ИМЕТО

Името на всеки човек е филтър, който не пропуска определени негативни сили да го атакуват. С този филтър всеки един трябва да издържи на атакуващите го психични енергии.

Колкото по-малко твърди гласни съдържа името, толкова филтърът е по-плътен. И обратно, колкото повече са твърдите гласни, толкова по-уязвим е човек за атаки.

Майките подсъзнателно наричат децата си с гальовни имена, в които се съдържат повече меки гласни, за да уплътнят филтъра на името и да предпазят детето си от атаките на негативните сили, преди то да е укрепнало.

Когато човек носи едно популярно, често срещано име, той се свързва в невидима енергийна мрежа със своите съименници, които го поддържат енергийно и му дават сили.

Но когато е приел едно оригинално, рядко срещано име, той остава самотен. Така чужденците в една страна нямат енергийната подкрепа на съименниците си и се чувстват дискомфортно. Липсва им именната солидарност.

из реч на Петър Дънов за смисъла на името на човека.



Facebook Comments

4 коментарa :

Анонимен каза...

ЗА ДА ОБИКНЕ СЕБЕ СИ ЧОВЕК ТРЯБВА ДА ОБИКНЕ ПЪРВО СВОЕТО ИМЕ.В НЕГО СА ЗАКОДИРАНИ НЕГОВИТЕ КОРЕНИ,ТО НОСИ НЕГОВАТА СВОБОДА.В ИМЕТО НА СВОЕТО ИМЕ ЧОВЕК ЖИВЕЕ ЧЕСТНО И ДОСТЙНО.ИМЕТО Е НАЙ-ЦЕННИЯТ БАГАЖ, КОЙТО ВСЕКИ ТРЯБВА ДА НОСИ СЪС СЕБЕ СИ,КОГАТО ТРЪГНЕ ЗА НЯКЪДЕ.

Анонимен каза...

Не смятам, че щом името ми садарйа повече тварди гласни съм уязвима за хората.НАПРОТИВ!Смело мога да твърдя, че именно тези гласни предизвикват респакт и почит кам даден човек,и е много по- подобре когато човек не е обезличен с еднаквите имена,а притежава свое собствено и може би дори неповторимо име.Много по- лесно е да запомниш ново за теб име на човек и срещайки го на улицата, в магазина или в кафене да се сетиш как се казва, отколкото да гадаеш кое от многото безлични и непрестанно повтарящи се имена, е негово.Уважавам Петър Дънов, но тук не е прав,поне според моят мироглед.

Plamena Markova-Koleva каза...

Няма нищо по-могъщо от внушението и точно заради това изобщо не обичам и уважавам такива изказвания "Но когато е приел едно оригинално, рядко срещано име, той остава самотен". Всичко е въпрос на възпитание, характер, свето- и себеусещане. А идеите на Петър Дънов... нещо не ме грабнаха. Докато четох негова книга, ме подразни наставническия, на моменти груб тон и просто изгубих интерес да продължа да го чета. Стига човек да обича себе си и хората около него, неговото име (колкото и да не би желал г-н Дънов и неговите последователи) ще бъде заобичано.

Ruth каза...

Много, много, много ТЪПО.

извинете, може би факта че има няколко стотин хиляди съименника го подтиква към такива комплексарски ТЪПИ философи.

Публикуване на коментар