Не всичко, срещу което се изправяме, може да се промени,
но нищо не може да се промени, докато не се изправим срещу него.

James Baldwin

Годишен цикъл 1 е първата година от съвсем нов девет годишен цикъл. Той те насърчава да постигнеш съществуването, което желаеш за себе си, чрез признаването на новия потенциал, който сега е открит за теб. Това е период на голяма промяна, който ще донесе нови, позитивни начинания.

Изминалата година завърши един пълен девет годишен цикъл от твоя живот. Това беше година на реализация (endings), на силни емоции и объркване. Все пак тези преживявания бяха необходими, за да може през тази година да се постави началото на реализацията на новите начинания. С миналото със сигурност си приключил, но ще трябва да се освободиш от чувствата, отношенията и вярванията, които те приковават към него. Тогава ти инстинктивно ще откриеш в цялостната схема на откриващото се пред теб пътуване целта на промените, които настъпват през тази година, вместо те да те шокират или объркват.

Годишен цикъл 1 е дванадесет месечно пътуване, изпълнено с нови интереси, преживявания, цели и разбирания за живота, за теб, за това, къде си бил, къде си сега и къде би искал да бъдеш. И понеже трябва да се направят толкова много драстични промени, ти също така ще разбереш смисъла на смелостта.

Събитията и обстоятелствата през тази година ще те учат за самоосъзнаването, индивидуалността и за жизнено-важните промени, които трябва да настъпят в теб, ако искаш да постигнеш това, което искаш от живота.

Ти разбираш независимостта, водачеството и оригиналността и ще ти е необходима дълбока вяра в теб, за да предприемеш подходящите действия. Най-дълбоките ти чувства, уникалният ти ум и талант, както и нуждата ти от повече свобода ще бъдат въвлечени в ситуациите, с които се сблъскваш.

Трябва да се научиш да се приспособяваш към промените, които се извършват в и около теб, докато новите обстоятелства изпробват възможностите ти да направляваш себе си и, възможно е, и другите. Неочаквани възможности и нови разбирания ще подпомагат стремежът ти към материални и финансови постижения.

Започни с възприемането на необходимостта от истинска и пълна промяна. Развий реалистично чувство за собствената си стойност. Слушай и следвай чувствата си. Това, което правиш през тази година, ще определи посоката на следващите девет години. Това трябва да ти даде целият стимул, от който се нуждаеш.

Възприемайки действителността на миналото си, осъзнавате по-добре кой си в действителност. От своя страна, това ще ти позволи да бъдеш този, който наистина си. Ако мислиш, че вече познаваш истинската си същност, бъди готов за откриването на изумителни нови истини. Когато разбереш, че вярвания и отношения, които винаги си имал, вече не са подходящи за сегашните обстоятелства, може да започнеш да се съмняваш в тях.

Може да се чувстваш не на място сред хора, сред които винаги си се чувствал комфортно. Може да поставиш под въпрос ролята, която те продължават да играят в твоя живот. Могат да възникнат съмнения за това, как може да си свободен, когато изглежда, че на пътя ти стоят отговорности и обстоятелства. За да могат да се осъществят новите възможности трябва да усещаш всяко чувство, което възниква при различните обстоятелства. В същото време, инстинктивно ще знаеш, че е дошло времето да тръгнеш в изцяло различна посока, дори и това да означава да го направиш сам. Не забравяйте, че през тази година се учиш да си независим. Точно това е смисълът на енергията 1.

Постигането на независимост често носи със себе си чувство на изолация и самота. Онези, на които си мислил, че можеш да се довериш, може вече да не са ти на разположение. Постигането на независимост винаги носи със себе си чувство на вина. Това трябва да се разглежда като разрушителна сила, каквато е, защото иначе ще затънеш в болезнена поредица на негодувание, объркване и обвинения.

Приветствай новите дейности. Промени скучната рутина. Без промяна – драстична промяна – може за дълго време напред да се намериш тласкан в различни посоки. Годишен цикъл 1 ти дава възможността да уточниш поведението си и да избереш посоката, в която желаеш да поемеш.

Проблеми ще възникват, докато се противопоставяш на промяната. Бъди гъвкав. Най-упорито преследваните от теб цели могат да бъдат отклонени в нова, неочаквана посока. Единственото нещо, което през тази година можеш да очакваш със сигурност е промяна. Една промяна води към друга и след това друга, пренасяйки те физически, емоционално и духовно далеч от мястото, където си мислил, че ще бъдеш. Не позволявай съмненията на околните – или твоите собствени – да те възпират.

Прецени кое е най-добро за теб, кое ще направи теб щастлив и след това поеми в тази посока. Започни отначало. Реши в каква посока искаш бъдещето да се развива и дори и това да означава да започнеш от начало, направи необходимите първи стъпки към постигането на тези цели.

През тази година вниманието е насочено към теб. По тази причина може понякога да ставаш егоцентричен. През този дванадесет месечен цикъл на самоосъзнаване това не е отрицателна черта, а живородна. Вината ще ти казва, че грешиш, като се концентрираш единствено върху самия себе си и ще се опита да предотврати изявата на твоите емоции, което би те довело до свободата. Вината ще ти казва, че проблемът е в егото ти. Решението е да спреш да се съдиш. Това ще ти даде възможност да уравновесиш егото си между свръх-израстването и недоразвитие.

Свободата за един човек е непостижима, ако тя отнема свободата на друг. По същия начин ще трябва да се освободиш от оковите на хора, които не одобряват теб или твоите планове, или такива, които са решили да упражняват контрол върху теб. Знайте какво искаш, вярвай в себе си и се доверявай на възможностите си. Ако възможностите ти не достигат по някакъв начин, тогава отдели време, за да разбереш какво е необходимо, за да се осъществят намеренията ти. В стремежа си към свободата, ще забележиш, че другите стават по-малко зависими и по-малко критични към теб.

Колкото по-добре се възприемаш, толкова по-щастливи ще са всички. Самоувереността не е нещо подсъзнателно, нито отношение, което предизвикваш, за да скриеш или отречеш страха или невежеството си. Самоувереността не е действие. Тя е естествено чувство, което идва от това, че приемаш действителността. Веднъж приел реалността на желанията и потенциала си и на това, какво трябва да правиш, за да ги осъществиш, ще откриеш, че си на път, на който всичко си идва на мястото, без значение каква е съпротивата. Самоувереността е чувството, че въпреки, че все още не знаеш всички отговори, те ще дойдат при теб, защото притежаваш истинското намерение да учиш и откровеността, която ти позволява да използваш новата информация. Самоувереността е възможността да възприемаш промените с тяхното настъпване, а те ще настъпват всяка година.

Представи си, че твоите усилия са засаждането на семената на твоето бъдещо щастие. Посади ги там, където искаш да се пуснат корени и да растат. Винаги имай наум естеството на целта си, защото сега, през 21 век, самото естество на нещата се променя драстично.

Пази се от мързел и отлагане. Тези навици не само забавят движението напред, а и въздействат върху възможността ти да мислиш и да се изразяваш. Време е да оставиш миналото на правилното му място – зад теб. Концентрирай се върху щастието и творчеството. Винаги знай какво става около теб и по света. Планирай съответно.

Започни нещо значително през тази година. Ако не започнеш нов проект, дейност, работа, хоби или дори ново отношение, това ще доведе до безпътица на духа, което ще те държи обвързан с хора, места и обстоятелства, които просто не можеш да понасяш повече. Най-малкото, започни нов етап на нещо, върху което вече си работил в живота си.

Ако не направиш промени там, където те са необходими, те ще бъдат направени вместо теб, независимо дали ги искаш или не. Ако няма промяна, ние се борим да запазим ситуации и неща, които вече не служат на никаква цел. Тогава започваме да вярваме, че животът е борба. През тази година ще разбереш, че животът не е борба, а продължително свободно протичане на енергия (continuous free-flowing journey of energy), която предвижва, повдига, вибрира, извива се като спирала и еволюира през циклите на учението.

Концентрирай се върху независимостта като вземеш предвид всякаква зависимост, за която все още се държиш. Представи си свободата, която би имал без нея. Тя може да включва зависимост от другите, нужда да държите другите зависими от вас, нужда от одобрение, от вещества като храна, тютюн, алкохол, наркотици, или от разсейване с неща като телевизия, компютри, хазарт и разточителство. Ние всички сме експерти в прикриването на пристрастеността ни, така че тя да е неразпознаваема, дори и за нас самите.

Не е лесно да се премахне една зависимост, ако не знаеш емоционалната й причина. Може да се наложи да изследваш чувствата си много надълбоко, назад до детството си, когато са били насадени повечето от твоите погрешни вярвания, за да откриеш защо толкова много се нуждаеш от тях. Определена зависимост става много по-лесна за разбиране и преодоляване, когато знаеш емоционалната й причина. Това ще ти даде възможност да мислиш и да действаш отново за себе си, откъдето започва и независимостта.

Въпреки че вниманието през тази година е насочено върху теб, различните ти връзки са от жизнена важност. В тях може да бъде преживяна толкова много любов и щастие. Годишен цикъл 1 ще те научи, че всичко е постижимо, ако за щастието или успеха си не зависиш от някой друг. Разчитай само на себе си. Докато се стремиш напред, имай предвид, че и други може би се опитват да правят същото. Опитай се да се заобградиш с реалистични, свободомислещи хора, които не преценяват и не критикуват всеки твой ход. Имай същото отношение към тях.

Това е година на действие и движение напред, когато често се изисква търпение. До по-късно през този девет годишен цикъл някои от резултатите може и да не се изяснят, но през тази година могат да станат постижения проекти или идеи, започнати преди три години, като оставят теб и другите приятно изненадани, когато несвършените работи от предишния девет годишен цикъл най-накрая бъдат осъществени (as loose ends from the previous nine year cycle are finally tied up).

Разбери нуждата да мине определен период от време между едно преживяване и друго и ще се наслаждаваш на много приятни изненади през тази година. Цели се високо, вярвай в целите си и никога не изоставяй изследователския дух, който е талкова важен за годишен цикъл 1. Големите промени, които се извършват в света, със сигурност ще ти повлияят. Може да се наложи да предприемеш действия, които първоначално ще изглеждат трудни или даже невъзможни за изпълнение. Ще трябва да се изправиш срещу страховете си в хода на действията.

Не позволявай на неизбежните грешки да те обезсърчат. Те може и изобщо да не са грешки, а начин за придобиване на знание. Всички ние сега се намираме на непозната територия. Грешките не са грешки, ако се учиш от тях и ако не ги повтаряш. Поучаването от грешките е начина, по който се придобива опит. Наистина е грешка да позволяваш на вината или обвиненията да управляват живота ти.

Проправи си път през страховете си, вместо да ги отричаш и ще можеш в хода на събитията да изследваш човечеството с отворени очи и да съдействаш за реализирането на собствените си желания и интереси. Много от това, което през тази година се случва в твоя живот, ще се отрази обратно към теб чрез събития, които се случват другаде. Веднъж като разбереш тази връзка, ще си в състояние да разбереш точно къде се вписваш ти и твоя талант и уверено да претендираш за позицията в живота, която знаеш, че заслужаваш.

Facebook Comments

0 коментарa :

Публикуване на коментар