Поръчки към Вселената


Гордеех се със способността си да му измислям подаръци. Най-дългото време, което ми е отнемало от идеята до нейното реализиране беше няколко седмици, но пък онзи случай беше специален. Затова много се напрегнах, когато започнах да търся една книга и вече няколко месеца не я намирах. Бях се свързала с повечето онлайн антикварни книжарници, както и с няколко магазина, а резултатът беше все така обезкуражаващ.

Тогава реших да помоля Вселената. Както може би знаеш, за поръчки към Вселената има няколко правила. Правило ➊, да бъдеш много конкретен – името на книгата, автора, издателството и дори годината на издаване, която в моя случай беше особено важна. Правило ➋, да поставиш ясен срок – дадох ѝ 24 часа.

Вселената се обади след четиринадесет часа, а гласът ѝ беше на млада жена от една онлайн книжарница. Каза, че е намерила изданието което ме интересува и искаше да потвърдя заявката си. Бях много развълнувана. Разменихме си адресите и тъй като времето вече не беше от значение оставихме да уточним подробностите по е-поща.

Същият ден с него имахме уговорка. Исках да споделя въодушевлението си, но успях да го прикрия зад подаръка който му бях приготвила за празниците. След изненадата, радостите и благодарностите, той сподели че се вижда с друга. Любимият ми ябълков пай изведнъж се превърна в буца лепкава каша, а мислите ми бяха дезертирали, за да мога да се съсредоточа върху две действия – дишай, издишай, дишай, издишай, дишай ...

Рано на следващата сутрин, Вселената се обади. 'Много се извинявам', каза гласът на същото онова момиче, 'но е станала грешка. Книгата която сме намерили не е вашата. Съжалявам и още веднъж се извинявам ...' Вече не я чувах.

Правило ➌, да благодариш.


Катя.

Facebook Comments

3 коментарa :

Анонимен каза...

"Вселената не винаги играе честно, но поне има уникално чувство за хумор." Кари Брадшоу

nawan каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
nawan каза...
Този коментар бе премахнат от автора.

Публикуване на коментар