подаръци за Коледа

остават 14 дни, според календара, до Коледа. а аз още не съм измислила подаръци. всъщност не съм измислила нови подаръци, иначе идеи от минали години имам колкото си искаш. и най-изумителното е, че те са си добри идеи, и са се харесали, но аз очаквам от себе си нещо ново. излиза, че моите очаквания са по-големи дори и от тези на околните. и за да прекъсна цикъла навреме, защо да не разровя старите идеи за подаръци и да използвам именно тях. а за теб, те може би ще са нови.



Вълшебен календар.
Вълшебна кутия.
Специална Картина.
Буркан с изненади.
из Подарък за любимия


Златна рибка.
Дръвче.
из Подаръци


Чаша с послание!
из Подарък за Деня на Бащата


възглавница изрисувана с любов.
из Свети Валентин + Подаръците


календарчета, календарчета...
кутия със снимки.
мечтаната визитка.
приказката на баба.
одеало от спомени.
коледни сладки.
из минало-годишния Подарък за Коледа или Нова Година


и докато се рових, измислих и още нещо. загледах се в кулинарните ми книги строени до стената. и се сетих! кулинарна книга за отдадени готвачи. направена от твоите ръце и подбрана от теб лично. а именно. книга от изрезки. купуваш няколко вестника и списания и избираш само тези рецепти, които те вдъхновяват. става и от интернет да ги изпринтиш. съшиваш изрезките с канап или цветни конци и надписваш с гръмко послание към готвача.

а когато времето е кът. най-доброто, което напоследък съм срещала сред кулинарните книги е РЕЦЕПТИТЕ НА БАБА. традиционни бабини гозби по региони, с автентични бабини обяснения. интересни, за мен лично бяха нови, а за някой ще са забравени стари. има я на площад Славейков (щанд 35), а сега разбирам, че може и онлайн да се купи : pazaruvai-lesno.bg. както се казва, измислих подаръка на моето братче, което покрай мен се запали по висенето до тигана и печката. а и така вместо да върти скъпи телефони между САЩ и България, и да мъчи бабето със странни въпроси .. ще си има книжка. и всеки път, когато го подгони носталгията по родината, ще може да си припомни вкуса на бабините мекици.


май това е. ще правя календари. ще пращам книги.
и ще пека курабийки.



Facebook Comments

0 коментарa :

Публикуване на коментар