Какво те прави щастлива?


Какво те прави щастлива: щастливите и усмихнати хора по улицата, чашата чай или кафе с приятел, бялата пухкава възглавница и мекото одеало, в което да се сгушиш с хубава книга, красивият и слънчев ден, вдъхновяващата музика, смеещите се дечица пред блока, мирисът на чисто новите ти, супермодерни обувки, телефонното обаждане от любимия човек, усмихващите се на дъжда минувачи...?

Какво, от тези малки жизнено важни неща, кара денят ти да мине по-гладко, по-усмихнато и приятно? Мисля, че може да се сетиш за много неща, нужно е само малко да се позамислиш. Не забравяй малките радости, те правят усмивката ти широка и бляскава, те карат хората около теб също да се усмихват. И както казва една от най-големите филмови зведи на всички времена, Одри Хепбърн: Най-красивите момичета са усмихнатите. Не забравяй това, когато денят ти не е идеален и ще видиш, че във всеки един ден можеш да откреш нещо добро. Само тогава ще си открила съкровище за вечни времена. Моят съвет е даже да си ги записваш някъде. Така ще можеш винаги, когато ги препрочиташ, да се сещаш и пак да се усмихваш.

Съветвам те също така, да не гледаш на хората винаги с онова съмнение и укор, които вгорчават съществуването ти. Всеки човек на тази планета има две половини, постарай се да не виждаш само лошата. Хората в живота ти са именно там с някаква мисия и тя винаги има нещо общо с любовта, с доброто. Ти само трябва да я видиш. Да си щастлива не значи, че всичко около теб трябва да е перфектно и идеално, а значи да се оттърсиш от всичко лошо и негативно и да погледнеш над него с най-красивата си усмивка.

Предлагам ти да прочетеш и топ десет неща, които науката определя като причини за щастие:


1). Да усещаш вкусът на живота.
2). Да избягваш съревнованията.
3). Да не придаваш огромно значение на парите.
4). Да имаш цели и мечти
5). Да поемаш инициатива.
6). Да печелиш нови приятели.
7). Да се усмихваш.
8). Да казваш Благодаря.
9). Да се проявяваш.
0). Да се раздаваш.


Fiorre

Facebook Comments

10 коментарa :

Бай Стоен каза...

Колко малко му е необходимо на човек да бъде щастлив.

Fiorre каза...

Стига да не е със затворени очи !!!! :)

Анонимен каза...

Току що късметчето ми каза: В честността се състои истинското щастие! Аз разбирам щастието така - когато човек е в конфорт със себе си, когато не прави компромиси със себе си, когато отстоява себе си. Това не е егоцентризъм, а самоуважение. А когато обичаш себе си, няма как да не обичаш и другите - това е щастието, то е в нас. Не е нужно да го търсим другаде, вън от нас. Честността е задължителна в приятелството. Щастието по-скоро е познание и мъдрост!

Анонимен каза...

Щастието е в това да имаш възможността да бъдеш, с човека който те обича, колкото сам обичаш себе си, да заспиваш в прегръдките му и да се събуждаш от целувките му, да го усещаш всяка секунда вътре в себе си и той теб, пожелавам на всички да усетят тая невидима и определено осезаема връзка!!! Прекрасно е...

Fiorre каза...

Целта на написаното беше да Ви помогна да откривате щастието в малките неща! :) Благодаря за коментарите....бяха ми полезни!Продължавайте да следите блогът!Лек ден!

Анонимен каза...

Щастието е свободата да избираш, да бъдеш себе си,да приемаш всичко с онази човешка простота на житейския пример.
Едно от правилата на Любовта гласи: пази свободата на другите, както пазиш и своята. Някой пречи на свободата на другите и ги ограничава. Защо? Защото живее в безлюбие.

Анонимен каза...

Щастието се усеща тогава, когато правиш другите щастливи..

Анонимен каза...

lesno e da ce kaze no e trudno da ce postigne

Анонимен каза...

колко е лесно за изпьлнение

Анонимен каза...

Не трябва да мислиш какво ти е нужно, за да си щастлив, а просто да се радваш на това което имаш и да се стремиш да го запазиш. Докато правиш това, няма и да усетиш кога живота те е дарил с още милиони причини за щастие

Публикуване на коментар