам… Години минаха. Едва тогава Съдбата ме срещна с човека, който ме направи в зряла възраст истински щастлива. Беше наистина свободен човек. Знаех дълбоко инстинктивно, че щастие се гради “начисто”.

Анонимен каза...

Анна, страхотна си! Поздравявам те! За изказа и за написаното, както и за последното изречение!Презизвика у мен разнообразни емоции и повечето на разбиране и "комане" за потвърждение на думите ти. Преди години за нищо на света не бих искала да получавам такова писло в ролята на съпруга. Не бих искала и да пиша такова в ролята на любовницата. Сега съм била и от двете страни. Не се гордея, просто констатирам факт. И двете роли са хубави посвоему и ужасяващи от части... Жвотът е такъв - хубав, емоцианален, страстен, рутинен и някак успява да те постави от двете страни... да на би да не научиш грешките си, а и по-добре така! Разбираш повече за другия, за себе си, за това, което искаш и за това как да го постигнеш.... Благодаря, че сподели мислите ми на глас!

Анонимен каза...

живота е вьрталешка

BRUNO VASSARI каза...

Нямах време да прочета всички коментари, но ще изкажа своето мнение.
"Съпругата", пишеща това писмо, питала ли се е някога защо съпругът се е втурнал да отстрелва дивеч? Защо тъжните жени/съпруги, които вечно обвиняват мъжете, че са подли И безчувствени "ловци" (ГЕНЕТИЧНО ОБРЕМЕНЕНИ), никога не се обръщат да погледнат себе си? Защо не се позаровят в миналото, за да проверят дали те са направили усилие да запазят мъжа до себе си не само като биологичен баща на децата си, но и като любовник за себе си, като извор на любов и духовно единение. Вбесявам се, когато слушам/чета обвинения по адрес на мъжете изобщо. Още повече когато открия "историческия извод", че ОНЕЗИ мъже вече ги няма.
Е, аз имам ТАКЪВ СЪПРУГ! И го имам, защото 25 години полагам усилия и го карам ежедневно да се чувства специален, обичан, желан. Не съм го вързала за радиатора с връзките на престилката, не го дУша, когато вечер го целувам след работа (целувам го и сутрин на тръгване - за късмет), не се ровя в телефона му, не прося жестове на внимание (защото ги получавам без просия!), не го чакам с тигана зад вратата, когато се забави след работа. И всичко това е така, не защото ми е безразличен (както биха казали критикарите)! А защото 25 години не съм се съмнявала, че ме обича, така както той не се е съмнявал, че го обичам. И си го доказваме непрекъснато.
Е, кажете ми тогава, измамени съпруги, за какво му е на този мъж да търси други жени?
За онези, които си мислят, че подписа в гражданското е индулгенция за щастие повтарям:
АКО СТЕ СЕ ОБВЪРЗАЛИ ПО ЛЮБОВ, ЧАКА ВИ ОГРОМЕН ТРУД, ЗА ДА Я ЗАПАЗИТЕ ЖИВА. ЖЕНИТБАТА Е НАЙ-ЛЕСНОТО НЕЩО НА СВЕТА!

Анонимен каза...

...за себе си мога да кажа с ръка на сърце, че съм направила абсолютно ВСИЧКО, за да накарам мъжа до себе си да се чувства ВЕЛИК! ИИИИИ точно там ми беше грешката! Бях на 16 години, когато се влюбихме /сега съм на 30/, имахме неповторими моменти, ...но и много скръб за мен - и не говоря за "друга". Прощавах му "лошото" отношение към мен /досетете се сами в какво се изразявало/, родих две деца, за да му докажа колко много държа на семейството си и на него. Но за жалост нищо нямаше полза. Има такива хора, които искат да получават, възползват се и после....аут /както той сам се изрази/. Нито съм грозна, нито глупава /може би и в това е проблема/, нито съм дебела. Така,че мили дами, не си мислете, че като правите всичко за мъж, който просто не го заслужава няма да бъдете наранена. Сега страдам и не съм сигурна точно защо - дали защото е предпочел 20 годишна или защото ме е яд, че съм обичала толкова недостоен мъж. Благодарна съм му за прекрасните деца и за житейските уроци, които съм научила от неговата глупост. Един ден ще се справя с тези бушуващи чувства в мен и ще ви пиша отново, но вече ГОРДА ЖЕНА!

Анонимен каза...

Красиви думи, маска на незаинтересованост "не ме вълнува коя си" и в същото време - цял роман, в който главния обвиняем е "любовницата". Тривиално. И точно защото е адски скучно и тривиално, някак си не можа да ме разчувства. В един коментар по-горе някой правилно попита - а къде е мъжът в цялата тази история? Или госпожа Съпругата е твърдо убедена, че той е паднал жертва на хитрата мръсница, която няма друга цел в живота, освен да отмъква чужди мъже? Даммм...така всичко звучи много по-успокояващо. Отколкото да се обърнеш лице в лице с Проблема и да потърсиш грешките в себе си, в мъжа до теб...във вас двамата като отношения. Защото любовта, драга ми Съпруго, не е само твоя привилегия. Чувствата не са концерт по желание. Просто се случват. Поврявай ми - просто се случват и понякога осъзнаваш, че нещата не бива да са такива, но нямаш сили да се противопоставиш.И не, не става дума само за секс. Би те устроило прекрасно, ако беше само секс, но не е... Иначе е много лесно да обвиняваш...да обиждаш, да се криеш зад маската на това "не ми пука дали си блондинка или брюнетка". Това звучи лицемерно. Но лицемерието, както и яростта не са нищо повече от дрехи, под които се крие тъгата.
Аз не съм лесна жена. Просто не знаех как да се справя с проблемите в собствената си връзка.. Един ден се почувствах съвсем сама - и в буквалния и в перносния смисъл. И тогава се появи Той. В началото дори идея си нямах какво се случва. Просто ни беше приятно да си говорим. Това продължи седмици и не, в разговорите ни нямаше и намек за флирт или секс. Просто си говорехме за най-обикновени неща, беше ми интересно да го слушам, той мен - също. Чудиш се за какво толкова сме си говорили? Ами за това, което го вълнува много, но ти вероятно не си го забелязвала и си смятала, че е "глупост". Всичко стана толкова неусетно и в същото време толкова бързо, че докато осъзная какво се случва, разбрах, че това е Той. Разбрах го по свиването на стомаха, когато моята 10-дневна самота свърши...и когато всъщност осъзнах, че без никога да сме си говорили за секс, ние всъщност имахме връзка...бях докоснала дъното на душата му и той - моята. Ето така се случват нещата, многострадална Съпруго. Той ме изпревари, когато ми каза, че се страхува да не ме загуби. После имахме среща и не, не правихме секс /това се случи месеци по-късно/....говорихме си, разхождахме се и бяхме като две щастливи хлапета. После аз го целунах. И осъзнах, че не мога да се боря със себе си...кой е толкова силен, че да изтръгне най-истинското щастие от сърцето си? Морал? Ха ха! Моралът е като средния пърст - всеки го размахва, когато нещата не вървят.Аз никога не съм искала нищо от него, никога не съм имала очаквания.Мислиш ме за патка? Не ми пука. Може и патка да съм, ако това те кара да се чувстваш по-добре. Една патка, която обича "твоя" мъж и която макар и да му е дала години от живота си, никога нищо не е очаквала в замяна. Той сам идва при мен. И се затваря ме в нашия свят. И не ми пука колко пържени филийки си му правила...Любовта не е задължаваща. Тя е магия и просто приеми, че в някакъв момент от живота ви, си я оставила да си тръгне. И не ти го казвам от позицията на самодоволен завоевател. А от позицията на човек, който добре осъзнава колко крехки са чувствата ни...и че нищо не е вечно. Това, което правиш ти, е да му натрапваш чувство за вина - ето виж, аз колко страдам...отдадох ти n брой години от живота си, а ти... Погледни се отстрани и ще видиш една неуверена жена. Която със сигурност обича, но не осъзнава, че обичта не е бакалска сметка - аз ти давам, а ти ми дължиш...Тя е нещо много крехко и никога не знаеш кога може да си тръгне.Просто приеми, че аз съм го обичала по начина, по който ти не си успяла. Без изисквания и без очаквания. И той мен също - по начин, по който никой друг! И дори един ден да разбера, че той вече не ме обича, дори да знам, че никога няма да го видя повече, обичта ми към него няма да се промени. Ето това е разликата между мен и теб.Уважаема Съпруго. За какви филийки ми разправяше?

Анонимен каза...

А ако връзката с любовницата продължава 3-4 години? Тя любовница ли е или нещо повече? Не е еднозначно да осъдим една единствена изневяра ..случила се за 1-2 дни ..месец и такава която съществува паралелно на нашия живот?
В такива връзки - коя всъщност е първа и коя втора - не е ясно?

Анонимен каза...

няма виновен, няма невинен. Всеки е и победител и победен в такава ситуация!

Kalitko каза...

Използвах 127 минути в четене! Сега ... отивам да питам баба какво да правя! Нали знаете? Баба знае 2 и 200! Каквото баба каже - това е! Чау!

АДИ каза...

Тъжно е когато станеш килимче под краката на някого по своя воля ...а после си удивен ,че тои не го е оценил или не даи боже е злоупотребил ...Късно разбрах израза уважаваи се, за да те уважават и другите ,а също и обичаи се и т.нПо голяма истина за взаимоотношенията от тази на Халил Джубран
"Пророкът"
не бях чувала .Но четеики я осъзнах ,че съм била наопаки по всяка точка ...толкова навлязох в пространството на половинката си ,че напълно насилих личността му.Възмутих се, че тои не се интересува от моето лично пространство и в резултат така ми омръзна ,че ще се пръсна ...какво да правя не зная...отвори ме се възможност да съм любовница ,но не я използвам все още ...някак да се храня с трохите на друга жена не ми харесва ...да бъда жестоката, която наранява съпруга си -не и това не ща ...и не спирам да си напомням ,че всъщност може би на мен ми изневеряват ...какво ще кажете един човек в три различни роли едновременно ?!Всеки които осъжда другия да каже не е ли бил в даден миг или сигурен ли е ,че няма в бъдеще да бъде от другата страна ?И тогава какво ...

Анонимен каза...

а ее онзи дз го лигавим да му правим това и онова да го 4еткаме да го обгрижваме Ние какви сме не искаме ли да ни гушкат да ни кажат 1 хубава дума

Анонимен каза...

все тях да обгрижваме и лигавим а те 6е стоят и 6е 4акат жената да е 1 ва за вси4ко А я вижте 4ужденците как се държат с жените /?Аз имам 30 г брак и все аз трябва да вземам инициативата.А иаз искам малко отно6ение малко внимание Много ло6о са нау4ени българските мъже .Продължаваите така и 6е видите до къде 6е стигнете.ТРЯБва мъжа да се възпитава много у нас Много е назад с материяла'Глезлиовци такива.Жени,стига се подлагаите.

Анонимен каза...

мажете са лекета и лиглиовци

Анонимен каза...

Прочетох повечето коментари и във всички не се говори въобще за децата. А всъщност те са потърпевшите. Възрастните (без значение в коя роля са попаднали и дали е мъжът или жената)ги боли, научават някои уроци (не винаги), помъдряват (съвсем рядко), но имат възможност да пренаредят себе си и душевно и материално в пространстовото. Но какво се случва с децата? Отнемаме им детството - не са свидетели на щастливи и усмихнати искрени мама и тати, живеещи в едно семейство с тях. Детството е онази безметежност и защитеност, която дава психическите устои...А като има конфликт в семейството или дори раздяла, децата стават възрастни в невръстна възраст. Майка съм на такова дете и това наистина боли. Ето тук съм безсилна. И още никой не споменава в постингите за околните-хората, приятелите, роднините, познатите, родителите и т.н. Когато има проблем в едно семейство, ами това все някой външен го е забелязал! При изневерите съпругата е последната, която научава. Е, като знаеш, че приятелят ти е женен, и виждаш че непрекъснато идва на забавленията сам без "жена си" и като почне някоя да му върти очи, какво правиш? Има кризи във взаимоотношенията и често с външна намеса (изречение -две, казани насаме, не се иска много) кризата може да се преодолее. Проблемите не се решават на нивото, където са възникнали. Но нека си признаем,че предпочитаме да си разказваме вицове и да пием бира, не и да поговорим ИСТИНСКИ с някой. А това е другото предателство, което боли. И колкото по-близки в обкръжението са свидетелите на изневярата, толкова повече боли. И какво става после ли? Ами изневеряващият продължава да си пие с компанията, да флиртува с любовницата, а съпругата никой не смее да погледне в очите вече. За нея остава да е така добра да се отдръпне, да си гледа детето и да не нарушава установените порядки в компанията. Забравят я. И още нещо - да се чуди как да обясни на сина си защо баща му живее с любовницата без да даде израз на болката си и без да накърни "образа" на бащата. ....Между другото, от тази седмица любовницата станала съпруга. А бащата не смее да каже на сина си на висок глас, а му го прошепнал. Е, и един бонбон му дал.

Анонимен каза...

Не изневярата разтуря брака, а приемането на изневярата от околните за нещо "нормално". И не казвам, че ако някой се "влюби", той не може да напусне семейството си. Но това може да стане по един нетравмиращ и честен начин.И ако си живял с някой десетина години, ами кажи му "Благодаря" поне накрая.
И не подписът унищожава съжителството. А сключването на брак с мисълта, че "всеки трети се разпадал". И да не си помислите, че хората помъдряват? Статистиката за САЩ е 50% разводи при първи брак, 70% при втори брак. Не знам каква е статистиката в БГ. Но е страшно, както и да го погледне човек. А човек, заровен в проблема си, не може да види решението. ЗАтова е толкова важен страничния поглед и отношението на околните.

Анонимен каза...

Istinata e edna i tq e za vsichki : N E N A R A N Q V A I SYZNATELNO , zashtoto posle shte plashtash s lihvite! Vsemirniqt zakon e : Tozi , koito e vzemal shte dava,a tozi,koito e daval - shte vzema . V prirodata ima balans , ravnovesie. Preminavaneto prez bolkata /karmichnite uroci/ prechistva i taka se trupa opita,koito e neohodim po natatyk v jivota / principa na vaksiniraneto/.Strashnoto ne e v samiq seks /da go narechem instinkti / ,strashnoto e v lyjata , v predatelstvoto,v straha da si priznaesh greshkite.V liubovniq triygylnik nqma pobediteli i pobedeni.Vseki v edin moment e pobeditel,a v sledvashtiq-pobeden.Syprugata,koqto se e postavila v pylna zavisimost i go e karala na iunashko doverie /nai-veche nejelanie da se vidi istinata ,zashtoto tq neminuemo shte predizvika sytreseniq i shte promeni situaciqta/ , liubovnicata , koqto si vyobrazqva,che TOI e pri neq,zashtoto q obicha/a toi vsyshtnost bqga ot deistvitelnostta/i nakraq neverniq syprug,koito ot dvata stola ,ta na zemqta / veche nqma ubejishte,taen svqt - istinata blesva i idva realnostta /nqma zabranen plod i ne e interesno .Skuka.Ejednevie.S bitovizmite si zaminava skorostrelno i liubovta.I kraq e identichen.V jivota nai-vajnoto neshto e SVOBODATA /no ne svobodiqta/.Tq e v osnovata na LIUBOVTA.SVOBODATA-tova e uvajenieto kym drugiq ,zachitaneto na choveshkite mu prava.Vseki ima pravo na liubov,no kogato tazi liubov razrushava jivota na decata mu -togava tova e prestyplenie.I neka kaja na gospojata ,koqto ima 20 godishen brak"Trai,babo,da ne te sreshta mechka".A na liubovnicata s 10 dnevnata samota:"Prigotvi se za mnogo pyti po 10 . .Kydeto e teklo,pak shte teche,samo che tozi pyt ti shte si na pangara i togava se obadi i pishi tuk kak se chuvstvash i kolko si liberalna!?Vylkyt kozinata si meni,no nrava-nikoga.S tvoite kamyni,po tvoita glava.A prez tova vreme na bivshata ti sypernica ranite veche shte sa i zazdraveli/ako e umna jena i se uchi ot gershkite si/.Shte si e syzdala nov svqt s hora,koito q obichat i uvajavat.A ti shte si troshish glavata s toq neshtasten kompleksar i shte se pitash otkyde ti e doshlo? Ot teb samata i ot tvoite predishni deistviq ! Zapochvai otsega da trenirash,za da si zagrqla kogato mu doide vremeto.

Анонимен каза...

A sto se otnasq do "pyrjenite filiikí",to sledvashtiq pyt na damata shte i gi pravqt,a ne tq na tqh! Uspeh!

Анонимен каза...

Боже! Колко глупост има по тоя свят! Едната го гледала с температурa, филийки му пържила в един посреднощ, баница му правила, целувала го преди работа хахахаххаха тя и майка му ги е правила тея неща поне 20 години за него. Мили отчаяни съпруги сами сте си виновни щом единствената цел в живота ви е да готвите и да гледате деца. И какво сте очаквали в замяна- вярност, уважение, ами заслужете си ги. Родила съм му деца е и? 90 % от жените раждат - нищо невероятно. Вие сте си избрали ролята на слугинята и ще си я търпите! Пълно щастие няма

Анонимен каза...

Интересно писмо към любовницата! Аз съм както съпруга, така и любовница, така съм искала, така съм си го направила :) Чисто и просто се научих да уважавам себе си, на ПЪРВО МЯСТО, а после всички други (да му държа челото и да му меря температурата, или да му пържа филийки... това го правя за сина си, просто защото все още сам не може да си ги изпържи)..
Всеки човек трябва да се научи да уважава себе си, а след това да се научи ЧЕ НЕ ПРИТЕЖАВА НИКОГО НА ТОЗИ СВЯТ!.....
Има много други уроци, но тези са основните, по тази тема :)))

Анонимен каза...

Докато тук се надпреварвате да пишете, уважаеми съпруги и любовнички,какво мислите правят мъжете ви в момента?...

Анонимен каза...

mnogo gi znaete ne6tata vie jenite.a zamislqliliste se za6to stava taka.?az 6te vi kaja.za6toto vie syprugi si mislite 4e ve4e pritejavate myja do sebe si i po4vate da si pravite kakvoto iskate s nego-unijeniq zaplahi,taka nare4enite 4alymi.a za myjete-ima i svqsni no nedooceneni.

Анонимен каза...

Здравейте на моите приятели там съм свидетелства за добрата работа на един човек, който ми помага да е ад от деня, съпругът ми ме остави аз съм жена с две деца на моя проблем възниква, когато никога не е баща на децата ми помогне той пътува живееше, но около две седмици, тъй като аз имам око на мъжа ми се опитва да ми се обади, но не да ми се обадите на няколко седмици той ми вика ми казва, че е открил любовта някъде лесно в началото трябва да бъде серозен, но един ден след той пристигна в къщата, за да събира нещата си, че е време аз осъзнавам, че нещата не вървят добре, че ще помогне, но нещата, които се обърка този ден е необходимо да говоря с някого за това, така че отидох на приятеля си, но имаше никаква помощ, така че нека месец по-късно се запознах онлайн мъж на име ПРОРОК ROBSON на един магьосник, който никога не повярваш, но имах нужда от моя човек назад, така че магьосникът ми даде проблеми на първо не му вярвам да правя, за да обичам, но след три дни да ми съпруг ми се обади да ми кажеш, че завръщането си у дома, но аз все още не мисля, че до шест дни, баща на децата ми дойде в къщата, за да ме помоли да дам любовта си с него работата с си казах, от онзи ден бях щастлив със семейството си, благодарение на грижите на ПРОРОК ROBSON
ако имате интерес да го contant на този имейл prophetrobsontemple@yahoo.com

Анонимен каза...

Zdraveite! Ne prochetoh cqloto pisanie, samo ot chasti, kakto i komentarite - bezsmisleno e. Izkazvate mnenie, a ne znaete dali vsashtnost e taka. Vseki chovek e individualen - s razlichna gledna tochka i useshtane. Ta... i az da kaja kakvo mislq... DA, sashto sam lubovnica na semeen maj s dalgogodishen brak i deca. Ne izpitvam absolutno nikakvo chuvstvo na vina sprqmo sebe si ili semeistvoto mu! Nito me grize savestta, che adje ba razrushavam edna "krepost". Dori i da slojite halkite na prastite, tova kakto sami vijdate ne e bilet za vechna vqrnost. Nqma nishto vechno, znam che takava vrazka nqma perspektiva, nezavisimo kolko godini shte prodalji...v edin moment trqbva da slojish krai. Tova ne me plashi, naprotiv, sled vreme s usmivka i nostalgiq shte si spomnqm kakvi krasivi izjivqtaniq i migove na strast sam imala s maj, koito "prinadleji na druga". A kolko smeshno zvuchi dumata "prinadleji"...nie ne sme veshti, ne sa ni kupili, za da badem nechiq sobstvenost! Chovek prinadleji edinstveno na sebe si i e svoboden sam da napravi izborat si! E, Az i Toi sme napravili nashiqt - lubovta e lubov pod vsichkite i formi! Naslajdavame se na vremeto prekarano zaedno, na vsichki noshti v koito ne spim, na tova kak me gleda i potava v ochite mi, kak vecher me zaviva, a toi ostava otkrit...i oshte mnogo, mnogo lubov izrazena s razlichni jestove! A az go obicham s vseki edin atom ot tqloto i sashtestvoto si! Za jena mu li...ne me interesuva kak izglejda, dali ima moite ochi ili pohodka - ot nego tq poluchava samo priznanieto, che mu e rodila deca, a az men e cqlata mu lubov i strast. Taka che, predani i sveotdaini saprugi, vasheto mnenie i sadesticni komentari slabo me interesuvat! Pluiite si na volq... Ako nqkoi shte me sadi, tova opredeleno ne ste vie!!! All the best ot men :)

Анонимен каза...

Prochetoh vnimatelno vsicki komentari smeq da tvurdq, che v povecheto ot tqh se obvinqva lubovnicata, i muja , a na posledno mqsto suprugata,V Bulgariq mujete sa naucheni taka:jeni se pravi deca, i misli che jena mu e vurzana zaradi decata i si hvashta lubovnica gorkiq , za da dokaje na sebe si , che oshte go biva kato muj.Dragi dami , kolkoto i da davate na mujete do vas obich, razbirane, i strast , nikoga nqma da e dostatuchno , vinagi ostavqite po neshto skrito , neshto za vseki sluchai , kogato mu omruzne ot rutinata na ejednevieto.Zashtoto kogato nie davame vsichko ot sebe si , tova kara mujete da se chuvstvat prekaleno specialni , i tochno poradi tazi prichina tursqt drugi jeni.misleshti se za veliki.No zashto muja se pitam az ne e ostavil jena si i semeistvoto si , i ne jivee s lubovnicata, a q ima samo kato vtori variant kogato mu omruzne ot bashtinskite zasuljeniq, Muj ili jena koito si namirat partnior izvun semeistvoto sa egoisti !!! NE MISLQT za DECATA SI !!! Kogato se obvurjesh i gradish semeistvo trqbva da si siguren , che go iskash.Najiveite se muje i jeni i togava pravete semeistva.Ili ako vi se hoika na lqvo na dqsno pone go pravete za po 1 put , ne si razvalqite semeistvata.Nikoi ne e bezgreshen."Koito e bezgreshen , neka hvurli purviq kamuk " Mislete za posledstviqta.Zaradi edna mimoletna vruzka stradat hora i to ne edin ili dvama , a poveche , ogledaite se naokolo , Otvotete si ochite !Lipsata na doverie ni dokarva do tuk , a puk kogato slqpo vqrvame togava se okazva che sme nai izluganite. Lubovnicata misli , che kato e "otkradnala"ili prelustila vremenno chujd muj e spechelila bitkata.Shtom edin muj e gotov da susipe sobstvenoto si semeistvo , zaradi edna mimoletna avantura, koqto moje da prdulji i dulgo , no pak si e prosto avantura za muja.Predstavete si dragi lubovnici kolko ot vas sa iztrivalki za muja!!!I kolko ot vas shte se okajat na mqstoto na supraugata , nqkoi den .Kakvoto davame poluchavame.KAkto beshe napisano v edno pismo po -gore , koito e daval shte vzema , i koito e vzemal shte dava ! Nqma nenakzano dobro !!!!

Анонимен каза...

Аз имам връзка с женен мъж. В началото се поставях на нейно място, беше ми съвестно, но колкото повече време минава, толкова по-малко мисля за нея. Не може мъжът ти пет месеца да не желае секс с теб и ти нито веднъж да не му поставиш въпроса какво се е променило. Или поне да вкараш в действие целия си чар и да го предразположиш за близост. Мъжът има нужда от адреналин, жена, която ежедневно да му показва колко е специален, колко перфектен е в нейните очи. Той няма да аплодира топлата вечеря, изпраните чорапи и изгладения панталон. Това дори няма да му направи впечатление. Не мога дори да я съжалявам. Не зная кога и как ще реши да приключи с мен или с нея, но ако реши да си тръгне от нея няма да го спра....

Анонимен каза...

Мила ми госпожо, аз не съм любовницата на вашия мъж, но съм любовница на труг!!!
Първо, собственият ви съпруг не мисли за вашите чувства, когато си сваля ципа, защо тогава една напълно не позната жена трябва да мисли за вас. Любовницата не ви познава, тя не ви е обещала нищо, и не ви дължи нищо, тя е свободна и може да се забавлява както намери за добре, ако някой ви е лъгал с напразни обещания пишете писмо до него!
Второ, ти може да си му пържила филии, но любовницата му е дала цялото си тяло и цялото си разбиране!
Трето, защо мислиш, че този мъж е твой, с какво си повече от любовницата ти? Може би си го срещнала първа, да но това не е състезание, първи втори. Теб те боли, защото имаш сърце, а нея не, тя има памук не усеща. И ти си му готвила, а тя е търпяла да седи сама, много нощи, да празнува празниците сама, когато я боли да е сама, винаги да е сама, преглъщала е, че си ляга до теб и се е радвала на трохи, и въпреки всичко не го е изоставила, защото го обича истински. А ти научи за нея и си тръгна, защото си слаба. Е госпожо, много сте обичали съпруга си казахте, ха, и аз бих ви изневерила!
Вие сте комплексирана мрънкаща и жалка и още десет мъже да имате пак ще ви изневерят, защото любовта не е само манджи и битовизми, а вие само това умеете!
И понеже виждам, че се правите на психолог, нека аз да ви цитиръм нещо от семейната психолгия "ако един човек изневерява, вината е изцяло на този на който му изневеряват", какво ще кажете, а?! Хареса ли ви!
Моляви не се излагайте повече с подобни глупости и вместо да ди губите времето и да се жалвате се зааемете малко с бг език и се нсучете кога се пише с пълен и кога с кратък член!
Поздрави,
Камелия

Анонимен каза...

Боже колко сте ТЪПИ !!!!!! Безочливи любовници ЖИВОТНИ !!!!! Една връзка само секс ли е ? Направо ме е гнус ! Защо трябва да мамите мъжете и жените си ? Аз разбирам, че когато една връзка се е изчерпала, то неминуемо се появява друг или друга, но като толкова много си давате с любовника или любовницата, защо се криете? , Признайте си, разведете се и живейте щастливо и доволно .СТРАХЛИВЦИ И ИЗМАМНИЦИ ! Две дини под една мишница не се носят.ОТВРАТИТЕЛНИ СТЕ!

Анонимен каза...

Kakto napisah v po gorniqt mi komentar. Az sam lubovnica i ne me e sram ni nai malko! Ne izpitvam absolutno nikakvo chuvstvo ili sajalenie! Sobstveniqt vi maj ne misli za vas, kogato sablicha drehite ni, ta nas lubovnicite li, trqbva da ni e grija. Hlencheneto i jalvaneto, nqma da vi pomognat s nishto, naprotiv - stavate oshte po jalki. I vmesto da se zanimavate s gluposti, ot bezsilie da pishete smeshni pisaniq v i-neta, se ogledaite i pomislete kakvo ne e nared. Mnogo sam saglasna s komentarat na Kameliq! Bravo! Admiracii!

Steve Mills каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

Публикуване на коментар