ако животът е игра, това са правилата

aвтор е д-р Чери Картър-Скот





1. ЩЕ ПОЛУЧИШ ТЯЛО.

Дали го харесваш или мразиш. То ще бъде твое, докато си на тази земя. Твоето тяло е дом на твоята душа. Въпреки че ще пътувате заедно през целия си живот. Ти и твоето тяло ще останете напълно различни по природа. Твоето тяло е буфер между теб и околния свят. От него ще получиш първите си житейски уроци. Позволи на тялото си да изживява удоволствията на живота. Удоволствието е физическият израз на радостта. Не си отказвай развлеченията, не си отказвай радостта. Тя е храната на душата. Целта е да постигнеш хармония с тялото си. И да се научиш на приемане, самоуважение, зачитане и задоволство от самия себе си.

2. ЩЕ УСВОЯВАШ УРОЦИ.

Записан си в целодневното неофициално училище, наречено Живот. Всеки ден ще имаш възможност да усвояваш уроци. Някои от тези уроци може и да не ти харесат. Други може и да намразиш. Трети може да ти се сторят неуместни и глупави. Тези уроци са част от твоята лична учебна програма.

Всеки от нас има свое собствено предназначение. Следва собствена учебна програма. За да се овладеят, уроците трябва да се изживеят. Приемай всеки човек за свой учител. Всяка ситуация за поредния урок. Следвай единствено собствения си път. Тогава ще успееш да разкриеш своето предназначение. И да го изпълниш. Ще престанеш да се изживяваш като жертва на съдбата. И ще установиш контрол над собствения си живот. Докато се бориш да откриеш и опознаеш себе си. Ще научиш важните уроци отвореността, избора, справедливостта и непринудеността.

3. НЯМА ГРЕШКИ, ИМА САМО УРОЦИ.

Израстването е процес на непрекъснато експериментиране. Серия от проби, грешки и временни победи. Неуспелите експерименти също са част от пътя към успеха. Вместо да възприемаш своите грешки като провал. А грешките на другите като обиди. Възползвай се от възможността да се поучиш от тях. Грешката е само катализатор на духовната еволюция.

4. УРОКЪТ СЕ ПОВТАРЯ, ДОКАТО БЪДЕ НАУЧЕН.

Един и същи урок ще ти бъде представян в различни форми. Докато го научиш. Докато го усвоиш напълно. Тогава можеш да се заемеш със следващия. Докато не предадат посланието, което носят. Докато не изпълнят предназначението си. Уроците ще се повтарят. Ще се повтарят събитията и хората в твоя живот. Всяка ситуация, всеки човек са учители. За да излезеш от омагьосания кръг на повтарящите се ситуации. Трябва да осъзнаеш урока. Трябва да го интегрираш в себе си като полезен опит. За да направиш промяната в себе си. Трябва да научиш уроците на пробуждането, желанието, причинността и търпението.

5. УСВОЯВАНЕТО НА УРОЦИ НЯМА КРАЙ.

Няма миг от живота, който да не съдържа уроци. Докато си жив, все ще има уроци, които трябва да бъдат научени. Животът не е подвластен на контрол. Невъзможно е да се отървеш от уроците. Безмисловното упорство и съпротивата водят до емоционален срив. Животът е целогодишно училище. На практика дипломиране няма. Учебният процес придава смисъл на съществуването. Eгото ти трябва да приеме ролята на студент в университета на Живота. Уроците са отстъпчивост, себеотдаване, скромност и гъвкавост.

6. ТАМ НЕ Е ПО-ДОБРЕ ОТ ТУК

Когато твоето там, за което мечтаеш. Или към което се стремиш, стане тук. Ти просто ще откриеш друго там. Което пак ще изглежда по-добро от твоето тук.

Не бягай от себе си. Спри, обърни се с лице към проблемите и ги реши. Тогава твоето тук ще стане най-доброто място за живот. Поставянето на цели и преследването на мечти. Не трябва да става за сметка на живота тук и сега. Единственото време и място, където всъщност живеем. Отлагането на живота за бъдеще време е бягство. Отлагане на живота е и живеенето с миналото. Поставянето на условия винаги те затваря в омагьосан кръг. И ти пречи да изживееш пълноценно настоящия миг. Единственото, което наистина имаш. Предизвикателството е да живееш Тук и Сега. Ще ти помогнат уроците на признателността, необвързаността, изобилието и мира.

7. ДРУГИТЕ СА САМО ОГЛЕДАЛА, КОИТО НИ ОТРАЗЯВАТ

Не можем да обичаме или мразим нещо у някого. Освен ако в него не виждаме отразено онова. Което обичаме или мразим у себе си.

Начинът, по който възприемаме околните, е много точен барометър за отношението ни към самите нас. Ние обичаме тези, които приличат на нас. Облъскваме онези, които излагат на показ недостатъците си. Във всеки срещнат се отразяваме ние самите. Хората в живота ни играят ролята на огледала. Ще се окаже, че разполагаме с изобилие от ценна информация. Информация, която ще ни помогне да опознаем себе си. Правило 7 учи, че трябва да отклоним вниманието си от околните и да го насочим към себе си. Вместо да преценяваме и да съдим другите. Най-напред трябва да опознаем себе си. За да направим крачката от другите към себе си ни помогат уроците по толерантност, яснота, изцеление и подкрепа.

8. САМО ОТ ТЕБ ЗАВИСИ КАК ЩЕ ИЗЖИВЕЕШ ЖИВОТА СИ.

Разполагаш с всички инструменти и ресурси, които са ти необходими. Как ще ги използваш, зависи единствено от теб. Винаги, по всяко време, изборът е единствено твой.

Всеки човек сам гради своята реалност. Всеки притежава авторското право върху живота си. Правило 8 те предизвиква сам да моделираш живота си. В зависимост от собствения си избор и желания. Време е да научиш уроците на отговорността, свободата, смелостта, енергията и приключението.

9. ОТГОВОРИТЕ, ОТ КОИТО ИМАШ НУЖДА, СА У ТЕБ САМИЯ.

Отговорите на всички въпроси, ти носиш в себе си. Трябва само да повярваш и да се възползваш. Всеки има духовно ДНК, което е генератор на вътрешна мъдрост. Непрекъснато получаваме съобщения или указания от интуицията си. Те ни водят към истинската цел на нашия живот. Независимо от нагласата и желанието ни. Истинските послания ще ни настигнат, колкото и да бягаме от тях. Интуицията ни е съюзник в пътешествието си през живота. За да следваш правилото, трябва да научиш уроците на слушането, доверието и вдъхновението.


10. С РАЖДАНЕТО ЩЕ ЗАБРАВИШ ВСИЧКО ТОВА

Ако искаш отново да си спомниш. Трябва да разплетеш двойната спирала на вътрешното знание. В процеса на усвояване на уроците, те ни се струват познати. Спомняме си това, което по рождение знаем. Припомнянето е моментът на осъзнаване на истината. Забравянето е изпадане в състояние на временна амнезия. Когато си несигурен, когато се колебаеш, ти си забравил. Всяко прекомерно отклоняване от състоянието на осъзната пробуда. Води до загуба на контакт с универсалната мъдрост. Присъща на всяко живо същество. Предизвикателството е да си спомняш своята истина. Винаги, когато я забравиш, да успяваш да намериш пътя към нея.


И ОЩЕ ЗА ПРАВИЛАТА НА ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ...
• Всеки урок ще се повтаря, докато го усвоиш.
• След това идва проверката.
• Издържиш ли изпита, преминаваш към следващия урок.
• Вчера е история, утре е загадка, а днес е дар.
• Когато търсиш урока в дадена ситуация, ти всъщност се пречистваш.
• Припомняй си, че си тук, за да учиш.
• Обръщай внимание на всичко, което преживяваш.
• Бъди прилежен в действията си, за да разбереш урока.
• Питай и ще получиш отговор.
• Проучвай всички възможни варианти.
• Открий ефекта на огледалото в своето отношение към околните.
• Приемай всяка трудност като предоставена възможност.
• Вярвай в себе си.
• Довери се на интуицията си и нека тя те води във всеки избор.
• Бъди състрадателен към себе си.
• Помни, че няма грешки, има само уроци.
• Обичай себе си.
• Доверявай се на своя избор и всичко ще бъде възможно!


Facebook Comments

3 коментарa :

Анонимен каза...

Невероятно красиво е!
Поздравления за автора и за всички, които разпространяват статията!

Анонимен каза...

Статията е чудесна!Обичам ви и се радвам,че ви има!♥♥♥

Анонимен каза...

KSENATOS KAZA:NE SQM NAPQLNO SQGLASEN S TOVA.DORI SQVSEM NE SQM.INA4E E DOBRE FORMULIRANO NO TOVA NE E REALNOSTA.

Публикуване на коментар