35. Най-умната жена

Какво сме дали на Света? е въпросът.
А това е тридесет и петият Отговор. (и останалите 34)

Според Daily Telegraph най-умната жена в Света е :

Даниела Симидчиева, българка.

2500 души биват подложени от психолози на тестове по математика, информатика, английски и т.натам. Резултатът на Даниела от тестовете е = IQ над 200 точки при средно 100. Kоефициентът й на интелигентност е сравняван единствено с този на Мария Кюри, която два пъти е получавала Нобелова награда.

Даниела Симидчиева е на 46 години (към момента), майка е на 3 деца, и е притежателка на 5 дипломи. Магистър по Икономика и Социология. Промишлен инженер. Английска филология + допълнителна квалификация за Учител.

[когато гръмва новината за високия й IQ коефициент, Даниела е без работа. впоследствие получава предложение за добре платена работа].



Facebook Comments

9 коментарa :

KrassiAristo каза...

Zdravej i slnceva sbota! Ne sym iznenadana i se gordeja s Daniela!Predi 2 godini izleze kniga za bylgarski fizik, kojto namira greskite na teotijata na Ajnstajn i s tova sveta se promenja.Gostuval e i v BTV -sutrin. I pak predi 2 godini v BG vidjach v TV reportaz za bylgarin, ziveest v USA, no se vrysta kakto kazva da se zarezda s dobra energijika v BG i da tvori - otkril e metod i ured za otkrivane na vsjakakvi vzrivni vestestva, bklucitelno i v tecno systojanie. Mislja ,ce go e patentoval i USA ste go razrabotvat i vnedrjavat v borbata protiv terorizma.Ne si spomnjam imena, no sa bylgari!

Unknown каза...

Да, определено има много неща от които трябва да се гордеем, но ако е така и щом KrassiAristo се гордее с това защо не пише на БЪЛГАРСКИ???????

Блага каза...

А работа е получила след това...Това че другите трябва да ни оценят, за да се оценим сами, ме е дразнило винаги! Как са обучавани мениджърите ни и какъв е техният IQ - задачка с повишена трудност? :)

varnik каза...

Ако все пак има успели български мъже, то това в немалка степен се дължи на БЪЛГАРСКИТЕ ЖЕНИ!

Анонимен каза...

Хм, аз реших днес да бъда опонент и за това.... някаде прочетох, че психолозите в последно време смятат, че тези с високото IQ не могат да се реализират много добре в реални условия (май ще излезе вярно).

Анонимен каза...

знам я тая, една мутра с коефициент 65 и пръво отделения я назначи за чистачка

Анонимен каза...

Някой да е чувал за тази лелка ? И кое й е умното ако не е намерила начин да се прехранва и да живее човешки ?

Unknown каза...

До Анонимен от 04 Март, 2011 22:24:
Поне няма да е толкоз злобна като теб и да хвърля помия по хората! Научи се да цениш положителните качества на хората и тогава ги съди. И преди всичко погледни себе си в огледалото, та се запитай "какво постигнах в живота".

Анонимен каза...

Много приятна "новина"! Дано жената да има работа в момента и да живее добре, искрено ѝ го пожелавам!
Ще си позволя да ти предложа розовото масло, защото съм от Карлово и както ми се мерна в някой от предните коментари НЕ си сложила още.
Поздравления за поредицата!

Публикуване на коментар