ИЗБРА ЛИ СИ ЦЕЛ?

Едно е да се оплакваш, че нещо не става, като например, от кога се мъча да сваля пет килограма и нищо не става, но съвсем друго е да заявиш гордо - ето, вече свалих цели пет килограма и продължавам така.

Защо едни успяват, а други не? Задаваш ли си този въпрос, когато чуеш хора около теб да разказват за резултати? Как го правят? Искаш ли да научиш? А искаш ли и ти да бъдеш един от тях?

Много малко, но съществено, те дели с успеха. Да си поставиш цел. Във всеки има безкрайни творчески възможности. Но докато едни ги развиват, други се спотайват. Ти от кои искаш да бъдеш? Само изборът на твоя цел може да отприщи невероятните ти способности и да ти донесе успех, за какъвто не си мечтаеш дори. Дай на подсъзнанието си тема за размисъл и то ще забрави тайните си страхове и ще направи невъзможното за теб. Колкото повече приемаш целта си, толкова повече работи подсъзнанието ти за да състави успешен план как да осъществи идеята ти. Ти само му се довери - довери се на себе си.

Когато имаш ясна цел, ще работиш на пълни обороти. Ще дам пример. Ако си казваш непрекъснато - искам да отслабна - никога няма да постигнеш съществен резултат. Но ако вземеш решение и кажеш - ето, от днес аз избирам да се храня здравословно и пълноценно - това неминуемо ще даде до един месец сериозен резултат във външния ти вид.

Задаване на ясна цел и съставяне на план за действие са основите на всеки успех. И ще видиш как забравяш всичките си страхове, че нямаш време за гимнастика, че не пиеш вода, защото е трудно, че няма какво подходящо да ядеш, че си уморена и т. н. Ще откриеш един нов свят в себе си с нови решения и неподозирани сили за преодоляване на всички трудности. Ще разбереш, че животът ти е в твоите ръце и ти го ръководиш. И никакви обстоятелства няма да са в състояние да те отклонят от пътя, по който си поела с желание.

Ти каква цел ще си избереш?

ПЕТЯ ПОПОВА
инструктор по хранене
pette@abv.bg

Facebook Comments

0 коментарa :

Публикуване на коментар