липсата на ПЛАН?


липсата на план води до стрес и до липсата на голям избор.
ако се заемем навреме с планирането на събитията ще имаме време да премислим и различните варианти, и така да облекчим поне малко и без това стресовия си живот.






Facebook Comments

5 коментарa :

Аз - Цвети каза...

мен пък непрекъснато ме упрекват, че животът ми е план. Нямала съм мечти, а само планове! Развиват ми една дълга теория как когато всичко ти е планирано, когато постигнеш целта само драскаш една дебела черта и отиваш на следващата стъпка. Това ще го ползвам за оправдание вече. :)

Dimana каза...

И на мен ми се карат, че прекалено много планирам - нещата трябвало да се случват естествено!
Аз пък не виждам какво неестествено има да си подреждам и планирам нещата. Тъкмо винаги ще се намери място за някоя хубава изненада, която да се "вмести" на точното място в точното време ;)))

Анонимен каза...

да си спонтанен хич не е лошо, за това се прави рехав план. така можеш да отреагираш на всяко нещо поднесено ти на момента. и все пак планът си е план. без него времето се разпилява и ефекта е доста неприятен. няколко пъти съм препрочитала книгата 7 навика на високо ефективните хора. може би най-добрата книга сред себе-подобните си. там планирането е поднесено в 7 стъпки най-общо казано. преди обаче да се стигне до самия план за деня, седмицата...се минава през преоритетите. когато знаеш кое е важно за теб - другото е лесно.

Анонимен каза...

Да не забравяме, че докато планираме можем да пропуснем нещо и някой:)

Анонимен каза...

Рехав план може да превърне нищо и никакъв ден в събитие. Плановете се бъркат с голяма доза дисциплина, която убива спонтанността. Винаги има място за импровизация като го има времето.

Публикуване на коментар