мъжът с отмерващия времето бастун.


тракащият звук по асфалта се приближаваше, сякаш отмерваше времето. равномерен, отсечен. глождещ любопитството ми. бе красив летен ден. жегата се приготвяше да обладае града. чудех се още колко дълго задачите ще ме държат прикрепена към клавиатурата на лаптопа, поставен на масичката на балкона. колко още преди да надвеся половината си тяло над перилата. още само миг. млад мъж с пригладена коса и спретнати дрехи си проправяше път из тихата уличка с белия си бастун. тъкмо той отмерваше времето. загледах се в него и разпознах война, напуснал своята панелна обител, за да изследва в победоносен поход звуците и ароматите на града. уверен и целеустремен. инстинктът ми се обади вътре в мен и изяви желание да го последва.

при втората ни условно наречена среща се насочих към перилата, за да проследя отново орбитата му, и в мен за миг се породи онази така типична човешка загриженост, която набързо се смеси с порция страх, дали ще чуе колата стрелкаща се между блоковото пространство. и той я чу, и отстъпи крачка встрани. идеше ми да се изсмея на себе си. срещата с различното за пореден път възпламени цяла поредица от чувства, този път тъга и страх. ..

осъзнаването навреме ме отпусна. прошепнах на минаващия мъж, разбунил духовете в мен: здравей, радостна съм да чуя стъпките ти. благодаря ти, че и днес се срещаме. и че срещата ни ми напомня да изследвам живота, всячески, като теб.

а на себе си допълних: повярвай в силата, на другите. без значение познаваш ли ги или не. всеки един най-добре знае Вселената си и как да борави с нея. ако има нужда от теб под една или друга форма, ще ти подаде сигнал, който да разбереш.

p.s. срещите с мъжа с пригладената коса и отмерващия времето бял бастун продължават. и носят новото в себе си.

Facebook Comments

1 коментарa :

Анонимен каза...

БМГ2007 - интернет магазин за хора с увреждания


БМГ2007 ЕООД
София, ул. Славянска N20, партер, ап. 1

Можете да получите безплатна консултация на номер 029871055 и 0886189888, както и на имейл адрес
БМГ2007 съдейства безплатно за оформяне и подаване на документи към ДСП по местоживеене за получаване на безвъзмездна помощ.

За спешно закупуване на

Публикуване на коментар