Сутиенът
Ад или Рай



Дали сутиените и мъжете си приличат по нещо? Не бих могла да кажа! Но съм сигурна, че е също толкова трудно да намериш подходящия сутиен, колкото и да откриеш подходящия мъж. Поне при мен мъжът предхождаше сутиена, което си е късмет, а от скоро съм дори двойна късметлийка. Получи се така, че си поръчах сутиен на Triumph, за което се наложи да се измеря и успях да уцеля моя размер. Когато пристигна останах изумена колко е перфектен, сякаш бе направен точно за мен!

До тогава всяко излизане за сутиен беше кошмар за мен. От малка съм според повечето хора 'надарена', а според мен по-скоро 'обременена' откъм бюст. Вероятно не намирането на подходящия размер е допринесло за натикването ми в този етикет. Адът се отваряше щом решавах да си потърся сутиен! Тези, които бяха достатъчно големи като форма изглеждаха като за баба ми, естествено само черно или бяло, а аз бях примерно на 20 години и виждах вълнуващото море от цветни, красиви, различни, сладурести сутиени, накацали по закачалките.

Да не обяснявам, че бе ужасно трудно да намеря нещо удобно с малка под гръдна обиколка и голяма чашка. Чудила съм се защо примерно ми се впиват презрамките, или задната част се вдига нагоре, но за съжаление не е имало кой да ме упъти къде ми е проблемът. Вероятно за това горното етикетче ми пасна идеално и през повечето време ми се е искало да бъда стандартна, плоска...

Наскоро попаднах на един английски сайт, в който предлагат и бельо. Освен че има невероятно красиви неща, които за съжаление не доставят извън Обединеното Кралство, има упътване как да избереш сутиен по мярка. Освен упътването, има клипчета Measuring guide video, където една много симпатична дама показва нагледно върху други как да се измери и как трябва да стои сутиенът.

Не е кой знае колко сложно, но тъй като лично се убедих как няколко сантиметра повече, или по-малко на правилното място, могат да допринесат да се почувстваш по-комфортно, да не се прегърбваш, да не чувстваш тежест, че и да изглеждаш добре, реших да споделя с теб. Може да видиш информацията как да точно да определиш своя размер и кое да коригираш при проблем, както и клипчета на предпоследните страници: {ТУК}.

Като цяло за мен важното бе:
➊ Да измеря под гръдната си обиколка след като издишам и да е малко по-стегнато отколкото обикновено нося.

➋ Отзад сутиенът трябва да стои хоризонтално, за да може да поеме правилно тежестта, а не да увисва на презрамките и след като с ръка опънеш, да се отлепя от тялото с не повече от 5 сантиметра.

➌ Банелите следва да прилепват плътно до тялото, да обхващат цялата гърда и да равнят по хоризонтала със задната част.

➍ Чашката трябва да бъде достатъчно голяма, за да не 'прелива' гърдата отпред или от страни и ако се случи да отслабна и да намаля под гръдната обиколка, то вероятно размерът на чашката ще се увеличи с толкова, с колкото се намалява под гръдната обиколка.

Убедих се, че няма невъзможни неща. Дори да съм нестандартна пак мога да се чувствам комфортно, да изглеждам добре и да се добера до рая на красиво изглеждащите сутиени! Макар тук да не произвеждат такива, все някъде по света го правят...


Facebook Comments

2 коментарa :

Антоанета каза...

Намирането на сутиен наистина си е трудна работа...особено с всичката китайска стока, която е заляла пазара. Хайде да идва лятото вече, да се пуснем малко по-свободно ;)

Dimana каза...

Намерих и сайт, който има доставка до България. Има разнообразие, има намаления и особено големите излизат на доста прилична цена :) Тук можеш да разгледаш и избереш: http://www.figleaves.com/uk/lingerie/

Публикуване на коментар