Истината за мъжете


Той просто не ви харесва. Престанете да измисляте оправдания за неговите постъпки, те сами говорят – той просто не ви харесва.


Явно не му харесвате чак толкова много, щом не ви кани на среща.

Защото ако ви харесва, той обезателно ще ви покани на среща.

Оправдание ➊ Той не иска да разруши нашето приятелство.
Tова оправдание не издържа на никаква критика. И не говорете, че той просто се 'страхува'. Единственото, от което се бои, е да признае, че не го привличате.

Оправдание ➋ Навярно той не се решава да направи първата крачка.
Вие може да намекнете на мъжа, че изпитвате към него симпатия, но не трябва да му помагате да ви покани среща. Това че ще му се усмихнете и ще му намигнете игриво трябва да е напълно достатъчно.

Оправдание ➌ Може той да не иска да избързва.
Ако мъжът ви харесва, но съществува дълбока лична причина, поради която той не иска да избързва, той ще ви го каже. Няма да ви остави в неведение. На него му е нужна увереност, че няма да се разочаровате и изчезнете от неговия живот.

Оправдание ➍ Но нали той вече ми даде своя телефонен номер.
Не му позволявайте да използва евтини трикове, за да ви накара вие да го поканите на среща. Ако му харесвате, той ще вземе всичко в свои ръце.

Оправдание ➎ Възможно е да е забравил за мен.
Бъдете сигурни, вие сте му направили впечатление. А сега оставете нещата както са. Ако ви харесва, той ще си спомни за вас дори след цунами, наводнение или загуба на националния по футбол.

Запомнете!

Всяко оправдание от негова страна значи, че не го интересувате. Мъжете не се страхуват да 'разрушат приятелство'. Не се поддавайте на неговите уловки и не го канете на среща. Ако ви харесва сам ще ви покани. Ако вие можете да го намерите значи, че и той може да ви открие. Ако го иска ще го направи. 'Хайде да се срещнем на парти, в някой бар или у един приятел', това не е покана за среща. Вие сте достатъчно добра, за да ви поканят на среща.


Явно не му харесвате чак толкова много, щом не ви звъни.

Мъжете умеят да използват телефон.

Оправдание ➊ Той често е на път.
Дайте си сметка. Мъж, който се интересува от вас, ще иска да прекарва времето си с вас.

Оправдание ➋ Неговата глава е заета с други дела.
Важният въпрос тук звучи така - Нормално ли ще е, ако мъжът е забравил да ми позвъни. И си отговорете Не. Той никога не бива да забравя, че е обещал да ви се обади. Нима не чакате мъж, който по-скоро би забравил за всичко в досегашния си живот, отколкото да забрави вас.

Оправдание ➌ Той не говори това, което мисли в действителност.
Целият проблем е в това, че в края на срещата или на телефонния разговор много мъже казват това, което според тях искате да чуете. Те мислят, че така е по-добре от нищо. Затова ако мъжът, с когото се срещате, не звъни, независимо от всичките си обещания, то струва ли си да се настоявате? На вас ви трябва мъж, който си държи на думата.

Оправдание ➍ Той е много зает.
Извънредната 'заетост' може да изглежда като убедително оправдание, но на практика зад това понятие се крие мъж, който не е заинтересован да ви позвъни.

Запомнете!

Ако той не ви звъни, значи не мисли за вас. Ако той дава обещания, а след това ви подвежда за дребни неща, какво ще се случи когато дойдат сериозните неща. Не се надявайте на отношения с този, който не е способен да удържи обещанията си. Ако не желае да положи и най-малкото усилие, за да ви успокои и изглади назряващите конфликти във вашите отношения, то той просто не уважава вашите чувства и потребности. Вие заслужавате да ви се обадят.


Явно не му харесвате чак толкова много, щом не иска да признае че се срещате.

Да прекарвате времето си заедно не е същото като да излизате на срещи.

Оправдание ➊ Той току-що е преживял болезнена раздяла.
Пазете се от думата 'приятел', тя се употребява от мъжете или жените, които са влюбени в тези мъже, за да оправдаят тяхното безобразно поведение.

Оправдание ➋ Ние действително се срещаме.
Мъжете, както и жените, се стремят към чувството на сигурност и безопасност, когато виждат че отношенията стават сериозни. Един от начините да се постигне това е да заявиш правата си над любимия човек. Мъжът, който действително е увлечен от вас ще иска вие да му принадлежите безрезервно.

Оправдание ➌ Това е по-добро от нищо.
На вас ви е нужен мъж, който ви иска, който ви звъни редовно и ви кара да се чувствате най-сексапилната и желана жена на света. Ако се срещате с някой мъж веднъж на две седмици или веднъж на месец и не виждате в него любов или симпатия - това може да продължи ден, седмица, месец. Но може ли да продължи цял живот?

Запомнете!

Мъжете говорят за своите чувства, дори когато вие отказвате да слушате или не вярвате в техните признания. 'Аз не съм готов за сериозна връзка' означава 'Аз не съм готов за сериозна връзка с теб'. 'По-добре от нищо' не трябва да ви устройва. Ако не разбирате какво се случва във вашите отношения, няма нищо страшно да му зададете няколко въпроса. Има на света един мъж, който ще иска да каже на целия свят, че той е вашето гадже. Спрете с глупостите. Идете и го намерете.


Явно не му харесвате чак толкова много, щом не иска да прави секс с вас.

Ако един мъж харесва една жена, той винаги ще иска тя да го докосне. Истината е проста - вие не го привличате и той не иска да ви нарани.

Оправдание ➊ Той се бои да не бъде наранен.
Бои ли се? Да, той не иска да ви обиди и затова не ви обяснява вашите отношения. Той ви обича като приятелка. Ако ви обича като жена, той не би могъл да се контролира и би започнал с вас бурен роман.

Оправданиe ➋ Аз така съм му взела ума, че той не проявява никакъв интерес.
Да, много хора в миналото са страдали и сега се страхуват от сериозни отношения. Но трябва да знаете, че ако един мъж ви харесва, нищо, дори и страхът от сериозни отношения, не може да му попречи да се обвърже с вас. Ако той действително има проблеми с обвързването, то той би могъл да започне лечение, но никога не би ви държал в неизвестност.

Оправдание ➌ Но това е толкова готино.
Преди се е считало, че една жена се отказва от секс, когато се стреми на наложи своята власт над мъжа. Силният пол също се е научил на тези похвати. Ако мъжът лежи с вас на дивана, похапва си и гледа филми, то вие просто не го привличате.

Оправданиe ➍ Той за всичко намира обяснения.
Вие може да вярвате на тези отговори, но преди всичко задайте на себе си въпроса – устройват ли ви такива отношения? Най-важното тук е дали искате да се чувствате така цял живот? Все пак сексът е сред най-големите удоволствията, които може да изпитва човек.

Запомнете!

Хората постоянно говорят за това какви са в действителност. Ако мъжът ви казва, че моногамията не е за него, то нямате причина да не му вярвате. Общуването е прекрасно нещо, но когато общуването се съчетае със секс - това е още по-добре. Назовавайте нещата с истинските им имена, и по-точно наричайте приятеля си приятел, но си намерете такъв другар, който да не може да се въздържи да ви докосва. Ако имате понижено самочувствие, то ще ви се наложи да отделите повече време за неговото повишаване отколкото на търсенето на нов приятел.


Явно не му харесвате чак толкова много, щом той спи с друга жена.

Не съществува нито едно смислено оправдание за измяната.

Оправдание ➊ Той няма оправдание и знае за това.
Измяната е лошо нещо, но неспособността да обясниш защо си изменил е още по-лошо. Ако една червена лампичка не ви е достатъчна, какво ще кажете за две? Не се срещайте с мъже, които не знаят защо са извършили дадена постъпка.

Оправдание ➋ Аз напълнях.
Tрябва незабавно да се освободите от едни 90 килограма представляващи именно вашето гадже, а не от онези двайсет, за които говори той. Незабавно се избавете от този неудачник.

Оправдание ➌ На него му е нужен повече секс отколкото на мен.
Няма никакво оправдание за това че той ви изневерява. Точка. Има достатъчно начини да се реши този често срещан проблем, който възниква от разликата в сексуалния апетит.

Оправдание ➍ Ама той я знае каква е.
Не е важно, той или ви обича или не. Той ви е дал ясно да разберете, какво е неговото отношение към връзката ви. Той го е направил съзнателно, направил е така, че да се окаже насаме с друга жена, да я целуне, да й свали дрехите и да направи всичко останало, което се случва когато двама възрастни се занимават със секс.

Запомнете!

За измяната няма оправдание. За измяната няма оправдание. За измяната няма оправдание. Единственото, за което носите отговорност, са вашите собствени чувства. Измяната си е измяна. Затова няма значение с кого ви е изменил и колко пъти се е случило. Лъжците никога не са щастливи, защото са си мерзавци. Неверните мъже първо изменят на себе си, защото не могат да създадат нормални отношения с вас.


Явно ме му харесвате чак токова много, щом иска да ви види само когато е пиян.

Ако му харесвате той ще се стреми да ви види, когато мозъкът му е чист от алкохолни пари.

Оправдание ➊ На мен ми харесва, когато е пийнал.
Ако докато седи в бара подпийнал и ви казва неща от рода на: 'Колко си красива, малката!', като при това ви притиска към себе си, малко по-силно отколкото е нужно, то отдавна е време да разберете едно нещо - Не трябва да вярвате на всичко, което казва един мъжа, когато е пиян. Нима ви е нужен такъв?

Оправдание ➋ В крайна сметка той не пие твърд алкохол.
Не се заблуждавайте. Мъж, който не подгъва колене и не пикае в гащите заради пиянство, не бива да се разминава безнаказано, защото тихо си 'отвърта главата' с други, по-леки способи, всеки път когато сте заедно.

Запомнете!

Думите му не значат нищо, когато са произнесени в нетрезво състояние. 'Обичам те' казано под въздействието на какъвто и да е алкохол няма сила в съда и в реалния живот. Употребата на алкохол и наркотици – това не е пътят към най-съкровените чувства на човека. Вие заслужавате човек, на когото не са му нужни опиати, за да прекарва времето си с вас.

Явно ме му харесвате чак токова много, щом не иска да се ожени за вас.

Всеки от бившите ви мъже, който ви е казвал, че не иска да се жени или че не вярва в брака или че се съмнява в брака, все някога ще се ожени, но няма да е за вас.

Запомнете!

'Не иска да се жени' и 'Не иска да се ожени за мен' са две различни неща. Направете така, че да сте наясно в коя категория попада вашият избраник. Ако имате различни виждания за брака, е много вероятно да се появят и други въпроси, които ще доведат до разногласия в бъдеще. Ако във вашите отношения не настъпва промяна, на какво се надявате? Някъде по земята има човек, който иска да се ожени за вас.


Явно ме му харесвате чак токова много, щом ви е напуснал.

Оправдание ➊ Аз съм му нужна.
Не се задоволявайте с това, че на него му е скучно без вас. Така и трябва. Вие сте неповторима. А какъвто и да е бил той, все пак си остава човекът, който ви е изоставил.

Оправдание ➋ След такова решение, всичко е много по-лесно.
Ако приятелят ви не мисли да живее без вас, има едно нещо, което никога няма да направи - няма да ви изостави.

Оправдание ➌ Така правят всички.
О да, секс след раздяла – това не е зле, защото е хубаво да спиш с човек, когото познаваш. Но е още по-добре да спиш с човек, към когото изпитваш силни чувства.

Оправдание ➍ След това той ще поиска да се върне обратно.
За съжаление след вашата раздяла, вашият приятел ще се опита да си намери нещо по-добро. А когато не успее и го обземе самотата, той ще се завърне 'у дома'. И това няма да е защото му харесвате много, а защото не му харесва да е сам.

Оправдание ➎ Аз отказвам да приема факта, че ме е изоставил.
Aко отново и отново се опитвате да го върнете, само ще го накарате да мисли 'Какво изобщо съм намирал в тази психясала кучка?'. Запомнете един съвет - бъдете на висота и никога не си губете ума.


Запомнете!

Вие няма да можете да предотвратите раздялата с разговори. Дискусиите тук няма да ви помогнат. Прекратяване на отношенията е окончателно решение и не подлежи на обжалване. Сексът след радялата не означава, че отново сте заедно. Не е нужно да му напомняте колко сте прекрасна. Той и сам може да се погрижи за котката си. Някъде ви очаква човек, който ще бъде щастлив, че не сте се събрали отново с бившия си.


Явно ме му харесвате чак токова много, щом просто е изчезнал.

Тук всичко е ясно. Дал ви е да разберете, че до такава степен не сте му по вкуса, че дори не си е направил труда да ви остави съобщение.

Оправдание ➊ Може да е умрял.
Няма нищо по-лошо от това да не получите отговор от любимия. Единствената причина, заради която си струва да му пишете отново – е желанието да получите ясен отказ в писмена форма. Нима забравихте? Вие сте толкова заета с вашите обожатели, че нямате време за подобни глупости.

Оправдание ➋ И какво сега, излиза, че дори не мога да се скарам с него за последно?
Като за начало може да ви се струва, че ще ви олекне ако му позвъните и му устроите скандал. У вас може да възникне усещането, че сте позволили да му се размине. Но повярвайте ми, той е наясно с всичко, което бихте искали да му кажете. А вие имате и други неща, за които да използвате времето си.

Оправдание ➌ Но аз просто искам да получа отговор.
Вие заслужавате да знаете какво всъщност се е случило. Несъмнено. Аз мога да ви разкажа какво се е случило - вие сте се срещнали с ужасен човек.

Запомнете!

Възможно е да лежи в болница и да е получил амнезия, но по скоро той просто не ви харесва. Отсъствието на отговор е също отговор за вас. Не му давайте възможност да ви отблъсне отново. Оставете майка му да му вдига скандали. Вие сте твърде заета, за да се занимавате с това. Няма никаква загадка - той просто си е отишъл от вашия живот, а и е бил недостоен за вас.


Явно ме му харесвате чак токова много, щом е женен.

Ако вие не можете да се обичате свободно и открито, това не е истинска любов.

Запомнете!

Той е женен. Ако той не ви принадлежи изцяло и в пълнота, значи той принадлежи на нея. В света има много добри мъже, които не са обвързани. Пробвайте да се срещнете с някой от тях. Не е лесно да го забравите. Нека той сам ви намери, когато е готов за нови отношения.


Явно ме му харесвате чак токова много, щом се държи като егоист и глупак.

Ако той ви обича действително, ще положи усилия, за да ви направи щастлива.

Оправдание ➊ Но той наистина иска да се поправи.
Хората, които обичат, се опитват да се отнасят добре един с друг и дори получават удоволствие от това да проявят нежност и загриженост към любимия. Ако на вашия партньор това не му се получава, то значи ще берете същите плодове, каквито и в ситуацията 'Вие не му харесвате достатъчно'.

Оправдание ➋ Него така са го възпитали.
Изобщо не е задължително да си загуби ума по вашата колекция от компакт-дискове. Изобщо не е задължително да хареса всичките ви обувки. Но всеки пълноценен и благоразумен мъж е задължен да направи усилие и да хареса вашите приятели и вашето семейство.

Оправдание ➌ Той ще се промени.
Избухливостта не е временен проблем. Хората, които крещят на другите просто не умеят да се контролират и се нуждаят от психологична помощ. Хората, които крещят на другите, считат, че имат това право.

Оправдание ➍ Важно е само това, което се случва между нас когато сме сами.
Защо да бъдем с човек, който има нужда да ни унижава, за да почувства собственото си превъзходство. Особено пред приятели! А защо вие трябва да обръщате внимание на това, че той се отнася добре с вас, когато сте сами?

Оправдание ➎ Той просто се опитва да помогне.
Трудно е да повярвате, че заслужавате любов, когато някой се опитва да ви убеди, че вие не сте достойна за нищо в този живот. Като начало проумейте – вие сте твърде добра за подобно отношение.

Запомнете!

Не си струва да усложнявате живота, който и без това не е лек, като го споделяте с човек, който ви носи само кавги. Вие сте достойна за мъж, който във всяка ситуация се отнася с вас както е подобаващо. Не забравяйте, че и вие трябва да се държите добре с него. Мястото на глупаците е в цирка, а не във вашия дом. Избавете се от безполезните хора и така ще получите много свободно време, което ще можете да използвате за неща, които ви носят удоволствие.


Какво да правите?

Ами, ако няма следващ роман? Изпратете тези плашещи мисли на далечно плаване с кораб, който непременно ще потъне, защото му е писано да се разбие в рифът на остров Тъга.


Нови искания

Няма да се срещам с човек, който сам не ме кани на среща. Няма да се срещам с човек, който ме кара да чакам обаждането му с часове. Няма да се срещам с човек, който не е сигурен, че иска да се среща с мен. Няма да се срещам с човек, заради когото се чувствам сексуално непривлекателна. Няма да се срещам с човек, който злоупотребява с алкохол и наркотици. Няма да се срещам с човек, който се страхува да прави планове за бъдещето заедно с мен. Няма да се срещам с човек, който веднъж вече ме е отхвърлил. Няма да се срещам с женен мъж. Няма да се срещам с мъж, който в същността си не е искрен.


Превод: Мими и Катя
Източник: Вся правда о мужчинах

 
 


Facebook Comments

0 коментарa :

Публикуване на коментар