две думи са толкова много.


Обичам те. Две думи. И всичко, казват те. Защо ти е толкова трудно да ги изречеш? От какво те е страх? Кажи ми притесненията си. Нещо в мен ли е? Колебаеш ли се? А на мен ми изглежда толкова просто. Да, знам, че не е. Да чуя тези две думи значи толкова много. Още повече днес. Точно днес.

Подаръците са прекрасни и ги оценявам, толкова много. Но за всяка парична единица, която си похарчил, би могъл да кажеш две думи. Думи, чиято стойност е толкова по-голяма от всеки подарък, който можеш да ми подариш.

Толкова съм объркана. Виждам, че ти пука много. Чувствам, че ме обичаш. Съмнения нямам. И как ми се иска да направиш тази крачка, да изречеш думите две. Чудя се, дали изобщо някога ще го направиш. Къде ще сме? Какво ли ще е тогава? Представям си го, много пъти и как ще е. Изглежда толкова истинско в съзнанието мое. Гледаш ме в очите. Държиш ме в ръцете си. Идеално е. И аз съм толкова щастлива.

Надявах се, че ще бъде днес. Какъв подарък би било! Но е твърде късно. Ти спиш до мен. Денят дойде и си отиде.

Facebook Comments

4 коментарa :

Анонимен каза...

пф, блах, отвратителен пост. отвратително е да се моли за обич. жените в по-голямата си част сме като проститутки, даряваме се на някого и сме с него само ако на лице стои определено „заплащане“ - било то подаръци, екскурзии, всякакви видове глезене, гледане или издръжка. а в конкретния случай „таксата“ са тези две думи. „кажи, че ме обичаш и ще бъда с теб“. а най-много ми се повдига от това, че като трезво мислеща жена в никакъв случай не е препоръчително да кажеш на мъжа тези две думичи. психиката на повечето господа реагира на това, като на въображаема примка, която се впива във врата им и ги задушава все повече. от там нататък стъпките до “довиждане“ не са много..

Анонимен каза...

П.С: с една дума „обичам те“ трябва да бъде казвано и използвано изключително внимателно и предпазливо. и да не се моли и хленчи за това! имайте все пак малко самоуважение, скъпи сестри!

Анонимен каза...

ако чувстваш 4е те обича никакви думи нямат значение...той е с теб..имаш го..усети го..не искай някакви си две формални думи, които всеки може да изрече..

Анонимен каза...

Аз разбирам ... не е до подаръците, до "екскурзиите" или "издръжката". Не .. няма нищо общо! Просто когато обичаш някого и му го кажеш, радостта е голяма, сърцето прелива, а душата ликува. А удоволстието е много по-голямо, когато чуеш ответния отговор .. и чувствата са същите :) И усещаш някаква незавършеност когато той липсва. Не, обичта не е по-малко силна, и щастието е не по-малко, но един път .. един единствен път да чуеш "И аз те обичам" .. това е наистина най-голямото щастие.

Не мисля че някоя жена може да уплаши един мъж, поне не в една зряла връзка, като покаже, и облече в думи чувствата си. Обичта е навсякъде, в природата, в нас, във всяка клетка, във всяко вдишване. Обичта е живот и би било глупаво да я крием. Така че момичета - ако човека си заслужава, няма мсисъл да се криете зад маската на силната жена, просто бъдете откровени със себе си, а и с другия. Да позволим на нещата от живота да се случат .. ;)

Публикуване на коментар