женска хитринка по време на криза

Доста се посмях на този разказ по действителен случай, в главната роля една позната. Сега реших да го споделя с всички ДАМИ, пък може и по-предприемчивите да се възползват.

Напоследък тази жена слушала всяка вечер как по всички новини, непрекъснато ни психясват за настъпването на финансовата кризата и у нас. Как не знам си колко хиляди останали без работа, как вече са под прицел и квалифицираните кадри, как.... На всичкото отгоре се оказало, че и банката за пореден път им вдигнала лихвата по ипотечния кредит. Затова те със съпругът й решили тази година по умерено по празниците, докато разберат и те в какво положение се намират.

Но независимо от ситуацията, със сигурност всяка жена, във всеки един момент има нещо, което си мечтае да притежава. Ако, видиш ли, по някакъв начин вече е нейно, веднага се намира ново, което да й се набие като трън в очите и мира да не й дава. Така и тази жена по време на една съвсем невинна разходка по главната на Пловдив, едни тигрови ботуши й привлекли вниманието от витрината. Тя хубаво ги подминала, но защо извърнала глава и им хвърлила още един поглед, да я пита човек?!? Докато се осъзнае вече била в магазини и ги пробвала. Разбира се, с лекота извадила кредитната си карта и платила. Излизайки от магазина и вървейки с походка, в която имало особена лекота този път, тя си припомнила скорошния разговор със съпруга си, как трябва да свият максимално семейния бюджет. А тя си купила съвсем необмислено, незнайно кой подред чифт ботушки. Е, разбира се не какви да е, а тигрови. А и една жена винаги има нужда от още едни, но все пак станало и съвестно. Но още на секундата кривнала в следващата пресечка влязла в насрещния бутик за бельо и ... хоп сдобила се и с нови прашки и сутиен отново в тигрова осанка. Вече без чувство за вина се прибрала в къщи и скрила покупките.

Вечерта минала нормално, жената отишла да приспива детето, а се върнала облечена с трите си нови придобивки, невинен поглед и ...

Не последвал никакъв негативен коментар, дори намек относно уговорката и покупките.

Да си призная аз доста се забавлявах, като слушах, но после като се замислих ... която и жена за каквото и нещо да си мечтае, ако го представи гарнирано с подходящото бельо, няма как да не спечели по точки, нали повечето мъже мислят предимно с долната си глава.

А и какво пък празници са, човещинка е!

Facebook Comments

2 коментарa :

Ole каза...

Ако за мъжа е глава, за жената - яма!

varnik каза...

Браво, ето това се казва психология! Задоволяване на всички желания! Мисля си, ако повече жени умееха по този начин да представят покупките си, щеше да има много повече оборот в магазините и много по-малко недоволни мъже. Аз лично не се оплаквам!

Публикуване на коментар