Любовта боли? [вярно или не вярно]

Казват, че любовта боли. Не е вярно! Самотата боли. Раздялата боли. Отказът боли. Бъркаме ги с Любовта. В действителност Любовта е единственото нещо на този свят, което обхваща всички болки и ни кара да се чувстваме прекрасно {отново}.





Facebook Comments

22 коментарa :

Dimana каза...

Нали са казали, че не времето, а любовта лекувала всички рани :)))
Обаче пак у мен изниква въпросът какво всъщност е любовта... За който едва ли има един единствен отговор.

Nathalie каза...

любовта, в една дума, е : хармония.

Анонимен каза...

В любовта има и болка, повярвайте ми!Тя не е само радостни мигове.Любовта е и да те боли за другия, и съпреживяване на болката, и всичкото онова страдание, което надмогваме, защото обичаме.Болка има в надеждата, в очакването,в копнежа...Да, Димана, любовта лекува всички рани, сигурно защото тя е и в прошката.Не сме безгрешни и трябва да можем да си прощаваме.
Но със сигурност, въпреки болката, човек е по-щастлив когато обича, а не когато бяга от любовта, за да се предпази от болката, която я съпътства!

Dimana каза...

Ммм, аз мисля, че щастието е хармония, не любовта.
Анонимко, много добре зная, че любовта боли и то адски много - поне тази между един мъж и една жена. Вероятно боли толкова, за да ни научи какво всъщност е тя - онази истинската - тя е даване, раздаване, без да очакваш, без да се надяваш, без да изискваш, без да заповядваш, без да задушаваш... Май не много хора я откриват такава?!

Анонимен каза...

I az mislq kato teb, Dimana - 6tastieto e harmoniq, a liubowta mejdu myja i jenata e i bolka. Kolkoto po-silno obi4ame, tolkowa po-silno boli!Dori i kogato imame silata da dadem swobodata na liubimiq/ata da byde 6tastliw/a s drug/a se radwame za nego/neq i wypreki wsi4ko - boli! No bez da se nadqwame - spored men ne moje! Nali tq, nadejdata, umira posledna! ILI?

Nathalie каза...

и хайде отначало. кое точно боли в любовта между мъжа и жената? та ако щете и между приятелите? между родителите и детето? разочарованието? лъжата? очакванията? отхвърлянето? и куп други неща. любовта не боли. от нея не може да заболи. съгласна съм, че и щастието е хармония. а щастието не е ли и любов. любов към света около теб. любов към близките. любов към приятелите. любов към Бог. и защо ни е толкоз страх, че ще ни заболи от нещо си? че то след болката неизбежно идва радост.

Анонимен каза...

Любовта не боли, любовта, напротив, тя те възражда, кара те да се чувстваш щастлив!Но коя любов, и аз като Натали не визирам между кого, а фокусирам въпроса върху любовта като чувство ,та коя любов, ами тази от която не очакваме ответ, тази която ни изпълва сърцето и ние обичме независимо дали ни обичат или не, ние обичаме и се раздаваме, защото това идва от дълбините на душата ни. А кога любовта боли, ами когато очакваме, когато сме фрустрирани, тази от която искаме и не получаваме - от нея боли определено.

Анонимен каза...

може би си права, Изабелке

Анонимен каза...

Любовта боли и то много.Дори и днес изпитах болката.Понякога ми се иска да сме като животните-да се размножаваме,без никакви емоционални последствия.

aya каза...

Щастието...Тази вечна тема! Няма еднозначен отговор на това какво е то. Но със сигурност всеки отделен човек го намира в различни неща. И откривайки го днес в красотата на изгрева, утре - в усмивката на любимия човек, в блесналия поглед на детето, в чувството за удовлетворение, и къде ли още не, човек изпитва
задоволство, той е в съгласие със себе си, т.е. постига хармония - със себе си и със света! Любовта, Хармонията и Щастието! Не ги идентифицирайте, а търсете връзката.
Димана, възхищавам ти се, просто обичай, момиче!Безрезервно!Всеотдайно!Ако има разочарование, после боли, но аз казвам: нека ме боли! Тя, болката не може да е по-силна от обичта!А колко е хубаво да обичаш!Да чувстваш, че можеш да дадеш, да се раздаваш!Не мисли за това, което ще получиш, то или идва със същата сила, или не идва. Но това не е сделка!Не очаквай. Защото когато дойде... си щастлив!
А на Изабела искам да кажа, че може и да е права като разграничава любовта на такава, от която не очакваш (сигурно тази, която изпитваш към хората, към природата, към света изобщо) и тази към един-единствен човек. За втората мисля, че трябва да получаваш и да даваш, и удоволствието е както в получаването, така и в даването.Защото иначе не е споделена. И каква е тази любов тогава?!

Диана каза...

Размисли за любовта, доверието и избора
Диана Драгнева | 2009-02-05


Колко много начини има да срещнеш любовта и колко малко ти трябва, за да я загубиш. Колко много години търсиш, надяваш се, отказваш се, загубваш вяра, че я има. Колко много пъти си се припознал, че това е ТЯ. Отчайваш се, решаваш, че е просто една илюзия и продължаваш напред. Устройваш живота си някак си и най-ненадейно я срещаш – истинска, вълнуваща, близка, вдъхновяваща. Радваш й се и се чудиш как си живял преди да я срещнеш?!?

Но любовта е особен случай. Особена порода. Не я бъркай с влюбването – то е хаотично, ненадейно, изпепеляващо и твърде нетрайно чувство. А после? После идва ред на осъзнатата, напояваща, облагородяваща, даваща смисъл и окриляваща любов. Не винаги, разбира се... Но ако остане, тя е любов наистина. Любов, която уважава, дарява, вярва и се надява...

Разбира се понякога се прокрадва отровното острие на съмнението. Съмнението дали е истинска, дали я има, или е илюзия, а оттам се промъква ревността, обидата. И съвсем неосъзнато – опитът да отнемеш свободата на другия.

Любовта е избор. Тя не е задължение. Тя не завързва, не заключва. Тя е красива, защото се рее свободно в небето.

реклама
Тя расте, когато е подхранвана с доверие и разбиране. Тя не винаги е облечена в задължителни одежди, но се появява без да пита, затова не бива да я упрекваш, че е различна. Тя е празник за душата и химия за телата. Тя Е!

Но също така е крехка и ранима. Ако се опиташ да я сложиш в рамки избледнява. Ако се опиташ да я затвориш в клетка – загубва радостта си. Ако я затвориш в тъмна стая – линее. Ако я обвиняваш – се отбранява. Ако и поставяш условия – се притеснява. Ако я обиждаш – става на топка, която се изтъркулва през пръстите ти...

Любовта ти е дадена. Тя е твое право. Тя е смисълът на живота ти. Но изборът да я намериш, задържиш и обгрижваш е твой. Ако имаш нужда от нея – приеми я. Ако ти е в тежест – освободи я! Ако тя е истинска, ще оцелее. Ако пък не – ти ще оцелееш! :)

Затова не тъжи, усмихни се и погледни напред! Ако вече си срещнал любовта и тя озарява дните ти – ти си щастливец! Ако си я срещнал, но тя си е отишла по една или друга причина – опитай се да си я върнеш, ако си заслужава! :) Ако пък не – потърси я отново!

Е, ако пък любовта ти струва твърде скъпо и за нея има заместители, като във всичко друго. Ако по някакъв начин си се разминал с нея – потърси уважението, обичта и грижата... вниманието и доверието. Усещането, че си специален за някого. Мисълта, че винаги има на кого да разчиташ. Вероятно ще се окаже, че тези заместители нямат познатите странични ефекти на любовта – ревност, подкосяване на коленете и главозамайване, или пък това много повече прилича на любов?!?

Може ли някой да каже какво точно е любов и търсим ли я в правилната посока? Мисля, че аз мога да опитам, без да съм абсолютно сигурна в това, разбира се... :)

Любовта е чувството да си спокоен, щастлив и свободен. Да имаш избор и да вземаш решенията си сам. Да бъдат уважени, споделени и подкрепени твоите решения. За любовта е важно какво искаш ти, а не какво трябва според другите.

Това е ЛЮБОВТА – спокойствие, усмивка, радост, споделяне, помощ, разбиране, желание, докосване, сливане... СВОБОДА И ДОВЕРИЕ!

gotina каза...

of

Анонимен каза...

Мразя любовта,мразя и живота!!

Анонимен каза...

lubovta tq naistina mn trudno se otkriva i za neq moje da govorqt horata koito sa q osetili spored men dumata lubov obedinqva mn drugi 4uvstva i to4no ot tqh boli no vse pak ako lubovta ne boli tq nqma da se kazva lubov az sam samo na 15 i vsi4kite mi lubovi sa bili do sega nespodeleni v takiva situacii naistina lubovta mnogo boli....

Анонимен каза...

pff horica moga da vi dam primer sas sebe si v momenta 4akam tos det har v skype i toi o6te ne e vlqzal pak to4no dnes trqbva da mi kaje dali 6te hodim ili ne naistina v momenta mn me e strah ot re6enieto mu i sam saglasna s mnenieto na pove4eto 4e lubovta malko ili mnogo boli stiskaite mi palci;(;(ms vi predvaritelno

Анонимен каза...

az 6te vi kaja da i ot lubovtta boli za6toto kogato ima konflikt mejdy dvama dy6i,kogato ima kavgi i sporove izri4ame tejki,obidni dymi sled tova sujalqvame no ve4e sme pri4inili bolkata.Boli i kogato s vremeto spirame da cenim kakvo imame,mislim si 4e 6te e taka zavinagi i togava pak se naranqvame nesyznatelno.Spored men lubovtta boli dori spodelenata boli pove4e ot nespodelenata za6toto e realna!

Анонимен каза...

istinskata bolka ot lubovta idva togava kogato kaje6 sbogom na nqkogo a v sa6tnost sarceto ti se razkasva ot vatre i kre6ti ne go pravi.Lubovta e slqpa no ot vreme na vreme e dobre da otvarqme i o4ite si za da vidim vsa6tnost realnostta.

Тъжна каза...

Няма справедливост на този свят.Защо трябва да обичаме без да очакваме нищо? Защо любовта е сляпа,Това не носи ли болка ? Вярвах,че когато обичаш някой истински и правиш за него всичко и прощаваш грешките му, то любовта ти ще бъде оценена и ще ти се върне.Не е така, останах си с болката и наивните надежди.Какво по-справедливо от това да ти се връща това което правиш? Истината е ,че любовта върви ръка за ръка с болката.Има ли любов има и болка.

Анонимен каза...

Любовта боли! Болката е точното определение на любовта, когато я усетиш, разбираш, че си влюбен!

Анонимен каза...

kajete mi kak moje da obichash edin chovek, koito tolkova mn te e karal da stradash i da plachesh sas karvavi salzi za nego chovek koito ne zaslujava dori da spomenavash imeto mu no ne mojesh da go izbegnesh toe po silno ot teb samata .kogatom spomenite nahluvat i ti se seshtash kolko hubavo e bilo i kak si bila shtestliva . BOLIIIII

Анонимен каза...

Ot liubovta mn boli az sum samo na 13 godini obichah edno mom4e , no toi me karashe samo da pla4a vsqka nosht . Postoqnno me naranqvashe , kujeshe me i sled nqkolko meseca mi kazvashe istinata a az s dni plakah zaradi tova i na kraq luja . Cqloto si surce mu dadoh obichah go do pluda , a sega krai liubovta si otide ne mislih 4e tolkova burzo shte si otide , mislih che shte go obicham ve4no . Edin den se skarahme mislih 4e nqma da me ostavi nikoga nqma da si nameri druga , 4e samo men shte obicha i tova samiq toi mi go kaza , no me e lugal . Oshte sushtiq den si nameri druga a az dva dni ne qdoh nishto , plakah , ne spah beshe mn tejko . Beshe mi kazal 4e samo men shte obicha druga nqma da obicha i 4e za nego samo az sum nai-krasivoto momi4e i nikoq nqma da e kato men krasiva . Edin den go sprqh i mu kazah - Zashto me ostavi , kaza mi 4e vinagi shte me obichash ? Toi mi kaza - Ostavi me da si jiveq jivota obicham druga tq e 300 puti po-krasiva ot teb . Tova me narani . Mina edna sedmica toi mi se obadi po telefona i mi kaza 4e ima nujda ot men sreshtahme se , govorihme i sega pak sme zaedno samo kato priqteli , no toi me obicha , a az nego ne nqmam nishto kum nego . Tova svurshi ot liubovta mn me naranqvashe ne e samo tova s lujite ima oshte mn !Boli ot liubovta snimavaiite v kogo se vliubvate moje tova da e greshniq 4ovek !

Анонимен каза...

ВСИЧКО Е ЕДНА ИЛЮЗИЯ - НЯМА ЛЮБОВ !ИМА ОГОРЧЕНИЕ И ОБИДА !

Публикуване на коментар