Богатството да дадеш

Като всеки човек и аз не съм безразлична към страданието. Ежедневно ни заливат призиви да помогнем на хора в беда, приближаващите празници са повод да се събудят тези толкова прекрасни и малко позатрупани под ежедневните проблеми чувства като съчувствие, съпричастност, солидарност, съдействие, благодетелност, благотворение, щедрост.

Без да искам да обидя когото и да било, набирането на средства с кратки съобщения (SMS) е най-бързият, лесният и, кратко казано, най-мързеливият начин да се потърси помощта ни! Няма да се спирам и на появилите се вече случаи на измами и злоупотреба с доверчивостта ни. Съдействието на ближния в беда не е възникнало с появата на мобилните телефони, дори картичките на UNICEF, с които съм израснала, не са първата форма да дадем своя дял бързо, лесно, достъпно и с радост.

Моето уважение, възхищение и желание да стана част от добро дело предизвикват онези благотворителни начинания, които освен да искат помощ, ти дават нещо, дори това да е само усещането да си част от нещо добро. Нека се върнем към добрата народна мъдрост, че Господ помага на този, който сам си помага!

Ще разкажа за няколко примера на благотворение, които спечелиха уважението и подкрепата ми. Дори и ако са резултат от дейността на способен маркетинг екип, за мен те са пример как да ни накарат да пожелаем да дадем. Ще започна с идеята, която ми се струва най-спешна, защото можем да станем част от нейното превъплъщение само още няколко дни. Останалите ще могат да топлят празниците и ежедневието ни за по-дълъг период.

До 23 декември в магазините на Фотосинтезис всеки от нас може да напише коледното си пожелание за дечицата от един детски дом. За всяко отправено пожелание Фотосинтезис ще дари по 50 стотинки в полза на децата. По този начин децата не само ще получат топла дрешка и вкусна храна, а ще ги обгърне топлината на сърцата ни и ще ги изпълни щедростта на душите ни! Нека дарим Коледните си пожелания – в неделя аз ще бъда там, а ти?

Дори ще занеса не само своите пожелания ... но за това ще разкажа при следващата ни среща :-)




Facebook Comments

1 коментарa :

Dimana каза...

Вълнува ме темата и скоро ще споделя тук и своя поглед върху нея... Не можеш да стоиш безучастен, но си мисля, че трябва да даряваш само с открито сърце, защото иначе няма смисъл! И наистина могат да се намерят много начини, които да призоват хората да отворят сърцата си и да дарят - кой колкото има възможност :)

Публикуване на коментар