който участва, печели.


шансът да спечелиш на тото е някъде около 1 на 5 милиона. това не го знаех доскоро.

когато бях малка и се разиграваше голям джакпот мама ни събираше в кухнята, мен и брат ми, и ни даваше листче да си напишем цифрите. след това задължително ни питаше какво ще направим, купим ..когато спечелим. все още пазя спомена за някой от желанията ни. искахме да купим косачка за дядо или трактор (в зависимост от размера на джакпота). искахме да отидем на почивка. искахме колело. компютър. да. мечетите ни бяха толкоз малки. а на онова време ми се струваха многооо големи.

джакпотът вече е минало. един ден от нас спечели. и все пак. ако спечелиш. после какво? какво би направил? с 5 милиона лева? с 6 милиона лева? с 1 милион лева? какъв живот ще заживееш, ако вече не броиш стотинки и не караш от заплата на заплата, и от проект на проект?...

така се питахме вчера с един приятел. и направихме интересни заключения за себе си и за живота, които водим. излезе, че и двамата не бихме се отказали от работата си. от начина си на живот. от средата си. първата ни работа ще е да запълним дупките в бюджета ни. и после да раздадем напред-назад.

докато пишех първите редове си спомних и един друг момент от детството. мрънках, че брат ми винаги печели, а аз не. и това пред баща ми. той само ме пита : а ти участва ли? аз казах : не. .. от тогава си знам. искам ли нещо, участвам. и печеля обикновено.

Facebook Comments

2 коментарa :

Dimana каза...

Не съм мислила какво бих направила с толкова пари, вероятно за това и не идват ;)) Някой може би си казват "Абе аз да ги спечеля, а после ще му мисля!" Аз съм на принципа, че ако ми трябват за нещо по един или друг начин ще дойдат. Не играя на тото (един или 2 пъти да съм пускала фиш - имах 2 тройки и ги накъсах - не е за мен това)

Съновник каза...

Тези пари са едно "ново начало"
С удоволствие бих емигрирал от "моята мила родина"

Публикуване на коментар