Малки благоуханни тайни

Няма жена, която поне малко да не е суетна и да не обича хубавите парфюми. Слагането на парфюм си е част от сутрешния ритуал пред огледалото, както на всяка жена така и на всеки мъж... С годините те са станали неразделна част от нашето битие. Има всякакви евтини, скъпи, с най-различни форми и в широка гама от аромати.

Понякога дотолкова свикваме с парфюма, който ползва любимия човек, близък или приятел, че запомняме аромата и сякаш после винаги го свързваме с точно този определен човек...както и спомените ни от определени случки от нашето минало могат да се провокират от случайно достигналият до нас мирис на познат парфюм...

Казват, че аромата на теменужки е афродизиак. Жената на Наполеон - Жозефина вярвала безприкословно в неговата сила. В древна Гърция, жените са го използвали за освежаване на дъха в устата си, слагали са си и малко парфюм с мирис на теменужки в областа на слабините си - за да възбудят либидото на своя партньор. В Тантра (мистичното, религиозно и философско движение произтичащо от Будизма и Индуизма) - виолетовият цвят символизира женската сексуалност.



Знаеш ли, че не е нужно да изливаш половината от шишенцето върху теб всеки път, когато си слагаш парфюм. За да ухаеш приятно и по-продължително...достатъчно е да знаеш кои са така наречените - ароматни точки по твоето тяло. Ако не си чувал за тях или не знаеш къде точно се намират: това са най-общо казано, точките в които пулсират вените и са 16 на брой. Лесно ще ги запомниш. На снимката са обозначени с червен цвят. Сложи си само по 1-2 капчици от любимия парфюм на тези точки и това ще ти е напълно достатъчно. За да се задържи ароматът на парфюма през целия ден, та дори и на следващият - парфюмирай се веднага след като си взел душ.

За съжаление, технологиите още не са се развили дотолкова (доколкото на мен ми се иска), че да е възможно да предам на този пост освен цвят, и аромат на парфюм... и ако все пак беше възможно щях да го напръскам с любимият ми парфюм на Ралф Лорън - Романс. Единствено снимката му май засега само мога да сложа... (усмивки)...

Facebook Comments

3 коментарa :

Dimana каза...

Ммм, аз пък бих добавила малко от моя любим Donna на Sergio Tacchini. Благодаря за инфо, знаех някои от точките, а сега ще знач всички ;)))

Georgina каза...

Dimi, i az kato teb ne gi znaeh vsichkite tochki-zatova reshih da go spodelja.:)
Pozdravi i prijaten den:)

Анонимен каза...

strahotna statia, BVLGARI Jasmine Noir, ot men, za studenoto vreme:)

Публикуване на коментар