коледна елха от листчета.


миналата година бях твърдо решена, че ще имам елха за Коледа. за целта отидох до BauMax, избрах си най-голямата. натоварих я в колата и си я закарах у дома. посадих я в огромната саксия, предвидена за нея. радвах й се много. и така, докато дойде пролетта. и елхата започна да вехне. изчетох където-каквото намерих из нета за елхите и тяхното гледане. но нищо не помогна. когато я извадих от саксията, установих, че всъщност тя така и не е имала корени. просто едно стъбло по-ниско отсечено. когато я садих, този факт ми убегна, защото имаше достатъчно земя покрай стъблото. и така. да си призная, бях много огорчена, бях отделила 70 лева за (жива) коледна елха, имах желание да си я отгледам и тя да ме радва и тази година. но не стана така. казах си, щом е така, ще си потърся друг източник на коледен дух. и тъкмо, когато си мислех, че тази година явно ще пропусна, изнамерих фотоса с елхата от бележки. набързо си спретнах и аз една елха от листчета върху голямото огледало. хубавото е, че на бележките имам опция да напиша каквото си пожелая. желания, напътствия, препоръки или пък молитви. каквото ми е на сърце. и не се налага да чакам следващия декември, за да си я спретна отново. а винаги, когато имам нужда от коледния дух.

Facebook Comments

4 коментарa :

Dimana каза...

Страхотно!!! Красиво, идейно, вдъхновяващо, облагородяващо... може да съдържа толкова много, колкото изписани мисли има по листчетата!

keti каза...

Чудесна идея! Пък и Дядо Коледа като намине ще има голям избор какво точно да сбъдва.../намиг и наздраве/!

Миа каза...

страхотна идея благодаря :*

July каза...

Оригинално, забавно и вдъхновяващо! Когато си "четеш" коледната елха виждаш като на длан вълненията и преживяванията ти от изминалата годината. ;)

Публикуване на коментар