Моите 7 описания (Димана)

Това е една игра, към която бях приканена от Lili. Мисля, че съм запазила доста детско в себе си, обичам всякакви игри (особено такива, в които не трябва да се смята) и с удоволствие ще се включа. Тя се казва '7 неща, които ни описват най-добре'. Заглавието леко ме смути в началото, защото не обичам да се описвам - мисля, че е работа на хората край мен. Но пък една от стихиите ми е да анализирам, доста често и себе си, така че мисля ще бъде полезно и за мен. Не е лошо човек да се вглежда от време на време в себе си и да изправя чертите, които открие, че не му харесват там.

Хмм, май се разфилософствах прекалено. Време е да започна играта (или да я продължа, не знам как е по-правилно)... Ти ще дойдеш ли с мен?


1. Слънчоглед. Това е една характеристика, която ми даде Лили и ще се окаже права. Моето обяснение е, че съм ранно пиле, чувствам се по-добре през деня. Обичам Слънчо и му се усмихвам колкото може по-широко, а когато той се скрие - идва леката тъга и сведена глава.

2. Противоречие. Това определено идва със зодията, която при мен е Близнаци. Хем съм жизнена и енергична, както се казва в една реклама, радвам се на малките неща, на добрите хора, на всичко, което обичам... Хем си имам едни мои си меланхолични състояния, които са си само мои и не пускам никого край тях. Често са резултат от прекалено много мислене, но аз съм си мисловен тип.

3. Домошар. Да, това съм аз. Чувствам се добре вкъщи, което разбира се не означава, че не обичам да излизам, да се разхождам, да откривам нови места. Но за мен домът е специално място, където никога не се чувстваш изгубен, където си оставил толкова много от себе си и който доста добре би могъл да разкрие какъв човек си.

4. Опаково-инатче. Това е едно такова качество, чиито измерения у мен са в границите на поносимото, дори бих казала сладкото - щом човекът до мен винаги се засмива. От малка ненавиждам да ми казват какво не трябва, а още повече ме дразнеше да ми кажат какво трябва да правя. Нали си имам глава на раменете и мога да преценя! Ех, в тинейджърска възраст можеше да побърка баща ми, но сега става въпрос за някакви дребни работи като например каже някой по ТВ 'Направете това, или онова' и моята първа реакция е 'Няма' и 'Не'.

5. Справедливост. Това е невероятно важно за мен. Имам много остра непоносимост към несправедливостта и си мисля, че това е моята вятърна мелница. Боря се и ще продължа за тези, които имат нужда, за да имат вяра в доброто, в справедливото, в честното.

6. Мечтател. Обичам да мечтая, което съвсем не означава, че съм идеалист. Напротив. Моите мечти са някак приземени, защото аз съм съчетание на въздух и земя (имам си асцендент Телец). Обаче вярвам, че най-големите мечтатели движат цялото човечество напред. И няма невъзможни неща! Нима когато Жул Верн е писал своите романи е било възможно човек да полети в космоса, да кръстосва океани и морета под вода?

7. Приятел. Приятелството за мен е най-ценното богатство! Бих направила всичко, което е по силите ми, за да им помагам, когато имат нужда. Най-хубавият подарък за мен е да виждам, че са щастливи, че са добре, че обичат и са обичани, да успея да ги зарадвам и усмихна... С приятели животът винаги е хубав, а трудностите се преодоляват по-леко.


На 7мо число, през моя месец, като се загледах навътре - това са моите 7 описания. Мисля си, че ме характеризират най-добре, но пък далеч не са единствените... Обичам да правя толкова много неща, не са ми приятни други, трети меко казано ме изнервят, но винаги преобладава доброто и красивото.


Ти ще споделиш ли своите 7?





àáîíèðàé ñå çà áþëåòèíà

Facebook Comments

5 коментарa :

Lil каза...

Ехеее,слънчогледче-добре си се описала.С две ръце съм съгласна с написаното.Благодаря :)

elica каза...

много интригуващо :-)

Georgina каза...

Super,si go napisala Dimi...:)

dani каза...

Много добре след малко и аз ще вляза в играта и си мисля че ще стане доста забавно,ако милото ми ги прочете.Ако всеки притежаваше тези ти качества светът щеше наистина да е мноооого по-добър :).Аз съм зодия везни и по някога става доста забавно човек да ни гледа от страни как се колебаем ,мислим дълго.Домошар съм и то доста изразено като черта,дори приятелите ни често казват какво толкова хубаво намирате да се завирате в къщи ,да и ние с мъжа ми обичаме да излизаме разбира се ,но по-уютно ни е удома,и странното е че всяка вечер най-добрите ни приятели са в къщи.Обичам честността ,но живеем в свят на вълци така смятам,дебнат ни капани и неискрени хора зад всеки ъгъл.Откровенноста я обожавам ,но то е относително понятие и т.н.
играта е добра по някога е добре да си правим малка самооценка вместо да критикуваме хората около нас -качество изцяло на жените е има и изключения макар и малко при мъжете.

Dimana каза...

Ммм, радвам се, че съм ви заинтригувала с тази игра. Като се вгледа човек доста неща може да открие, например защо определено нещо не може да понася, какви са му плюсовете, които трябва да развие и какви са минусите, над които може да поработи.

Публикуване на коментар