АЗ СЪМ ЛЯТО!



Облечена съм с кафява риза, дълга кафява пола на ситни кремави цветчета, с дълги чорапи от плътна дантела, разбира се кафява. Дори и дамската ми чанта е от кафява кожа.

- Това ли е любимият ти цвят? - ме пита рейки терапевта.
- Не, но това са единствените дрехи, които ми стават в момента. Постоянно трупам килограми и всичко ми е отесняло. - смънквам сякаш има нужда да се оправдавам.
- Хм, а може би просто не искаш да носиш предишните си дрехи. Може би е време за промяна. - Не го казва като въпрос, по-скоро като констатация.

Въздържах се от желанието си да й възразя, защото се сетих за всички дрехи в гардероба си, които не съм носила с години очаквайки някой подходящ момент, който все не идва.

От известно време знаех за анализите на цветовете на My Beautiful I, но не се решавах да посетя студиото. В онзи момент реших, че не искам да отлагам повече. В пълно съзвучие с моите намерения Вселената, в този случай в лицето на една добра приятелка, ми изпрати подарък - анализ на цветовете.

Веднага разбрах, че ще си ангажирам час и за анализ на личния стил – просто нямаше как да пропусна да получа и двете в един ден. Малко преди датата, първоначалното ми въодушевление постепенно се замени от леко напрежение, както всеки път, когато очаквам да открия нещо ново за себе си. А и какво щях да правя ако ми кажеха, че гардеробът ми е пълен с неподходящи дрехи?

В деня на анализа ме посрещна Марго. Появи се в рамката на врата, като живописна картина. Ако имаше някой, който можеше да овладее страховете ми, това беше тя. Спокойна и внимателна, съзнаваща, че това което ще направим е деликатна операция, ме подготвяше за нея с много информация. Нещо като информирано съгласие да се видиш такава, каквато си.

Беше дълъг, интересен и няма да е честно ако не спомена, твърде емоционален процес. Марго излъчва онази увереност, която е присъща на хората, които не само разбират от онова което правят, но и го вършат с удоволствие. Нежно и внимателно тя ме превеждаше през сезоните, които определят цветовата гама, и твърдо и решително ме водеше през различните стилове, докато аз правех коментари като – Това ли? Абсурд! Няма начин! Аз и блясък, да бе да!

Накрая, въпреки всичките си съпротиви, знаех, че всичко, което ми беше казала е вярно. Аз съм ЛЯТО. Мога да бъда която пожелая, но само когато съм себе си съм истинска, и това е образът, на който другите ще повярват.

Тръгнах си от студиото с повече знание и разбиране за мен самата и за това, което бях избрала да мисля за себе си. Дали ще имам сили да го променя, предстои да разбера. Може би е време за промяна!

Катя.


Facebook Comments

2 коментарa :

авто сервиз каза...

Интересна статия, хареса ми.

Спортин Модернов каза...

А ще донесеш ли лятото за всички? :)

Публикуване на коментар