Салата Мексикана

Предлагам ти една рецепта за салата, аз я наричам Мексикана. Не знам защо реших, че е мексиканска, може би заради комбинацията от боб, царевица и авокадо - така характерни за мексиканската кухня. Не е никак трудна за изпълнение и не отнема много време. Трябва само да решиш какво искаш да има в нея, подходяща е за всеки сезон, защото винаги ако не можеш да намериш някой от продуктите - може да го замениш с друг по твой вкус...Най-важното условие е - да си я направиш с любов, за да ти е после сладко...дори може и под звуците на някоя твоя любима песен да си я проготвиш.



Продукти :
1 бр. консерва с царевица
1 бр. консерва с бял боб
1 бр. консерва с черен боб
1 бр. консерва с червен боб
1 бр. консерва с гъби
2 или 3 бр. узряло авокадо
1 малка глава червен лук
може и бял лук също
2-3 червени печени чушки (може и зелени, но да са печени)
3-4 скилидки чесън
зелени маслини или черни - цели или нарязани
сол (колкото прецениш на око)
оцет или сок от лимон
зехтин или слънчогледово олио

*цедка/гевгир
*купа

Начин на приготвяне :

За предпочитане е предварително да изцедиш хубаво за около 10-15 минути всички продукти, които са от консерва, за да не остане от сока, и после да е водниста салатата.

За авокадото - обикновенно избирам по-малки, защото те са по-вкусни от големите. Много лесно ще разбереш дали са узрели - по кората, ако е черна като тази на снимката, значи са готови за консумация.

Ако искаш да стане по-ефектна салата и имаш такава прозрачна купа... нареди в нея продуктите на редове. Сложи първо - царевицата, после боба... след това нарязаното на кубчета авокадо... чушките, маслините, гъбите, червения (белия лук) и чесъна. Не е задължителен този ред на подреждане да използваш... Ти можеш и по-по-различен начин от мен да я подредиш... оставям това на твоята фантазия...

пожелавам ти -
Bon Appétit... :)

Facebook Comments

1 коментарa :

fen каза...

ХМ, вкусно.

Публикуване на коментар