10 божи заповеди

повярвай, не е важна религията ти. всички сме в матрицата. не бързай да отхвърлиш това или онова, като невалидно. прочети ги отново. познатите ни на всички 10 божи заповеди. аз ги наричам, напътствия.


I Аз съм Господ, Бог твой, да нямаш други богове освен Мен.

II Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята, не им се кланяй и не им служи.

III Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог.

IV Помни съботният ден, за да го светиш. Шест дена работи и върши в тях всичките си работи, а седмия ден е събота на Господа, твоя Бог.

V Почитай баща си и майка си, за да ти бъде добре и за да живееш дълго на земята.

VI Не убивай.

VII Не прелюбодействувай.

VIII Не кради.

IX Не свидетелствувай лъжливо против ближния си.

X Не пожелавай дома на ближния си. Не пожелавай жената на ближния си, нито нивата му, нито роба му, нито робинята му, ни вола му, ни осела му, нито някакъв негов имот - нищо, което е на ближния ти.

Facebook Comments

7 коментарa :

keti каза...

Благодаря ти, Натали, че ни ги припомни! Уж ги знам, а рядко се замислям за тях...а трябва по-често.

Mina Parcheva каза...

Това не са истинските божи послания, да не говорим, че едно толкова висше същество едва ли ще постъпи така глупаво да даде заповеди, при условие че първата работа на човека е да ги наруши от любопитство. Тези заповеди са написани в този си вид от великия вселенски събор, същият, който е обезобразил и библията.

Антония каза...

Тези "десет думи" Бог открива на своя народ на свещената планина и представляват Божиите слова в най-висш смисъл. Разделянето и номериранео на заповедите се е променяло в хода на историята и те изразяват изискванията за любов към Бога и към ближния. Трите първи заповеди се отнасят главно за любовта към Бога, а останалите седем - до любовта към ближния, т.е. учат ни на истинска човечност на човека.
Благодаря ти, че ги припомни! :)

Анонимен каза...

obicay sicki isus kasva

Анонимен каза...

не бързай да отхвърлиш това или онова, като невалидно. прочети ги отново !!

Анонимен каза...

Благодаря ти много отдавна не съм се замисляша за тях

Анонимен каза...

Замисляла обърках се

Публикуване на коментар