Фазите на Луната

Луната е тайнствена.

Множество природни и биологични явления като приливи и отливи, раждания и менструация, промяна на времето имат връзка с петте фази на Луната : Нарастваща Луна, Пълнолуние, Намаляваща Луна, Новолуние и съответното положение в Зодиака. Те влияят на такива обикновени дейности от всекидневието като готвене, работа в градината, подстригване на косата.



НАМАЛЯВАЩА ЛУНА
Онова, което отстраните от кожата при намаляваща луна, не се появява толкова бързо отново.

Много ефикасно е да предприемете основно почистване на кожата с помощта на пилинг или друга специална почисваща маска. В този период много бързо зарастват възпалените младежки пъпки и други белези по кожата.

Сега е моментът да оформите и веждите си. Оскубаните космички не се появяват толкова Намаляваща луна и новолунието е благоприятен период, през който можете да се отървете от ненужните килограми. Яжте при намаляваща луна онова, което обичате. Тогава организмът не поема цялото подадено му количество.

Обезкосмяването на краката през този период е идеално, космите не порастват толкова бързо. Най-доброто време за кола-маска са часовете между 9 и 10 и 14 и 15 часа,
когато тялото не е толкова чувствително на болка.

НАРАСТВАЩА ЛУНА
Можете да слагате каквото си искате по кожата и косата. То действа по-интензивно и по-трайно.

Освежаващата и подхранващата кожата маска за лице е особено ефикасна. При нарастваща луна намалете порциона, а при пълнолуние и новолуние постете един ден. Във фаза на пълнолуние организмът силно натрупва, докато при новолуние най-добре изхвърля отровите и гори излишъците.

Използвайте периода за подхранване на косата с балсами и различни билкови отвари. Особено ако косата ви е изтощена от слънцето или други химикали и боя.

ПЪЛНОЛУНИЕ
Насрочете си следващия час при фризьора или подрежете връхчетата на косата си по време на пълнолуние. Косите ще пораснат по-бързо и ще се сгъстят.


Лунен календар 2008
Лунен календар 2009
Лунен календар 2010
Лунен календар 2011
Лунен календар 2012
Лунен календар 2013
Лунен календар 2014

Facebook Comments

4 коментарa :

Съновник каза...

Не съм и предполагала, че фазите на луната имат нещо общо с окосмението !

Анонимен каза...

Цитирайки последните редове от статията "...подрежете връхчетата на косата си по време на пълнолуние. Косите ще пораснат по-бързо и ще се сгъстят." След пълнолуние луната започва да намалява, а нали при намаляваща луна, космите растат по-бавно. Получи се някакво двусмислие или аз не разбрах?

Анонимен каза...

имам един въпрос и ще ви бъда много благодарна ако някой ми отговори правилно ли съм разбрала : от новолуние до пълнолуние луната расте т.е. е нарастваща луна, а от пълнолуние до новолуние намалява т.е. е намаляваща луна??? моля ви пишете ми на e-mail: silviq_shekerova@abv.bg

Nathalie каза...

правилно си разбрала, Силвия. от новолуние до пълнолуние, Луната расте. от пълнолуние до новолуние, Луната намалява.

Публикуване на коментар