The Fun Theory. доказано работи.

нещичко, което ми се при-иска да споделя.

още една голяма идея, измислена от хора. етикетът изисква да спомена конкретните хора рекламната агенция: DDB Стокхолм.

те са в основата на новата кампания на Volkswagen * The Fun Theory * на български тя би звучала като Забавна Теория, и тя е точно такава. поредица от експерименти, заснети на видео. чиято цел е да изтестват, дали хората променят обичайното си поведение, ако им се поднесе един по-забавен Свят.

видеото, наречено Piano Stairs, или Пиано Стълбище. за броени дни достига публика над 1 милион в YouTube. защо ли?



заснетият в него народен експеримент е прост. стълбището в метрото бива превърнато в Пиано. всяко стъпало си има свое звучене. стъпиш ли на него, разбираш какво е. изкачвайки се, правиш твоя си собствена музика.

под-идеята е да се предвизвика народа да ползва стълбите, вместо ескалатора. експериметът е повече от успешен. 66% повече. народ предпочита стълбите. отколкото преди Пианото да стане част от стълбището на метрото. забавната теория. работи!

fun is the easiest way to change people’s behavior for the better.


чудиш се, къде е общото между пиано, стълбище, метро < и > немската кола на народа Volkswagen. на пръв поглед > общо няма. едно VW в края на видеото. това е всичко. и все пак. логото се разнася из цялата Мрежа. милиони хора ще завъртят видеото. а то пък ще задейства позитивните им асоциации с марката VW.



не е ли това, новият начин, новата реклама? в търсене на забавното!
историята не свършва тук. очакват се нови забави на видео.
с участието на VW.

тези дни и една друга идея, боде очите ми из софийските улици.
но за нея другият път. че вече е време за сън. ..



Facebook Comments

1 коментарa :

Lillie каза...

Много готино! Ами да, разбира се, точно чрез преживявания и забавления успяваме да разкрием пред другите ( а и пред себе си) своята същност - със сигурност това е метод за стимулиране креативността на хората и генериране на нови идеи, например в така наречените "тиймбилдинг-и" (или поне смислените от тях)...

Публикуване на коментар