Една История за Човешката Доброта














Доброто съществува във всеки от нас...
Вслушай се и ще го почувстваш и ТИ в сърцето си!
А след това го съхрани и проявявай всеки ден,
Не само в специални случаи и в празнични дни,
а наистина всеки ден - макар и по мъничко...

* * *

Желая ти прекрасен слънчев ден
и ведро настроение през новата седмица!
(усмивки)





Facebook Comments

10 коментарa :

Анонимен каза...

Melisa, благодаря ти за предоставената възможност да прочета тази история! Ако знаеш само как ме разчувства...
За "големите", имам предвид такива, за които става въпрос в тази история, обикновения човек не може да допусне, че и те са хора като нас и въпреки божията дарба не са съвършени човешки същества. И в живота, извън сцената, могат да бъдат всякакви - добри, лоши, дребнави, щедри,обсебени от себе си или отворени към света ...
На мен винаги ми се е искало Господ да беше по-щедър и дарявайки някому талант, да го благослови и с човешка доброта! Мисля че при Пласидо Доминго е успял!

Nathalie каза...

благодаря за историята. получих поредната доза урок. ако можеш да помогнеш - помогни. ако не можеш да помогнеш - потърси как можеш. Господ няма да те пита колко пари изкарваш, нито колко често ходиш на църква, но ще те пита на кого помогна.

Анонимен каза...

a kak da znam che e istina tova ili porednata izmislica

Анонимен каза...

ma razbira se che shtemu pomogne kakvo kato sa konkurenti be maleee

Анонимен каза...

Много хубава и поучителна статия. Такава щедрост и доброта притежават само духовно силните.
Жалко, че хората в родината ни, които държат съдбите ни в ръцете си са много далече от това и в стремежа си да грабят и да грабят забравят за човешкото у себе си.
Благодаря, че прочетох тази история.

Андрей Неделчев каза...

За съжаление (но и радост), историята по-горе не отговаря на истината. Вижте тук: http://www.snopes.com/glurge/tenors.asp Изобщо, преди да повярвате на подобни истории, винаги проверявайте в сайтовете за слухове и "градски легенди" в интернет!

От друга страна, истината е, че тримата тенори са чудесен пример за сътрудничество между хора, които иначе лесно биха могли да се подведат по изкушението да се разглеждат един друг единствено като съперници. Истината е винаги много по-разнообразна и красива от измислиците!

Благодаря ви обаче за добрите намерения, с които сте публикували горната история. Сърцето ви е далеч по-автентично от нея! :-)

Анонимен каза...

много поучителна история. наистина ме накара да се замисля. доброто е в нас, само трябва да му подадем ръка да се покаже на целия свят. наистина трябва да можем да правим добро, дори и да не получим такова.

Анонимен каза...

Много хубава и поучителна история ,но много малко хора могат да я разберат, Човек може да направи това само когато е духовно израстнал,и да може да прости от сърце

Анонимен каза...

naistina tova e dosta pou4itelna istoria blagodaria ti Cveti :)

Б.Ангелова каза...

Аз повярвах на тази история.Да,има доброта,има човечност и способност за прошка.Но това,което силно ме впечатли и развълнува е фразата - "Не можем да си позволим да загубим такъв глас".Това е моят начин на мислене.Прагматично и глобално,както си представям,че мисли...вие си изберете кой.Има една дзен-притча:" Един мъдрец срещнал трима работници с колички и ги попитал последователно:Какво правиш? - "Не виждаш ли - бутам тая проклета количка" - казал първият. - "Работя,за да изхраня семейството си" - отговорил вторият. - "Строя храм" - отговорил третият.Пласидо Доминго е построил храм.

Публикуване на коментар