Поръчки към Вселената


Гордеех се със способността си да му измислям подаръци. Най-дългото време, което ми е отнемало от идеята до нейното реализиране беше няколко седмици, но пък онзи случай беше специален. Затова много се напрегнах, когато започнах да търся една книга и вече няколко месеца не я намирах. Бях се свързала с повечето онлайн антикварни книжарници, както и с няколко магазина, а резултатът беше все така обезкуражаващ.

Тогава реших да помоля Вселената. Както може би знаеш, за поръчки към Вселената има няколко правила. Правило ➊, да бъдеш много конкретен – името на книгата, автора, издателството и дори годината на издаване, която в моя случай беше особено важна. Правило ➋, да поставиш ясен срок – дадох ѝ 24 часа.

Вселената се обади след четиринадесет часа, а гласът ѝ беше на млада жена от една онлайн книжарница. Каза, че е намерила изданието което ме интересува и искаше да потвърдя заявката си. Бях много развълнувана. Разменихме си адресите и тъй като времето вече не беше от значение оставихме да уточним подробностите по е-поща.

Същият ден с него имахме уговорка. Исках да споделя въодушевлението си, но успях да го прикрия зад подаръка който му бях приготвила за празниците. След изненадата, радостите и благодарностите, той сподели че се вижда с друга. Любимият ми ябълков пай изведнъж се превърна в буца лепкава каша, а мислите ми бяха дезертирали, за да мога да се съсредоточа върху две действия – дишай, издишай, дишай, издишай, дишай ...

Рано на следващата сутрин, Вселената се обади. 'Много се извинявам', каза гласът на същото онова момиче, 'но е станала грешка. Книгата която сме намерили не е вашата. Съжалявам и още веднъж се извинявам ...' Вече не я чувах.

Правило ➌, да благодариш.


Катя.

Facebook Comments

2 коментарa :

Анонимен каза...

"Вселената не винаги играе честно, но поне има уникално чувство за хумор." Кари Брадшоу

Victor каза...

Грешка, Вселената е от женски род защото е частица от Всемира ,който кофти ама е мъж.

Публикуване на коментар