Има течение в делата на хората
което, поето в своя прилив, води към богатството.

William Shakespeare, Julius Caesar

През тази година щастието тече в твоя полза. Ще трябва да се концентрираш върху следния въпрос: Какво искам?, докато пътуваш из този по-обикновен и по-прост дванадесет месечен цикъл.

През тази година, централният въпрос е дългосрочното ти щастие. Вибрацията 3 отваря желанията ти и движещата сила на твоята воля, за да можеш да откриеш – и тогава да правиш – онова, което те прави щастлив. Нека те приветствам в 'по-леката' страна на живота, въпреки че може да не повярваш в това до по-късно през годината.

През тази година могат да бъдат разрешени проблемите ти от миналото. Могат да просперират отношенията и важните проекти. Новите възможности са навсякъде около теб. Динамичната вибрация на тази година ти дава възможност да определиш истинските си стремежи и да разбереш, че те са постижими независимо от това, какво изглежда, че препречва пътя ти. Това е година на голяма промяна. Все пак, може първо да се наложи да откриеш и да елиминираш многото източници на твоето нещастие, преди посоката на щастие да може да бъде разкрита.

Разбираш ли, свободната воля не е просто да правиш това, което искаш да правищ. Тя също означава да бъдеш свободен в себе си да чувстваш това, което чувстваш и да изразяваш емоциите си, каквито и да са те, по начин, който е естествен за теб. Едва тогава можеш да знаеш какво искаш. Едва тогава може да създаваш каквото искаш.

Щастието е чувство – емоция – което може да дойде единствено отвътре. Докато пазиш нещастните чувства от миналото или настоящето, няма да има място за щастието, което тази година предлага. Старите чувства могат да бъдат освободени от твоето тяло само когато признаеш, че те са там, когато им дадеш възможност да излязат на повърхността и да бъдат почувствани и след това да бъдат изразени външно. С напредването на годината и когато се намериш в светлините на прожекторите, със сигурност ще трябва да изразиш редуващите се страхове от провал и успех.

Тогава ще се окажеш в удобното положение да знаеш кой, какво и къде си сега. От тази реалистична перспектива, за теб се отваря цяла нова гама от възможности. Миналото става настоящето, което си създал. А настоящето става платформата, от която да изградиш бъдещето си.

Трябва да вземаш решения и да действаш съгласно тях. Понякога може да ти се наложи да направиш смел скок в тъмното. Когато си оцелел след такива рискове, смелостта ти се увеличава и установяваш, че си способен на толкова повече, отколкото си мислил. При такава степен на само-възприемане, скоковете ти ще се превърнат в отскоци и тази година може да се окаже най-щастливата, която някога си преживявал.

Разбира се всичко се има и обратната крайност и енергията 3 не представлява изключение. Цикълът на 'светлината' със сигурност има и тъмна страна. Негативните страни на 3 са депресия, тъга, вина, клюки, потиснатост, разрушаване, лъжи, врагове, грозота, песимизъм, цинизъм, студенина, отблъскване, скандали и дори жестокост. Ако усетиш някое от тези неща, знай, че ти имаш и силата да обърнеш ефекта им. Позитивната енергия 3 се състои от лекота, щастие, невинност, мир, истина, приятелство, творчество, общуване, младост, красота, оптимизъм, смях и любов. Приеми отрицателните качества на 3, когато те се появят, но се концентрирай върху положителните. Придържай се към тях.

3 подчертава независимостта в рамките на любовните връзки. Това не е противоречие, а възможност да обичаш дълбоко, без да трябва да се тревожиш за това, какво другите мислят за теб. Ще се учиш да заменяш вината и обвиненията със само-възприемането. Ще се научиш, че ти вече не се нуждаеш от одобрението на другите. Колкото повече одобряваш себе си и правиш това, което волята ти те кара да правиш, толкова повече другите ще те приемат и ще те одобряват. Те ще са свидетели на удивителната красота, която идва с истинската увереност. Когато тази вътрешна красота се изрази навън, става толкова трудно да й устоиш. 3 е енергията на привличането и харизмата.

Самосъзнанието всъщност е доста грозна черта. То показва чувство на неадекватност, което се отразява обратно към теб чрез твоите и чуждите критики. Проблемът тук е, че веднъж като разберем това, сме склонни да отричаме, че се чувстваме неадекватно и прикриваме това с фалшива самоувереност. Това ни кара да се преструваме и да държим на начина, по който ни възприемат.

Да претендираме, че сме щастливи става роля, която не може да бъде изиграна, защото негативизма, какъвто претендираме, че нямаме, е все още там. Това става болезнено ясно чрез подозрителната липса на лична удовлетвореност. Винаги следват същите стари критики, клюки, неточни слухове и липса на възприемане. Поддържането на начина, по който изглеждаме е стресиращ начин на отричане, който всъщност може да ни разболее физически или душевно. Външният вид е важен – но неговата роля няма нищо общо с възприемането от другите.

Наблюдавай триъгълната структура на твоите връзки. Оттегли се от неудобни положения, които намесват три страни и които създават търкания, защото ти се опитваш да задържиш или да сближиш определени хора, които не принадлежат към същите обстоятелства. Може да откриеш, че видимо разстройваш един човек, докато в твоя живот се опитваш да доставиш удоволствие на друг. Затова е важно да поставиш себе си на първо място и да позволиш на другите да решат кои са техните приятели.

През тази година ще ти се поднесат някои изтънчени изненади, запазени за теб, ако позволиш на твоята воля – твоите най-съкровени желания – да те заведат до тях. Дори и докато четеш това, енергията 3 ти предлага дара на оптимизма, което е едно положително начало.

Колкото повече излъчваш оптимизъм, толкова по-големи ще са шансовете ти за успех. Оптимизмът е важно средство за изясняване и постигане на целите на живота ти. Ти съзнателно или подсъзнателно привличаш към теб очакванията си.

Вината ни казва, че оптимизмът ражда фалшива надежда и той наистина го прави, ако не правим нищо, за да извлечем ползата от потенциала, която той ни разкрива. Целта на оптимизма е да ни покаже, че съществуват по-големи възможности.

Сега е вероятно да покажат някакви признаци на развитие идеите, плановете или проектите, които си започнал преди две години. Това значително ще увеличи оптимизма ти и ще даде нова основа за действие. Целете се нависоко. Дай най-доброто от себе си.

Една от уникалните способности на 3 е да се разпростира към другите, в позитивен или негативен план. Например красотата, която идва от твоята самоувереност дава вдъхновение и на други. От своя страна песимизмът, отричането или критикуването водят до грозота и меланхолия. Способността на енергията 3 да се 'разпространява' може да има огромен ефект върху теб и тези около теб. Каквото и да чувстваш, казваш, правиш или създаваш, в края на краищата ще се отрази и на другите и ще повлияе на тяхното настроение.

Ще се срещнеш със съответна част циници и такива, които обичат да критикуват. За известен период от време, може дори и да си един от тях. Другите ще са огледалото, което отразява обратно към теб най-дълбоките ти чувства. Ще откриеш много чувства и вярвания, които дълго време си пазил добре скрити, дори и от самия себе си. Ще разбереш, че нещастието ти е резултат от отказа ти да чувстваш истински чувствата си и най-важното, да ги пуснеш на воля.

В годишен цикъл 3 приятелите играят важна роля. Освободи си повече свободно време, за да можете да взаимодействаш с другите. Отчитай характера на социалните ти дейности и на чувствата, които те предизвикват в теб. Какво е твоето разбиране за приятно прекарано време? Намесено ли е някакво творчество или въображение в социалните ти контакти или те всеки път остават същата отегчителна рутина? Твоят собствен живот ли живееш или просто следваш тълпата? Приятелство или одобрение търсиш?

Твоята воля желае да е сред хора, чиято воля също е свободна и дейна. Преживяванията през тази година ще ти покажат, че човешката еволюция се измерва по степента на свободна воля в индивида и че прекия контакт с другите е основна част от човешката природа, който трябва да се разширява.

Може да усетиш присъствието на някого, на чийто подход към живота ти силно се възхищаваш. Може дори да искаш да използваш този човек като модел за подражание. Въпреки това, ти не можеш да бъдеш като този човек във всяко отношение. Запази твоята уникална и ценна индивидуалност. Разполагаш с твои собствени добри качества, които трябва да бъдат доразвити.

Това е година, през която трябва да се концентрираш върху само-усъвършенстването: твоето здраве, външният ти вид и творческите ти възможности. Може да поискаш да промениш външния си вид или да се освободиш от някаква пристрастеност. Може да искаш да преоткриеш цялата си личност. Направи го. Създай вид, начин на изразяване или начин на живот, който ти доставя удоволствие. Може да откриеш талант, който да не си знаел, че притежаваш. Разумно е да преследваш пламенно този нов интерес.

Постави твоето щастие на първо място. Предприеми каквито стъпки считаш за необходими, за да направиш това, което искаш да направиш. Докато правиш нови открития преследвай твърдо целите си да постигнеш това, което наистина искаш. Бъди готов да направиш някои драстични промени. Концентрирай се върху това, което искаш. Ако раздвоиш вниманието си, няма да можеш да се възползваш от всичките възможности, които годишен цикъл 3 предлага.

Живеем в свят, изобилстващ от мизерия и страдание. Може би се чудиш дали търсенето на радост в тези времена е подходящо или реалистично. Вината ще ти каже, че такава посока е грешна или непрактична. 3 ни напомня, че животът никога не е бил създаден да бъде неприятно преживяване. Ти даваш повече сила на вината да се разпространява по-нататък по света като й позволяваш да те поглъща. Вземи на сериозно твоето щастие – твоето право да съществуваш така, както искаш да съществуваш.

Това означава ли, че трябва да пренебрегваш това, което става около теб? Това означава ли, че трябва да отказваш помощта си там, където тя е необходима? Годишен цикъл 3 изглежда егоистичен цикъл, но не е. Чрез очевиден интерес към себе си няма да можеш да привличаш успехи. Животът те насърчава да протегнеш ръка към другите по приятелски, оптимистичен и добронамерен начин. Един приятен и щедър нрав ще привлече успеха, който сега търсиш. Мисли по скоро за това, какво можеш да допринесеш към дадена ситуация, отколкото за това, какво можеш да извлечеш от нея. Тогава ще видиш, как твоята щедрост и доброта ти се възнаграждава по много различни и вълнуващи начини.

Знай разликата между любовта и вината. Там, където съществува вина, любовта не може. Събитията през тази година ще ти покажат, че в похода ти за лично щастие вината наистина е най-голямото препятствие. Единственият начин да се освободиш от нея в живота си е да спреш да правиш оценки, основани на остарели вярвания за това, кое е правилно и кое - не. Довери се изцяло на твоята лична свобода и на естествената си наклонност към благоприличие и състрадание.

Животът е борба, единствено когато се бориш с него. Успокой се и използвай времето си да наблюдаваш даден проблем. Приеми всичко, свързано с него. Вземи една от неговите страни и я промени или пренареди по някакъв начин. Тогава положението ти няма как да не се промени. Помни, че външният вид може да заблуждава. Както и да изглежда дадена ситуация, тя трябва да се разгледа и в дълбочина, а не само повърхностно. Тогава решенията стават очевидни или цялата история може да се окаже, че е дар, който не си можел да видиш преди, защото си бил толкова зает да се бориш с нея. Съществува голяма разлика между борбата и усилието.

Опитай се да уредиш бързо неразбирателствата и да гледаш на живота си по-леко. Когато си в процес на създаване на живота, който искаш да живееш, автоматично ще се събуждаш всяка сутрин освежен и ентусиазиран. Плавай през тази година, пълна с възможности с отношението, че нищо не може да ти развали настроението. Разбира се, ще получиш справедливия си дял от проблеми, но ще се справиш с тях с тяхното възникване, и няма да се тревожиш за неща, които даже още не са се осъществили.

Темата на тази година е личното ти щастие. А щастието е емоция, която трябва да се изрази. Скоро ще започнеш да се виждаш в нова, много позитивна светлина. Ще създадеш нови и трайни приятелства. Ще имаш успех там, където си мислиш, че това е невъзможно. Наслаждавай се на пътуването си. То ще бъде интересно.

Facebook Comments

1 коментарa :

Анонимен каза...

Blagodarq :)

Публикуване на коментар