Цветята носят любовни намеци

Свети Валентин, 8 март, рожден ден, годишнинa... От толкова много празници мъжете ни може да изпаднат в паника! Спасението - винаги са цветята! Не една от нас е оставала възхитена и обезоръжена от красиво аранжиран букет.

Подаряването на определено цвете носи различно послание. Полезно за предстоящия празник е да познаваш значенията на цветята.

Камелия = НЕЖНОСТ
Тя има различни значения в зависимост от цвета си. Червената означава - Разположен съм! Бялата - Моля не ме изоставяй! Розовата е начин да кажеш - Сладка си!


Лъвска уста (позната и като Кученце)= ЖЕЛАНИЕ
Символизира желанието, внезапното влюбване. Подарява се на мимолетна любов. Това е начин да кажеш, че нямаш намерение да завързваш особено сериозна връзка.


Кала = НЕСИГУРНОСТ
Калата е символ на кротка, несигурна любов. Подарява се когато нямаш кураж да се изявиш, когато се влюбиш в толкова красива жена, която изглежда недостижима.


Цвят на праскова = ЧИСТА НЕЖНОСТ
Символизира младостта. Подарява се най-вече между младежи при първо влюбване и е начин да кажеш - Моята любов е нежна като пролетта.


Фрезия = ЗАГАДКА
Фрезията е с остър аромат и е в състояние да те зашемети. Изразява загадъчна любов, която все още не е явна и създава очарователното състояние на очакването.


Гардения = ЕЛЕГАНТНОСТ
Това е единственото цвете, което мъжът може да носи на ревера си и е символ на елегантност. Подарено на дама означава - Симпатична си!


Карамфил = ВЯРНОСТ
Червеният карамфил означава неудържима любов. Жълтият е укор. Розовият символизира споделена любов. Белият - вярност.


Зюмбюл = РЕВНОСТ
Той е символът на ревнивата любов. Изразява мъката на любовника, чувстващ се измамен, но който иска да възстанови връзката в криза.


Гладиола = ОЧАКВАНЕ
Да подариш букет от гладиоли означава да поискаш среща. Внимание - броят на цветята означава часът й.


Момина сълза = ПОМИРЕНИЕ
Тя е зов за помирение след скъсване или скарване и за някои изразява послание за ревност, начин да кажете - Ти си малко кокетна!


Орхидея = ЧУВСТВЕНОСТ
Това е цветето на чувствеността. Изразява желание и послание - Искам да правим любов!


Пеония (позната ни като Божур)= СВЕНЛИВОСТ
Символизира страст, но и свенливост. Ако подариш розова означава - Срамувам се да ти кажа, че те обичам! Бялата - Влюбен съм!


Иглика = МЛАДОСТ
Изразява невинност, младост. Подарява се на момиче, за да му се каже - Ти си първата ми любов! и Сладка си, аз те обичам!


Роза = СТРАСТ
Тя е символът на любовта. Червената изразява неудържима страст. Бялата - дискретна любов. Розовата е клетва за вярност. Жълтата означава ревност.


Лале = ОБЕЩАНИЕ
Символизира обещание. Подаряването му означава любовно заявление към една жена. То е обещание за пълно отдаване.


Теменужка = КРОТОСТ
Тя изразява кротост, свенливост. С поднасянето й искаш да покажеш скритата си любов към недостижима за теб жена.




Facebook Comments

4 коментарa :

Анонимен каза...

невероятно :)))

Анонимен каза...

Ние човеците всичко вкарваме в рамка.Знам,че не Димана е измислила предназначението описано по горе.То си е цяла наука.Но какво от това?Цветята са красота!Знам посланието на жълтите цветя, но това не ми пречи да ги харесвам най-много.

Dimana каза...

:)) Аз също обичам жълти цветя, особено жълти рози. Не казвам, че не трябва да ги харесваме. Просто нека имаме информация, в случай че ни се падне някой срамежлив кавалер, който пише стихове, подарява цветя с умисъл... Може да са на изчезване, но все пак ги има ;)

Анонимен каза...

Много ми се иска наистина цветята да носят такива красиви послания, но за съжаление много малко истински кавалери има днес, които да подаряват цвете с умисъл и послание! Иначе идеята е страхотна и преди само 100-тина години да избереш правилното цвете си е било цяло изкуство!

Публикуване на коментар