Защо плачат жените?

Малко момче попитало майка си..
- Защо плачеш?

- Защото съм жена?, отговорила му тя.

- Не разбирам, казал той.

Неговата майка само го прегърнала и казала..
- И никога няма да разбереш.

По-късно малкото момче попитало баща си...
- Защо мама сякаш плаче без причина?

- Всички жени плачат без причина, само това могъл да каже баща му.

Малкото момче пораснало и станало мъж, но все още се чудел защо плачат жените.

Най-накрая попитало Господ...
- Господи, защо жените плачат толкова лесно?

Господ отговорил..
- Когато създавах жената, тя трябваше да е специална. Направих раменете й достатъчно силни да поемат тежестта на целия свят, и въпреки това достатъчно нежни ,за да даряват удобство. Дадох й вътрешна сила да издържи раждането на дете и отхвърлянето, което много пъти идва от децата й. Дадох й твърдост, която й позволява да продължава напред, когато другите се отказват и да се грижи за семейството си дори при болест и изтощение без да се оплаква. Дадох й чувствителност да обича децата си, въпреки всичко и въпреки всички обстоятелства, дори когато дете й я е наранило много. Дадох й сила да помогне на мъжа си да преодолее грешките си и я създадох от неговото ребро, за да защити сърцето му. Дадох й мъдрост, за да знае, че добрият съпруг никога не би наранил жена си, но понякога изпитва нейната сила и нейното решение да бъде до него непоколебимо. И накрая, дадох й сълза, под която да се приюти. Това нейно уникално право, за да го използва, когато има нужда.

- Виждаш ли, сине, казал Господ, красотата на жената не е в дрехите, които носи, фигурата, която има или в начина, по който си сресва косата. Красотата на жената трябва да бъде в нейните очи, защото това е пътят към сърцето й – мястото, където любовта обитава.

Facebook Comments

2 коментарa :

Анонимен каза...

Този текст ме разтърси: може би не съм срещала толкова точно определение на женската ни същност!!! И ето, че в очите ми напира сълза, защото съм ... ЖЕНА!

Анонимен каза...

Текстът си е направо живата истина. От където и да погледнем ние жените сме точно такивал Дано и мъжете да го прочетат и да узнаят тази истина!!!

Публикуване на коментар