Старото умира и новото не може да се роди.
Междувременно голямо разнообразие от
болестни симптоми се появява.

Antonio Gramsci

Годишен цикъл 9 те довежда до края на пълен девет годишен цикъл от живота ти. Това е време, когато довършваш незавършените работи, вадиш заключения, довършваш делата и почистваш след теб. Тези действия ще ти дадат възможност да пристъпиш в следващите девет години от живота си без да те дърпа назад натиска на нерешените въпроси от миналото.

Често се казва, че когато една врата се затваря, друга се отваря, но ако откажеш да приемеш, че определени врати наистина са се затворили, няма да можеш да видиш новите врати и новите възможности, отварящи се пред теб. Време е да се изправиш лице в лице срещу абсолютната реалност на твоето минало и настояще и тогава да решаваш как искаш да създадеш твоето бъдеще.

Твоята реалност не е просто въпрос на това, къде стоиш днес или къде искаш да бъдеш утре. Тя се състои от всичко, което някога ти се е случило, всички, които си срещнал, всичко, което си правил и всяко чувство, което някога си усещал – или отричал. Мястото, където стоиш днес е резултатът от това, къде си бил.

Но преди да можеш да продължиш напред, трябва да се освободиш емоционално, умствено и понякога физически от онези аспекти, които вече не служат на определена цел и те приковават към определен момент във времето, което вече не съществува.

Време е да интегрираш твоето минало с настоящето, така че потенциалът на твоето бъдеще да може да бъде видян и почувстван. Това се постига като се приеме миналото точно такова, каквото е било и като почувстваш всичко, свързано с него, което не си могъл да почувстваш.

Тази година дава възможността за значително еволюционно преобразуване. Ще има изменения и подобрения във всички области на живота ти, въпреки че може и да не видиш веднага положителната стойност на определени ситуации. Когато се освободиш от старата погребана емоция, която те притиска надолу, животът внезапно става много по-леко преживяване, за разбиране и наслаждаване място.

Понякога може да усещаш чувство на вцепененост или стагнация. Това е защото си толкова близо до приемането на цялата си реалност, но задържаш намесените емоции в теб, вместо да ги изразяваш. Магнетичното налягане, което това създава предотвратява движението напред и води до повторение на ситуациите, които би предпочел да избягваш. Ние всички сме били поставяни в положението да вярваме, че емоционалното изразяване показва слабост и е 'отрицателно'. Всъщност, емоционалното изразяване е нашата сила, нашият собствен механизъм за самолечение, нашите собствени начини за свобода и основният инструмент на съзидателността.

Хората, които отказват да приемат миналото са тези, които прекарват целия си живот, преживявайки същите стари ситуации, правейки същите стари грешки, неспособни да приемат новата реалност, недоволни от всичко и остаряващи бързо през цялото време. Те намират начини да оправдаят незадоволителното си съществуване като обвиняват другите, обвиняват времето, обвиняват самия живот и понякога като обвиняват самите себе си.

Упоритите, непроменящи се вярвания карат хората да възприемат поговорки като: 'Животът е кучка и след това умираш' или 'Няма нищо, което може да се направи, тогава защо дори и да опитвам?' Често изглежда по-лесно да приемеш извинения като тези, отколкото да приемеш отговорността си да живееш свободно.

Някои хора твърдят, че са встрани или над пътуването, което човечеството предприема, чувствайки се засегнати през цялото време, че са твърде страхливи, за да бъдат част от него. И, понеже никой от нас още не се е развил истински до свободната воля, ние всички сме засегнати от тези погрешни разбирания.

През тази година не е достатъчно просто да разбираш мислено свободната воля. Ти ще научиш, че твоите чувства са твоите единствени средства да активизираш личната свобода. Тази година на приключвания и изводи ти предлага шанса да се освободиш от погрешните вярвания, които винаги са причинявали нещастие, незадоволеност и стагнация. Годишен цикъл 9 те учи как да се освободиш от миналото като премахнеш твоя контрол над него. Без това разбиране, винаги ще бъдеш жертва на нещо, което някога ти се е случило. Време е да се излекуваш.

Докато не се приключи с всичко, с което трябва, нищо ново няма да се случи през годишен цикъл 9. Колкото повече се стремиш да започнеш нещо ново без първо да си се освободил от отминалото, толкова повече противопоставяне ще срещаш от живота. Ако не направиш усилие да приемеш емоционалната реалност на миналото си през тази година, ще разбереш, че твоята история просто ще се повтаря през следващия девет годишен цикъл.

Това е година, през която да си припомниш отново постоянното пътешествие на твоя живот и да обмислиш всичко, което ти се е случило. Ще има неща, които няма да искаш да си спомниш, спомени, които може да изолираш от съзнанието си. Точно това са събитията и ситуациите, на които трябва да обърнеш внимание сега. Това е тежкия товар, който ти тежи като камък и ти пречи да се придвижиш напред към начина на живот, който желаеш. Колкото по-истинско намерение имаш да позволиш на забравените спомени да изплуват отново, толкова по-лесно ще стане да се приеме лечебния процес на 9.

Очевидната тежест на старите емоции е тази, която причинява депресия, въпреки че се опитваме да се залъгваме да вярваме, че депресията може да бъде избегната, като се избягват тези емоции. Това преструване поражда по-силно отричане и, най-накрая, по-дълбока депресия. Ако откриеш, че постоянно мислиш за определени емоции като гняв, страх или тъга до степен, че да не можеш да водиш конструктивен живот, тогава съществува голяма вероятност, че използваш тези емоции като извинение, за да продължаваш да отричаш друга емоция, която е дори по-дълбоко заровена.

Да се страхуваш да почувстваш чувствата си е естествена реакция. Единственият начин да се справиш с този страх е да разбереш, че на страха, както на всички други чувства, трябва да се позволи да следва собствения си еволюционен процес. На него трябва да се позволи да се движи. Когато се държиш здраво за страха, ти отказваш да приемеш неговата способност да ти помогне. И, като спираш движението му, ти на свой ред се парализираш от него.

Страхувай се от страха си, приеми неговото присъствие и му позволи да се придвижи през теб – и извън теб. Този процес развива смелостта, възможността да се приемат онези неща, от които наистина има нужда да се страхуваш и онези, от които няма нужда да се страхуваш изобщо. Резултатът ще е ново разбиране, и други погребани емоции ще последват същата външна посока.

Трябва да решиш да си напълно откровен със себе си. Разбери, че простото позитивно мислене може да причини повече вреда, отколкото полза, ако в същото време не се чувствате позитивно настроен. Твоите мисли и твоите чувства са две много различни енергии. Те трябва да се преживеят отделно, така че да можеш да ги разграничиш.

Въпреки това, когато вътрешните ти чувства и твоите мисли са в съгласие и се припокриват, започват да се случват чудеса и се ражда свободната воля. Едно от тези чудеса е, че всеки път, когато освободиш заровена емоция винаги след това се случва нещо позитивно.

За да изразиш чувствата си трябва да приемеш, че те са там, да ги потърсиш, да ги разпознаеш и да разбереш причината им. Вибрация 9 те повежда в посока, която изглежда погрешна – назад – но това е посоката, в която трябва да поемеш, за да откриеш недовършените неща, които ти пречат да вървиш напред.

Естествено е годишен цикъл 9 да бъде пълен с емоции. Ти не само ще се справяш с емоции от миналото, а и с нови емоционални ситуации в настоящето, което, като ефект, помага да се възпламенят старите чувства, които трябва да се освободят.

Обстоятелствата през тази година могат в действителност да бъдат възстановка на стари обстоятелства, но под различна форма. Те могат да са последствията от минали действия, вярвания и отношения. Невъзможно е да живееш пълноценно в настоящето, ако част от вас е останала в миналото. Затова, ти ще искаш да се върнеш назад и да си възвърнеш онези твои части, които са останали там.

Това е дванадесет месечен цикъл, през който щедростта и хуманитаризма играят важна роля. Като постигаш по-голяма дълбочина на чувствата в себе си, ще почувстваш колко могъщи са чувствата. Не само твоите – на всеки. Вероятно е да постигнеш по-състрадателно разбиране за нуждите на другите хора. Ще осъзнаеш как ти и другите утежнявате определени проблеми като отричате истинските си чувства и като отказвате да се изправите лице в лице с реалността на твоето положение. Ти също ще разбереш много добре разликата между състрадание и вина.

Ако откриеш, че помагате на другите с нежелание или че позволяваш действията на другите да те засегнат по някакъв начин, ти вероятно го правиш, защото вината те е убедила, че това е 'правилното' нещо да се прави. Може би е така, а може и да не е. Но единственият начин, по който някога ще бъдеш сигурен е като позволиш на собствените си чувства да те водят. Точно в годишен цикъл 9 ние осъзнаваме степента, в която вината ни е държала далеч от постигането на щастие и колко много сме отричали вината, като сме я преобръщали в обвинения.

Нещастните спомени ще се появят, за да могат да бъдат излекувани. Това ще създаде пространство в теб за обратното изплуване на щастието. Старите, неточни вярвания ще се заместят от нови истини и потенциал. Като приемеш това, което ти се е случвало през миналото, ще добиеш по-ясна представа за това, което искаш да се случи в бъдещето. Старият ти става настоящият ти и тогава твоята воля – твоето желание –определя бъдещият ти.

Не с всеки край ще има свързани нещастни емоции. Определени положения ще достигнат завършека си, донасяйки ти голямо облекчение. Не предполагай винаги най-лошото. Приеми, че твоето минало е просто основата, която е трябвало да осигуриш, за да стигнеш там, където искаш да бъдеш. Твоето разбиране на тази воля прави твоя годишен цикъл 9 едно от най-стимулиращите и динамични пътувания, които някога ще направиш.

Facebook Comments

1 коментарa :

Доротея каза...

Поздравления за прекрасният сайт! Благодаря за полезните информации!

Публикуване на коментар