обичам те наум.


два дни назад се присетих за нещо, което донесох със себе си от Щатите. две думички, или три. зависи от езика, на който ги казваш. историята е следната. намирах се в хотелската си стая в Chena Hot Spring Resort, на 100 километра от Fairbanks, щат Аляска. всичко щеше да е наред, ако имах интернет. но нямах. дори и обхват на телефона нямах. от скука седнах да преглеждам книгите, архивирани в лаптопа ми. добре че поне ток имах. така попаднах на Най-великият търговец на света, чийто автор е Ог Мандино. и се зачетох. страничка след страничка. увлякох се.


А как ще се държа с всеки срещнат? По един единствен начин. Тихо, в себе си, ще се обръщам към него и ще казвам — Обичам те. Въпреки, че са казани наум, тези думи ще греят в очите ми, ще изглаждат бръчките по челото ми, ще предизвикват усмивка на устните ми, ще звучат в гласа ми, и сърцето му ще се отвори.

думите проникнаха в съзнанието ми и ме промениха. бях далеч от вкъщи, без приятели. сама. хората в Аляска не бяха най-приказливите, които съм срещала. а може би аз не знаех как да ги предразположа? чувствах се странна и не на място. почти съм убедена, че те го бяха усетили и за това не ме закачаха. .. та, хареса ми идеята на Мандино да посрещам всеки (непознат) в живота си с Обичам. набързо намъкнах дънките и къде-къде, предвид че бях на 100 километра от града, се втурнах в бара на комплекса. последваха стандартните поздрави. мили, любезни, но до там. имах време да се огледам и отправя моето i love you. логично на английски, заради средата, в която бях. не почаках дълго, скоро бях заобиколена от тълпа любопитковци, които ме разпитваха за България, за Европа. излязох от бара след 3 часа, усмихната. по време на пътуването си имах възможността да изпробвам думите на най-великия търговец многократно. винаги, когато се усетех самотна, уязвима, притеснена или радостна, щастлива, щедра, изпращах от моята обичаща енергия на напълно непознати хора. и енергията се връщаше при мен като бумеранг.

оттогава се мина някакво време, случва се да забравя за двете думички (или трите), за обичащата енергия и за факта, че другите подушват емоцията в мен (и в теб). и тогава се намира ситуация, както стана преди два дни, която да ми припомни, че каквото аз пращам, такова се връща при мен.

обичам те.



Facebook Comments

4 коментарa :

Georgina каза...

И аз те обичам, сис... <3

piece-of-plastic каза...

И аз теб, Натали! :)

Dellany каза...

Прекрасно!!!! Ще го кажа на глас и наум - Обичам те! :)

Нина каза...

И аз те обичам, Натали :))) Благодаря ти, че сподели с мен тези думи в точния момент <3

Публикуване на коментар