Да спрем за миг и да помечтаем


Напоследък ми е любима и все си тананикам една песничка за Самолетите. И не защото ми харесва чак толкова много, а защото много ми допадна посланието и идеята, която ни подхвърля. А тя е следната: Да си представим, че самолетите в нощното небе са падащи звезди и да си пожелаем желание точно сега!

Ами да! Защо не! Защо трябва да чакаме да видим падаща звезда, за да си пожелаем желание? Аз искам да си пожелавам нещичко всеки път като видя светлинката на самолета в нощното небе. Първо, че я виждам по-често и второ, шансът ми да се сбъдне желанието ми е по-голям. Защото колкото повече повтарям нещо, което силно желая да се случи, толкова повече има шанс то да се сбъдне, вземайки предвид метода на подсъзнателното самовнушение и силата на вярата.

Да, сигурно звучи наивно и глупаво. Но спомняш ли си кога за последно си мечтал? Кога за последно си поседнал само за миг, за да си помечтаеш и да си намислиш желание? А помниш ли въобще какви бяха мечтите ти? Преди 5, 10, 20 години. Когато беше дете, а после млад човек с идеали и окриляващи мечти. И какво, ако гледайки сега през призмата на настоящето, тогавашните ти мечти ти се струват смешни и нереални? Но са били твои и са очертали по някакъв начин пътя в живота ти. И само, защото някъде по пътя си, си се изгубил, не означава, че трябва да забравяш. Какво си искал и за какво си копнял. Нали именно мечтите ни са тези, които ни правят 'големи' и ни окрилят да живеем. Защо да загубваме себе си по пътя на порастването ни. И защо въобще трябва да порастваме? В забързаното ни ежедневие можем ли да намерим време да бленуваме. И щом сме възрастни, задължително ли е да спрем да мечтаем?

Хайде да не чакаме повече нашата падаща звезда, за да си пожелаем нещо - съкровено и истинско. Да погледнем просто към небето, да затворим очи и да си намислим желание. Просто да поспрем за миг и да помечтаем.

Facebook Comments

6 коментарa :

nana каза...

Аз не обичам да изоставям мечтите си.И за моята голяма мечта вече е изградено всичко в съзнанието ми и е напълно подредено как да бъде постигната

MG каза...

За съжаление се улавям,че все по-рядко мечтая. Не зная защо се получава това. Понякога се хващам за някоя мечта,но тя е съвсем житейска и битова,което всъщност не знам дали мога да нарека точно мечта. Хубаво е да се мечтае. Моето слънчице (дъщеря ми) забелязва всеки самолет по небето. Не знам как го прави. Аз никога не се заглеждам нагоре. А може би трябва да го правя по-често и да си пожелая нещо. Сигурно все някога ще се сбъдне. МЕЧТАЙ ТЕ!

Анонимен каза...

Obojavam da me4taq i ne spiram da go pravq :) Napravigo i ti :) Jeny

Анонимен каза...

Накрая остават само мечтите

Анонимен каза...

мечтай за да живееш ,а не да съществуваш

Анонимен каза...

Ето и аз се спрях за миг, затворих очи и се оставих на крилете на мечтите си!....Хубава музика,мечти!....
Просто е прекрасно!Опитайте и Вие!

Публикуване на коментар