разговори за мъже.

бях навън. да се видя с разни приятели. с един мъж. с една жена. с друга жена. да хапнем и да поприказваме. после се прибрах. но защото сънят отдавна е избягал. след многото кафета. и огромни дози спагети. пак си говорим. с друга жена. и пак за мъже става дума. тази тема няма край. какво ка'за. какво на'прави. а според теб той дали ще ...? а ще се прибере ли? а ще дойде ли? ще го срещна ли? ..

разказваме си истории. после ги анализираме. после пак си ги разказваме. и така може до безкрая да въртим и сучем. че темата е интересна. няма спор. че и дума не може да става да говорим за работа, пари, .. или пък грип. то е ясно. темата е мъже, секс, любов. горе долу в този ред.

колко повече говорим, толкова повече схващам нещо.
губим много време, не че не е приятно време, но все пак е доста. в анализиране какво всъщност е имал предвид някой. като е казал еди си какво. какво всъщност е скрито зад думите. и как точно да му отговорим.

всичко е много просто. ако той е казал нещо. то е баш така, както го е казал. а ако пък си мълчи и нищо не казва. значи няма какво да ни каже. еднозначно е на : не го е измислил все още. щом го измисли, ще ни го каже.

ако ти се струва, че прекалено много опростявам нещата.
ако държиш да получиш подробни обяснения. защо? защо?

тогава, давай, чети наред. има много примери и обяснения.
в историята за Мъжкото мълчание.
в съветите за любовта, раздялата, мъжете на Една Баба.
в размислите за Любовта и Ината, и Драматизирането.



Facebook Comments

8 коментарa :

Наталия каза...

Нещата винаги са прости, ние сме тези които ги усложняваме,но не съм открила защо :)))))

Анонимен каза...

Някой май е гледал филма "He's not that into you".

Анонимен каза...

Blair Waldorf и Serena Van Der Woodsen :)
Гледала ли си сериала, от който е снимката? :)

Nathalie каза...

не, не съм го гледала сериала .. какво за него? готин ли е? :)

Анонимен каза...

Усложняваме вероятно заради разминаването на очакванията ни с действителността. Очакванията ни пък обикновено са обвързани с егоцентричната ни взискателност и възпитанието ни в определени модели на взаимоотношения. Ако сюжета е прост, филма не е така интересен :)))

Анонимен каза...

Ами честно казано сериалът не е нищо особено, но е перфектен за разпускане вечер. На мен са ми нужни кански усилия да издържа да гледам 90 минути филм, а така 45 минутки ми идват тамън преди да заспя :)

Анонимен каза...

тия двете ако ми падната лелеле

Анелия каза...

Мислим, говорим, анализираме...защото понякога наистина не е ясно. Нито на Нея, нито на Него.
"всичко е много просто. ако той е казал нещо. то е баш така, както го е казал..." А ако казва едно, а прави точно обратното на това, което предполагат думите? На кое да вярваш?

Публикуване на коментар