Фатално или не - ти избираш

Отново е Петък и отново е 13ти - последният от трите през тази година (февруарски, мартенски и ноемврийски). Дали ако в годината има повече от един такъв, нарочен за фатален или нещастен ден, можем да я определим като нещастна, или фатална година? Ти как мислиш?

Отдадох нужното внимание на предходния Петък 13ти и наистина вярвам, че ако сме позитивно настроени, ще бъдем застраховани срещу лошия късмет! Моника също ни даде доста интересна информация за този ден, която можеш да си припомниш от {тук}. Натали пък ни е подбрала някои добри и някои лоши суеверия, които можеш да видиш {тук}.

Предполагам, след като са се запазили до днес, че суеверията имат своята роля в живота. Все пак са или 'за щастие', или 'за нещастие' и вероятно имат отношение към категориите добро и зло. Възможно е предишните поколения да са искали да ни предпазят от някои неща, макар и предадени ни в тази форма. Но дали е така, или иначе... никой не може да бъде напълно сигурен.

Още при първия Петък 13ти тази година, след като направих справка колко още такива петъци ни очакват, се замислих дали наистина ще ни се случват повече лоши, отколкото хубави неща. И пак стигам до извода, че е въпрос на избор. От теб зависи как ще приемаш случващото се; дали ще виждаш чашата наполовина пълна, или наполовина празна; дали, когато една врата се затвори, с интерес ще отваряш следващата; дали ще сееш усмивки; дали ще вярваш и в какво...

За мен тази година е меко казано невероятна! Намерих приятелки - нещо безценно! Започнах да пиша тук и ако успея да усмихна, и да повдигна духа на някого, чувството е уникално! Всеки ден се намира по нещо, а понякога и повече неща, които да ме зарадват... Получих и най-благата вест, че ще бъда мама! Май се намирам на срещуположния полюс на фатала, какво ще кажеш?!!

И все пак понякога се случва някой да се опита да ми поднесе капка негативизъм, дали под формата на прието от него суеверие, или просто защото е крив човек. Първото суеверие, с което се сблъсках, когато се потвърди, че чакам бебче беше, че не се казвало до третия месец... Много забавно ми стана, защото вече към десет човека знаеха. Реших, че за мен не важи. Следващото пък беше на другата крайност - няма да криеш, няма да мълчиш, защото детето ще се роди нямо. Иди, че разбери, ако решиш да спазваш кое е правилното, в кое има истина... Друго ми обясняваше, че като отида на гости не трябва да сядам на косместа булана, кой знае по какви причини, обаче чували били, че не е на хубаво. А направо се вбесявам, като ми заяви някой, че за 'нероден Петко' нищо не трябва да се прави, купува... Обикновено правя това, което чувствам, че е правилно за мен, ако разбира се не вреди на някой друг. Радва ме да мисля за малкото човече, да се подготвям за него, мисля си, че то също усеща нетърпението и желанието, с което чакат появата му! Защо някой си мисли, че бих позволила да ми отнеме тази радост, или да ми натресе своите вярвания или убеждения?

Ти мислиш ли, че днес ще бъде нещастен ден? Ако го вярваш наистина - такъв ще бъде!

Обаче, ако искаш да е щастлив, можеш да го направиш такъв! С повод, или без повод, мисля че не е толкова трудно. Все пак е и последният работен ден от седмицата (поне за повечето от нас), можем да си го направим специален. Сещам се за доста начини, а ти?



àáîíèðàé ñå çà áþëåòèíà

Facebook Comments

6 коментарa :

Анонимен каза...

Много са суеверията, на които без да искаме вярваме.Сигурно на всеки се е случвало,ако черна котка му мине път да тръгне в друга посока, ако забрави нещо на излизане от дома да не се връща и т.н.А когато бях бременна и на мен ми казваха да не правя това или онова.Най-смешно ми беше,че не трябвало да си подстригвам косата,било на лошо.Аз пък като че ли на пук точнно тогава реших от дълга да мина на съвсем къса коса :)и естествено всеки месец я подстригвах.Е, нищо лошо не се случи.Както и да не казвам точно на коя дата е терминът ми!!!! И това не е вярно, на познатите си казвах.И куп други такива "не бива". Така,че всеки сам трябва да реши да се съобразява ли с "черната котка" или просто да прави това, което смята за правилно.Желая хубав петъчен ден на всички :)!

chervenata каза...

Няма такъв човек, камо ли жена, който да не се страхува или пък да не се е прекръствал поне веднъж, да не го стига и него същата беда. Въпрос е на личен избор, настроение, и ако щеш респект от разказвача на суеверия, за да приемеш или отхвърлиш някое.
Усмивки за всички в този слънчев, макар и петък тринадесети ден!:)

Lil каза...

Не съм суеверна що се отнася до 13-ти.Та това ми е любимото число :) А в компанията на Петък-още по-добре :) И да,добрите помисли водят до добри резултати.
Усмихнат Петък любимо Слънчогледче :)

Unknown каза...

Днес ми беше страхотно ползотворен денят, така че... всичките Суеверия да си гледат работата :Р

Анонимен каза...

Mrasia tasi data ot danoto na du6ata si!Na 13-i be pogrebenieto na moiat basta i be den petak!Ujasen den ,samo tajni misli me naviavat na tasi data!

Анонимен каза...

omg

Публикуване на коментар