Mоят Bucket list


Имаш ли си 'Bucket list'?

Може би и ти си гледал филмът с това същото заглавие и си ме изпреварил и си имаш вече такъв лист...

Аз честно да си кажа, все отлагам и не сядам да го напиша, имам го като идея от години, стои си... закътан на дълбоко, и някак позабравен... дали с извинението, че нямам нужното време и средства сега да го изпълня точка по точка... или просто наистина не му е дошъл реда... знам ли?

Познавайки се най-добре, мисля, че рано или късно ще го изпълня и то не в голям период от време, ами може и да ми дойде музата и да го завърша за рекордно време... не, че съм обявила съревнование с времето и имам за цел да подобря нечии рекорд... просто се знам каква съм... някои неща ги отлагам с години, но когато си поставя за цел нещо - го правя.

Реших да седна и да го направя този мой лист, или поне част от него, защото мисля, че винаги и постоянно той трябва да се допълва, и задължително когато се отвори свободно място в него...
  1. Да се науча да управлявам мотоциклет и да си купя такъв. (в малка част съм го започнала този процес, но има още МНОГО да се желае) .
  2. Да стана горд и щастлив притежател на жълта кола най-накрая. (това ми е детска мечта, имаше една възможност преди доста години да стане реалност ... не знам как бях убедила родителите ми да стигнат до решението заради мен да закупят такава, но мисля единствената пречка тогава беше липсата на произведена такава с този специфичен цвят и липсата на опцията да се правят поръчки за цвят)....
  3. Да си взема една година ваканция и да я посветя САМО на пътуване по света...Рим, Барселона, Париж, Египет, Тибет, Рио де Жанейро, Австралия, Нова Зеландия, Япония, Москва... винаги има и място за още допълнения... Земята, макар и кръгла... не е малка...
  4. Да се запиша на курс по стрелба с лък. (също детска мечта... може би и факта, че съм зодия Стрелец е + в това ми желание) .
  5. Да нарисувам моето си щастие. (ТОВА Е ТРУДНО, макар и да изглежда на пръв поглед лесно...) .
  6. Да изкача поне една планина, въпреки болките на които ще се подложа. (веднъж направих един полу-опит, неуспешен естествено... отказах се лесно, без да се боря... грешка., следващият път няма да има лесно отказване - обещавам) .
  7. Да науча италиански и да го говоря свободно. (за мен този език е олицитворение на любов, романтика и красота... и ми звучи като мелодия... не случайно оперите са написани на италиански, мисля...) .
  8. Да се науча да свиря на китара. (или по-точно да се доуча, защото въпреки уроците, които взех, не съм убедена, че мога) .
  9. Да се науча да разпознавам звезди и съзвездия. (пак говори кентавъра в мен).
  10. Фотографията да не ми е само хоби, а да се превърне в професия.
И така, засега си позволих една малка вратичка да открехна и да ти споделя само десет от моите-мечти/цели/посоки/желания.... оставям на теб да си напишеш твоите..... мечтай на воля.... и както се казва - The Sky is no longer the limit...

Facebook Comments

11 коментарa :

leon каза...

Страхотна идея и аз отдавна се каня да помечтая ...и сега ще намеря този момент в живота си. Поздрав!!!
Ваш упорит фен :)

TediX каза...

Страхотно! И най-интересното е че моята топ 10 листа съдържа 7 от Вашата топ 10. Може би защото и аз съм стрелец, кой знае? Желая сбъдване на още много пъти по 10 прекрасни мечти! На себе си също!

Анонимен каза...

Като представителка на стрелците, бих казала, че желанията ни са сходни. Хубаво е човек да мечтае, а още по-хубаво е когато изпълнява желанията си. Не се отказвай, преследвай ги докрай.

Цвети каза...

Много ми допада списъкът ти, половината неща съвпадат с моя виртуален такъв, а 1-та и 6-та точки отдавна са част от живота ми :)
Успех:)

Kalinkas каза...

Харесва ми третата точка. Това мисля, че е най-голямата моя мечта.

Анонимен каза...

Vseki si me4tae po razli4en na4in,no strannoto tyk e,4e dosta nesta v me4tite ni s"vpadat.Bix iskala da mojex da b"da po-dr"zka v os"stestvjavaneto im....

spartaka каза...

Я много хубава идея е този лист,хубаво е всеки един човек,без значение от пол и възраст да си има един такъв и да си го следва и допълва постоянно,както каза ти :)

Damayanti каза...

Скоро се сетих за моя такъв списък - имам си го в съзнанието, но никога не съм го писала на лист :)
А филмът е страхотен!
Пожелавам ти да успееш да изпълниш своя!
Фен съм на блога ти!
Лека вечер!
Ивелина :)

Dimana каза...

Филмът ми е любим - кара те да се замислиш за доста неща. Нямам такъв, защото ако обикновено поискам нещо ми се дава, разбира се ако е за мен ;) Имам някои мечти вариации на твоите (1то е да се возя на мотор - вероятно, ти ще си шофьора!, езикът е испански, защото за мен той е олицетворение на свобода и страст, а страстта за мен е нещо непознато... Жълтото и черното са ми любимите цветове, фотографията не искам да ми става професия, защото така бих си загубила моя си НЕпрофи ъгъл към света! А за пътешествията - винаги съм ЗА!

Кони каза...

Страхотно!Аз сътворих нещо подобно в първите дни на този месец :) и и както някъде из другите коментари прочетох, доста са сходните желания или да речем намерения :))) аз имам 8! Не, че има значение, просто ми се стори забавно, че е така :)))
Пожелавам на всички ви да изпълнте своя списък, бил той написан или не :)
Бъдето много щастливи и изпълнени с любов
Обичам ви

Анонимен каза...

Ей, вашите желания са почти като моите....пътуване, китара, италиански, даже и това със съзвездията съм си мислила(макар че пък за какво ми е да ги знам!?!).Може да включа и плуване, и добър шофьор(имам книжка, ама женско каране, нали знаете как е!?!?!:)

Публикуване на коментар