Най-добрият човек



Сещате ли се за онзи български филм, в който една учителка даде задача да се напише съчинение на тема НАЙ-ДОБРИЯТ ЧОВЕК, КОГОТО ПОЗНАВАМ? Откакто, преди доста години, гледах филма за първи път, често си мисля какво бих написала аз и как бих отговорила на въпроса.

Добри хора - познавам, но кой пък да е най-добрият?

И преди няколко вечери – хоп, ето го отговора. Неочакван, силен, вълнуващ, разтърсващ и без капка съмнение, че може да е грешен.

Представете си стотици хора, събрали се на едно място в името на каузата да се спаси човешки живот. Бедни и богати, стари и млади, майки, бащи и децa ВЯРВАХА, че '...макар да е жилаво злото, в човека все пак побеждава доброто'.

Благотворителният концерт, който добри хора организираха, за да помогнат на своята болна приятелка, се превърна в приказка. Приказка, в която всички герои са добри, а един-единствен е лошият персонаж – БОЛЕСТТА.

И приказката е към своя край, при това щастлив край – голяма част от необходимата сума за лечението на едно слънчево момиче, на име Сани, е събрана. Остава още малко. След концерта вече знаех – по-силни от всичко са героите с добри сърца.

И разбрах – най-добрите хора сме всички ние, когато помагаме!

На help-sandra.org може да видиш повече информация за Сани, да посетиш групата, създадена в нейна помощ във Facebook и… да направиш едно добро дело, като й помогнеш.



Facebook Comments

0 коментарa :

Публикуване на коментар