«парични торбички»


парични торбички, торбички за пари, money bags, geldborsen, porte monais и .. какво е всичко това? едно писмо, което плава из електронната поща казва: че според Фън шуй тази година е година на парите, а месец октомври е знаменателен, защото има 5 съботи, 5 недели и 5 понеделника. такова нещо се случва един път на 823 години. а такива години се наричат «парични торбички». по нататък в писмото се казва, че трябва да изпратиш това писмо на приятелите си и парите ще пристигнат при теб в рамките на 4 дни. хм, казах си, я да проверя ... .

това не е Фън шуй със сигурност. древните Фън шуй майстори не са използвали верижни писма, за да донесат късмет. единственото вярно е, че във Фън шуй наистина има такова чудо наречено парична торбичка. на едно от изображенията на Буда (т.нар. щастливият Буда), той носи торба през рамо, обикаля и раздава подаръци на добрите хора. и торбичка за пари всеки сам може да си спретне. за целта са нужни 9 монети. 9 е щастливо число във Фън шуй. монетите се поставят в парче плат. червеното носи късмет, но може и да не е плат, а хартия. парчето плат (или хартия) се завързва с червен, зелен или жълт конец. и торбичката се слага там, от където идват парите в къщата. иначе казано близо до входа на апартамента (къщата, дома), където е зоната на кариерата. във Фън шуй не се споменава да има ограничение колко торбички могат да се направят. значи може и повече от една.

във верижното писмо става дума за уникалността на октомври. всъщност 3 по 5 в един месец се случва много по-често от веднъж на 823 години. през 2005, 1994, 1988, 1983 е било така, така ще е и през 2016, 2022. а тази година има 7 по 3 по 5.

януари имаше 5 понеделника, 5 съботи и 5 недели.
март имаше 5 вторника, 5 сряди и 5 четвъртъка.
май ще има 5 понеделника, 5 вторника и 5 недели.
юли ще има 5 петъка, 5 съботи и 5 недели.
август ще има 5 понеделника, 5 вторника и 5 сряди.
октомври ще има 5 понеделника, 5 съботи и 5 недели.
декември ще има 5 четвъртъка, 5 петъка и 5 съботи.

във въпросното верижно писмо подсещат, че тази година ще бъдем свидетели на 4 необичайни дати: 1.1.11, 11.1.11, 1.11.11 и 11.11.11. 11 е мистично число, наричано от нумерологията, заедно с 22, господарско число. то е съставено от 1 и 1, а сбора на 1 + 1 не е 2, както са ни учили в 1 клас, а 3. нумерологията има много добра обосновка за това, когато към 1 се присъедини още 1, възниква пространство между тях и това е мястото, където 3 съществува. два кръга се препокриват и застъпването им прави 3. а 3, както всички знаем, е Света Троица, Бог, син и Светия Дух, символ на трите измерения: подземното царство, земното и небесното.

в началото на всеки век в продължение на 12 години подред се случват тройни числа, в които деня, месеца и годината биват една и съща цифра. а събитията, които се случват в близост до тройните дати-числа се явяват определящи програми за 100 години. 1.1.11 и 11.1.11 минаха вече, остава да видим какво ни носят следващите 1.11.11 и 11.11.11.

извод: живеем в трудни времена, на никой не му се иска да прекъсне веригата на късмета и парите, но всъщност за това не ни трябва да разпращаме каквото и да е. вярата прави чудеса. имаме ли я, нито писма, нито торбички са нужни. тя е с нас всеки ден, всеки час, всеки миг.

Facebook Comments

1 коментарa :

торбичка каза...

За 2011 съм го изпуснала, но за 2016 ще си направя такива парични торбички! Много ми хареса тази идея, а и всеки има нужда от повече пари и късмет :)

Публикуване на коментар