Времето между раждането и смъртта е винаги кратко.
Защо? Защото не знаем как да спрем.

Julian Green

Годишен цикъл 2 е вдъхновяващо дванадесет месечно пътуване, през което ще откриеш вълнуващата връзка между твоето минало, настояще и бъдеще. Ще можеш да използваш тази информация, за да задействаш най-амбициозните си цели. Но не се бъркай, това изисква постоянство и голямо търпение.

На първо място трябва да забавиш. Това означава да правиш по-бавно това, което трябва да правиш. Проницателността, която ще проявиш през тази година, ще те отведе към бъдеще по твой избор, ако приемеш миналото си и живееш в настоящето и ако не се бориш с мудността на цикъла.

Освободи се от целия стрес, като оставиш емоциите да текат свободно. Веднъж изразил емоциите, можеш да се отпуснеш. Да се отпуснеш означава да се чувстваш свободно. Да не се чувстваш свободно (dis-ease) (болест) се проявява, когато не си се отпуснал или когато се чувстваш не на място (ill at ease). Ако останеш подвластен на стреса и откажеш да забавиш, натиска на по-бавната скорост на цикъл 2 ще обремени още повече тялото то. Резултатът може да е да се разболееш, дори и сериозно.

Не можеш да се бориш с енергия 2, защото тя не е подвластна на борба или сила. Няма нужда да се изтъкваш през тази година. Ако го правиш няма да постигаш резултатите, които желаеш. Въпреки това, ще се удивиш какво можеш да постигнеш, когато живееш живота си със скоростта на цикъла, в който се намираш.

Може да откриеш, че се отдръпваш от агресивни и стресирани индивиди. Ако не можеш физически да се отдръпнеш от тях, и нека го признаем, те са навсякъде, ти само ще попречиш, чрез твоето собствено спокойно и търпеливо разположение на духа, техния негативизъм да стане и твой и техните проблеми да станат твои. Стой спокойно и наблюдавай живота си, минал и настоящ, защото ти предстои да се откъснеш от човешката 'раса' за малко, за да можеш да бъдещ човешкото същество, което си забравил, че си.

Направи специално усилие да разбереш какво наистина се случва в живота на другите. Дори онези, които изглеждат агресивни, отвътре всъщност може да крият голямо нещастие. Ще трябва да си тактичен и съпричастен към техните чувства. Намери начин да създаваш хармония. Дори и ти да си този, който се чувства уязвим и несигурен в себе си, не отговаряй с агресия. Няма нужда да доказваш нищо. Бъди търпелив със себе си и ще откриеш, че е по-лесно да си търпелив и с другите. Малко лекота и хумор ще направят много за отслабването на напрежението, което е неизбежно през тази година.

Що се отнася до амбициите ти, най-важното през тази година е правилното определяне на момента. За твоите цели се грижат зад кулисите. Изисква се търпение. Това не означава просто да се примириш с негативните условия. Ти тихо и съзнателно павираш пътя на бъдещия успех и търпението, което ще ти е от най-голяма полза, изисква педантично и неуморно внимание към детайлите, както и слушане на това, което другите имат да кажат.

Нека вниманието вече не е насочено към теб. Постиженията ще се достигат чрез работа в екип и приятелски услуги (word-of-mouth). Използвай възможностите си по начин, който ще носи полза на околните. Няма да си в състояние да напредваш, ако не си търпелив, ако не чакаш да настъпи развитието в отреденото за него време и ако не успокоиш напрежението и дългосрочните си грижи.

Ще усещаш нужда от повече топлина и привързаност в живота си, повече толерантност към чувства си и към чувствата на другите. Чрез войнствено съревноваване и агресия не могат да се постигнат истински просперитет и сигурност. Затова мирът, сътрудничеството и толерантността сега са единствените начини за движение напред.

От тази по-тиха и спокойна перспектива ще откриеш начините да промениш частите от твоя живот, които не харесваш. Когато се научиш да живееш ден за ден ще разбереш, че настоящето е единственият ти изход от миналото и единствената вти врата за бъдещето. Миналото и бъдещето са свързани чрез решенията, които вземаш в настоящето.

През тази година трябва да вземеш решение да успокоиш ума си, да развиеш интуицията си и да се осланяш на нея при вземане на правилните за теб решения. Ще познаеш, че нещо е добро за теб по начина, по който се чувстваш относно него и значително ще напреднеш, дори и да си мислиш, че не си.

Ще станеш много по-чувствителен към метафизиката на живота и ще можеш да усещаш заобикалящата те действителност. Може да имаш моменти на силна интуиция и вътрешно усещане. Странните сънища не са необичайни за годишен цикъл 2. Не се страхувай от тях. Те се опитват да ти кажат нещо много важно. Добра идея е да водиш непрекъснат дневник на сънищата си. Записвай си ги, когато се събудиш. Без значение колко абстрактни или странни може да изглеждат личните ти сънища, скоро ще откриеш оформящ се модел, който ще ти даде ценно прозрение за нещата от истинския ти живот.

Ще искаш да се отпуснеш право в хранителната енергия 2 от живота си, когато я разпознаеш и почувстваш. Ще искаш да потечеш с нея. Разбирането ти за свобода и любов ще се обогати в това нежно състояние на отнесеност. Ще разбереш, че агресията и отхвърлянето на действителността почти са унищожили нашата възможност да мислим, чувстваме, да се движим и да се наслаждаваме. Събитията през тази година ще ти покажат, че свободната воля е следващата стъпка в човешката еволюция. Свободната воля е бъдещето.

Бъди готов за отвличане на вниманието, забавяне, отклоняване, дълбоки емоции и други обстоятелства, които са предназначени да проверят и развият търпението ти. Всяка ситуация съдържа важен урок или възможност за теб. Търпеливо оценявай всичко, което се случва около и в теб. Научи се да усещаш начина за справяне със ситуациите, вместо да се справяш с тях по насилствен начин или да навлизаш в заслепението на отричането.

Необходимо е много малко усилие, когато става дума за личните ти амбиции. Те всъщност се подпомагат от този процес на забавяне и намеса. Ако се поддадеш на безсилието и продължиш устремно напред, може насила да се озовеш на неправилното място по неправилното време и ще ти е необходимо повече от дипломация, за да се измъкнеш от бъркотията.

Ще бъдеш забавян от обстоятелствата и изискванията на другите. Ударението е върху работата в екип и е вероятно да ти се даде специфична роля в някоя група, сдружение или връзка. Бъди дипломатичен и деликатен, докато разбереш на какво могат да те научат или какво могат да ти покажат тези хора. Чрез тяхното поведение или чрез обстоятелствата, някои ще те учат как да, а други – как да не.

Съдействай. Научи се да се чувстваш комфортно във второстепенното си положение. Може и да е трудно да виждаш как някой обира лаврите за твоите идеи или усилия или ти отнема централното място или това, което считаш, че е твое право. Може дори да чувстваш, че някой преднамерено те задържа в подчинена позиция.

Ако се появи гняв, разреши си да го почувстваш, за предпочитане, когато си сам. Изхвърли го от системата си. Няма нужда да се конфронтираш с хора, освен ако твоите чувства не ти казват, че това е необходимо. Вслушвай се в това, което твоят гняв или друго чувство ти подсказва и скоро ще разбереш, защо обстоятелствата пред теб са такива, каквито са и че през тази година проблемите на другите хора са много по-големи от твоите.

Вслушвай се в себе си. Запитай се Какво наистина става тук? И тогава чуй целия страх и цялата преценка, които се съдържат в твоите отговори. Силното желание да усещаш какво ти казват чувства ще активизира твоята интуиция и ще ти даде отговорите, които търсиш. За да почувстваш твоята интуиция е необходимо време, търпение, постоянство и истинско желание да й съдействаш. Веднъж направиш ли го, ще осъзнаеш, че интуицията е средство за подобряване на всяко положение в живота ти.

Интуицията идва от твоите чувства, а не от твоите ответни физически реакции. Научи се да правиш разлика между двете. Физическото винаги съдържа някаква преценка, прикрепена към него. Интуитивното чувстване винаги е спокойно, пълно с обич и знание. Интуицията е връзката – моста – между съзнателното и подсъзнателното.

За да съдействаш не е необходимо да станеш изтривалка. Ти развиваш самоувереност и изящност, които ще ти позволи да се справяш спокойно и ефективно с всички ситуации, без да се оплиташ в чуждите проблеми. Другите скоро ще разберат, че за тях не може да има хармония без твоята намеса. Способността ти да обръщаш внимание на детайлите те прави незаменим, но твоята висока самооценка няма да ти позволи да станеш толкова незаменим, че да не можеш да излезеш или да промениш ситуация, която не ти допада.

Ако не развиеш топло и благоразположено отношение към другите, ще откриеш, че твоят основен опит е нервността, конфликтните отношения, обвиненията, вината, гнева, страха, свръхчувствителните и безчувствени реакции и безпощадната критика. Ако някое от тези неща се случи, ти може би все още се опитваш да контролираш някой друг или все още може би вярваш, че други имат властта да те контролират.

Взаимодействието с други хора изисква от теб да чувстваш тяхното необикновено присъствие, да чуваш не само думите, които те казват, но също и съобщението, което те се опитват да внушат, да ги виждаш, такива, каквито са, в тяхната цялостност, вместо да се фокусираш върху една тяхна страна и да осъзнаеш връзката си с тях.

Вероятно е дори и най-лекият акт на контрол или манипулиране да работи срещу теб. През тази година те не трябва да контролираш другите и/или трябва да се освободиш от техния контрол върху теб. Ще откриеш колко по-обичан и обичащ си станал в хода на този процес.

През последната година разбра важността на твоята индивидуалност и независимост. През тази година ще разбереш, че всеки действа съгласно собствената си уникална енергия, всеки има собствена история за разказване, всеки е от еднаква важност, всеки чувства. Начинът, по който се отнасяме и свързваме с другите влияе на чувствата и поведението, и на качеството на живота.

Ще откриеш моделите на поведение, които пречат на твоята или на нечия чужда свобода. Да можеш да толерираш, разбираш и съдействаш в тези бурни времена е точен и изключително ценен талант. Това е твоята година да покажеш точно колко си талантлив.

Facebook Comments

1 коментарa :

Анонимен каза...

Натали имаш страхотни статии, учудвам се че не са те засипали с коментари, поздравявам те, рецептите в сайта са страхотни, а за моя най-приятна изненада откривам и един духовно развиващ се млад човек наясно с новите процеси на времето в което живеем.

Публикуване на коментар