една и съща грешка повтарям.

досадно е. повтарям една и съща грешка и ...само който е минал през същото, ще ме разбере. една и съща грешка. един и същи сценарий. един и същи актьорски състав. сякаш нещо ме тегли наобратно. вървя срещу себе си. срещу принципи и ценности. като омагьосана.

защо така се получава? това карма за изчистване ли е? не-научен докрай урок? само-разрушителна сила, която живее в мен? защо се вкарвам в един и същи филм, чийто край ми е известен до болка?

от няколко дни тези въпроси са ми на дневен ред. и за да е по-весел купона, по едно и също време аз и още една моя приятелка, изживяваме същото. това, обаче, ми помогна. да видя отстрани по-пълна картинката. и реших да (метна) грешката ..замислих се какво я отключва. откъде започва всичко? и осъзнах, че към днешна дата в зората на много от събитията в живота ми е телефонът (мобилния). откакто той се появи, много неща се промениха. та. така. щом всичко оттам започва, от един телефонен звън. тогава, знам какво да правя. седнах и смених имената на всички, замесени в моя филм. сложих какво ли не? все неща, които да ме подсещат. щом телефонът звънне. и така вместо Марийка, Гошко и Петранка. в телефона ми се срещат *Life is short. I like simple. Proud of me. дали е умно или не? дали ще проработи? нямам си никаква идея. обаче, го дължа на себе си. искам да мина в по-горен клас. и други грешки да правя.

не можем да решим проблемите, като използваме същия начин на мислене, който сме използвали, когато сме ги създавали. е казал Айнщайн.



*Животът е кратък. Предпочитам го просто. Гордея се със себе си.

Facebook Comments

4 коментарa :

TediX каза...

Благодаря! Благодаря за интересните теми! Благодаря за красивите думи! Благодаря за сочните и цветни като резен диня в горещ летен ден мисли! Благодаря най-много за това, че карате някой да се почувства специален за това, че друг специален е подарил и споделил мислите си с него! Хубав ден!

Пламен Петров (Пламски) каза...

Просто ти харесва да си на въртележката. Все още...

Като ти омръзне (ама наистина) - ще слезеш! ;-)

Анонимен каза...

Съгласна съм с Пламен, но въпреки всичко продължавам и аз в собствения си филм да повтарям едно и също

Анонимен каза...

Натали, прекрасно са изказани от теб всички теми!
МНОГО ТИ БЛАГОДАРЯ - ДОСТА СЕ ДОБЛИЖАВАТ ДО МОИТЕ..;):)

Публикуване на коментар