Внимание...

Във връзка с една публикация на личната си поща получих писмо в знак на подкрепа и разбиране. Накрая за размисъл Лили ми беше написала това:

... внимавай за твоите мисли, защото те ще станат твои думи
... внимавай за твоите думи, защото те ще станат твои дела
... внимавай за твоите дела, защото те ще станат твои навици
... внимавай за твоите навици, защото те ще станат твой характер
... внимавай за твоя характер, защото той ще стане твоя съдба"


Не оставяй друг да определи съдбата ти.
Дръж я здраво в ръцете си.


Толкова много ми хареса, че си го записах на листче и си го нося в себе си. Толкова, често си го повтарях, че се случва да ме спасява в доста ситуации. Без дори да се замислям в точния момент, точното изречение изплува в главата ми и нещата си идват на мястото. Ето например онзи ден в разговор с колежка, която не беше на моето мнение, изведнъж тонът ми започна да се повиша, в един момент вместо да слушам аргументите й в главата ми изплува "внимавай за твоите думи, защото те ще станат твои дела".

Усмихнах се, и реших, че не си заслужава да споря и това ни спаси от сериозен скандал, който кои знае до какви последствия щеше да доведе. А със сигурност темата на спора не си заслужаваше. Мога още примери да споделя, но не е това целта.

Идеята е, че ако вникнем във всяка дума на всяко изречение, може би ще установим колко истина има в тях, и то подредени точно по този начин. Със сигурност сега не откривам топлата вода, всеки знае неща от живота, но така синтезирани ...?!?

Реших да го споделя с теб, тъй като може би ще направи живота ти по-лек и спокоен, защото все пак всеки сам определя съдбата си.



Facebook Comments

3 коментарa :

veracooper каза...

Благодаря, добри съвети!

Unknown каза...

Superb!
thanks - I'm gonna print it and put it in my wallet.

Unknown каза...

Много се радвам, че попаднах на постинга.

Преди малко повоче от година за първи път се замислих над тези редове; също ги държах написани на лестче в джоба си... и имаше резултат. Живота ми се завъртя на 360 градуса!

Мисля, че всеки може да държи съдбата в ръцете си, стига да е... внимателен.

Публикуване на коментар