сЪботен рИтуал

сЪбота, след сЪбота, сЪботи наред отварях очи, скачах от леглото и с бърза крачка се отправях към банята, гардероба и хоп, вече бях навън, палех колата и посоката винаги бе една [Иван Асен II - улицата].

а продължението ...?
отварях вратата на добре познатото кафене, сядах на масата, на която винаги сядам, в дясно от вратата, точно до прозореца .. . а там вече ме очакваше най-добрият ми приятел, най-добрият ми слушател, най-близкият ми и ... най-обичаният ми човек .. . 

[много най- .. . ]

и така сЪбота след сЪбота .. . [от тогава мина някакво време].
рИтуалът [обаче] остана .. . въпреки че най- .. . човекът го няма.

тази сЪбота не бе много по-различна .. . и изглеждаше така .. .

[2] жени, [2] дълги кафета, и часовеее заляти с думи.

[ ами .. . ти?  какъв е твоят рИтуал? ]




Facebook Comments

2 коментарa :

Анонимен каза...

mnozina moje bi si imat ritual. Koi po-zna4itelen, koi po-malyk. Kato da sqdat winagi na edno i sy6to mqsto na masata w kys6ti:)

Анонимен каза...

i az si imam ritual! stawam sutrin, w powe4eto slu4ai sym budna predi da se wkliu4i uredbata, i byrzam da se sprawq s moq toalet, za6toto mi predstoi i toaletyt na edna bezpomo6tna jena. Wlizam w staqta sys swito syrze, za6toto ne znam kakwo moje da zawarq!W na4aloto strahyt be6e ogromen, sega sym go izbutala nqkyde nazad w syznanieto si! Ili pone mislq, 4e sym uspqla!I taka nqkolko pyti na den, wseki den i we4e 3 godini.Dori w sybota i nedelq, kogato nqma nujda da byrzam za da ne zakysneq za rabota i izkliu4wam uredbata za sybujdane, se sybujdam i trewojno tyrsq 4asownika obzeta ot strah, 4e sym se uspala... Towa e moqt ritual! Ne pojelawam takyw na nikogo!!! Ne zaradi fizi4eskoto natowarwane, s nego se swikwa, a zaradi psihi4eskoto! Ponqkoga si mislq, 4e winata si e li4no moq, 4e ne moga da se primirq sys situaciqta da polaga6 mnogo griji i trud i wypreki wsi4ko ne6tata da wyrwqt makar i po-mnogo myni4ko i zabelejimo samo za men nazad!:( Ne si mislete, 4e se oplakwam! Prosto sydba s koqto nqkaksi mi e trudno da se primirq!

Публикуване на коментар