смях в залата. това е целта.

четях преди месец Mоята измислена страна на Исабел Алиенде. много интересни отметки направих из таз книга. но една се загнезди в мен :

чувството ни за хумор се изостря, когато нещата вървят зле и понеже винаги ни се струва, че вървят зле, често се смеем.
усетих думите близки. много близки до мен. когато ми се плаче, сядам пред лаптопчо и търся къде съм изпокрила поредния смешен сериал. Дарма и Грег. Флинстоун. тези са ми любимите.

забавен факт е, че човек е единственото същество, способно да се смее. като с годините без да иска, а може би защото иска, той започва да губи това си умение. едно дете се смее средно 400 пъти на ден, а един пораснал човек между 8 и 17 пъти.

а истината е една, светът е оцелял, защото се е смял. има различни езици, безброй диалекти, но всички говорим езика на смеха. онзи същия, които Чарли Чаплин владееше до съвършенство.

та нали, тези дни съм се специализирала в сферата на съветите. как да се усмихнеш с ароматерапия? как да се опазиш от змиите? сега е ред на : как да се захласнеш от смях?

представи си как онази ситуация от сутринта, която ти определи като неприятна, я разказва някой комик. като Чарли. или Mr.Bean. а защо не Шкумбата? само споменаването на имената им, предизвиква усмивка в мен. сега е ред да разкажеш същата история, но така както те биха го направили. разкажи я на тумбата ти приятели или колеги.

ако имаш избор между комедия, екшън, фантастика. избери си комедията.

липсва ти смеха вкъщи, всички са зачезнали нанякъде, но смешните им снимки, клоунските шапки и маски, те са все още удома. извади ги на показ. постави ги на видни места и не сдържай смеха си като ги наобикаляш.

особено, когато не ти е до смях, насили се да изфабрикуваш една усмивка. гротесковият ти опит за усмивка няма как да не доведе до истинска усмивка.

срещай се с причина и без причина с хора заразени с чувство за хумор.

включи въображението си в действие. когато слушаш поредната история или виц. представи си ги на цветен екран с подходящите ефекти. това ще доведе до много повече смях на единица история.

до тук беше суховатата част. сега иде ред на практическите упражнения. няма нищо по-заразно от чуждия смях. и по-специално бебешкия. {бебе се смее}




Facebook Comments

0 коментарa :

Публикуване на коментар