оргазъм всеки ден пази доктора далеч

любопитна информация ми попадна преди броени дни. този път новината не е наша, родна, а британска : здравната служба на Великобритания е предприела образователна кампания сред младежта относно оргазма. разпросраняваните листовки съветват младите относно правото им на задоволителен сексуален живот, при това се натъртва върху честотата на контактите.

девизът на кампанията е : оргазъм всеки ден пази доктора далеч. казва се също, че всички експерти по здравословен живот говорят за ползата от плодовете, зеленчуците и 30(те) минути физическа активност, но никой не споменава за ролята на секса (самозадоволяването). което би следвало да е поне 2 пъти в седмицата. поне. поне. а най-добре да е повече.

разбира се, че кампанията е посрещната на нож. особено сред родителите. които се опасяват, че тя би могла да доведе до насърчаването на непълнолетните към безразборен секс и пренебрегване на мерките за защита от болести.

всъщност идеята на здравната служба е да обясни на подрастващите, че сексът е удоволствие. че секс се прави за радост. а не по задължение. съждение дълго време налагано в добрата стара Англия.

науката се е изказала отдавна по въпроса за връзката между редовния секс, оргазмите и доброто здраве : повече секс означава по-дълъг живот. 3 оргазма на седмица + 8 години живот.

каквото и да си говорим. оргазмът е сред ефикасните средства за изхвърляне на нервно напрежение. кръвта ни се наводнява с хормони като oxytocin и dehydroepiandrosterone (DHEA). DHEA е стероид, които намалява риска от сърдечна атака. всъщност и двата хормони е доказано, че намаляват депресията.

секс, дори и само веднъж или два пъти седмично, повишава нивата на имуноглобулин. нещото в кръвта ни, което се бори с инфекциитее. 30% по-високо е нивото му при тези, които правят секс.

интересното е, че науката не прави разлика между секса между двама души и мастурбирането. и двете са вид сексуално изразяване.

първоначално се учудих, че кампанията е насочила цялото си внимание към тийнейджърите и напълно е изключила възрастните. но като се замислих. първата идея, която прелетя през съзнанието ми беше, че възрастните по-трудно възприемат нови идеи и по-трудно променят отдавна установените си навици. може и други причини да има, но аз за това се сетих.

важно е всеки, без значение от възраст и пол, да се наслаждава на секса. на общуването между две тела и две души. наличието или липсата на любящ и щедър партньор, не трябва да е пречка да си даряваме и сами малко щастие и много оргазъм.


в реда на нещата е не всеки ден да ни е до секс. но вместо да гледаме на него като на поредната загуба на време е време да погледнем на него като на още една доза щастие и разтушване от стреса навън. в този дух. добре е да знаем. естествените афродизиаци са зеленчуците, плодовете, ядките, както и черния шоколад и подправките.



Facebook Comments

2 коментарa :

Анонимен каза...

Taka si e ,imame si na vseki 6 sekundi gelanie za sex.

Анонимен каза...

Секса е здраве и щастие! Нека да бъдем здрави и щастливи! :)

Публикуване на коментар