таблицата на живота.
или едно оправдание по-малко.


динамичен разговор течеше, темите не се подбираха. от работа през деца, и от деца към карма. и дойде ред на оправданията: ами на 37 съм вече, за кога да си чистя кармата, вече бая съм натворил. нямаше как да обясня с думи това, което исках да покажа. станах и отидох в другата стая. рових, рових. намерих каквото исках и се върнах, държейки в ръка една книга. отворих на страница 75 (мисля, така беше) и му показах таблицата. таблицата на живота из книгата на Джон Кехоу, Успехът и парите. 6 колони по 15 години. подадох му книгата и го помолих да се открие сред колонките от години. в 3 колона бе отговора. иначе казано, пред него имаше достатъчно време да изработи лошата си карма, без да търси оправдание в годините.

всъщност точно годините ни са най-честото ни оправдание, или извинение да не направим крачка към промяната. когато сме много млади, не започваме бизнес, защото сме прекалено млади. когато прехвърлим 30, не си сменяме работата, защото вече сме се наложили. когато сме на 50, казваме, че вече е много късно за нас да се променяме и за това си оставаме същите.

без значение какво искаме, времето ще ни стигне да го направим.

[любопитна доза инфо] името на известния автор на Подсъзнанието може всичко : Джон Кехоу е правилно да се чете [Кийхоу]. поради факта, че името му е от ирландски произход. [blogatstvo.com]



Facebook Comments

5 коментарa :

Анонимен каза...

Е, да само където средната продължителност на живота не е 90 години, а 72г. И в повечето случай времето не е извинение, а желанието е определящото, което в повечето случаи липсва.

Първо прочетете по-задълбочени книги и тогава пишете как се чисти карма...

Nathalie каза...

темата не е за кармата, а за оправданията. едно от многото.

leon каза...

Удоволствие е да отпиеш от извора на мъдростта.
Благодаря за възмозността да почета от книгата на Джон Кехоу.

Анонимен каза...

До Анонимен - коментар 1:

Би ли споделил/а кои по-задълбочени книги имаш предвид? Благодаря

Анонимен каза...

Колко пъти сме мечтали за промяна,но нищо не правим :)

Публикуване на коментар