Един ЖИВОТ по-малко...

Младата жена като че ли беше омагьосана от красотата на бебето, което съзерцаваше. Беше момиченце, С русата косичка, едрите сини очи, чипото носле и малките розови устни, красиво като ангелче, то приличаше на бебетата рисувани по картички и плакати. Беше толкова сладко, че жената изпита неустоимо желание да целуне нежните като коприна бузки и да вдъхне аромата му. Докато се навеждаше към малкото момиченце обаче, чу странен глас:

-Ти нямаш право да ме докосваш...


Жената стреснато се изправи и се огледа наоколо.
Но освен нея и бебето, вътре нямаше никой друг. Май й се беше причуло само...

Когато обаче след секунди отново чу същия глас, тя смаяно се обърна към малкото момиченце, лежащо в креватчето...

О, боже, въпреки че имаше вид почти на новородено, именно то говореше!

- Не искам да приближаваш към мен! – отново каза бебето. – Не искам да ме доближаваш, чуваш ли? Отдалечи се!

Когато след малко успя да се посъвземе от шока, жената промълви с треперещ глас:

- Моите деца са все момчета. И те са много хубави, но красотата на момиченцата е някак по-различна. Затова исках просто да те целуна...

- Не можеш да ме целунеш – заплака бебето... – Също както и аз няма да мога да целуна теб...

Жената продължаваше да недоумява:

- Но защо, защо да не можеш?!

Хлипайки и давейки се в сълзи, малкото момиченце отвърна:

- Ти знаеш причината. Ако помислиш малко, сама ще се досетиш...

Докато правеше усилия да си спомни, жената постепенно дойде на себе си.
Лежеше в една от най-модерните стаи на частна клиника.
Все още усещаше гадене от поставената и преди няколко часа упойка...

Отваряйки очи, видя пред себе си лекаря, който същеврменно беше и техен близък семеен приятел. Той дръпна една роза от изпълнилите цялата стая букети и я подаде на жената, с думите:

- Спокойно, операцията мина благополучно и без допълнителни усложнения... А, между другото - бебето, което махнахме, беше момиченце...

Автор - анонимен
Превод на български - Melisa




Facebook Comments

8 коментарa :

kekla каза...

!! Настръхнах, тва направо настръхнах! И аз пиша по подобен начин. нотази история.. дано не я прочете някой направил аборт, наистина дано не я прочете! Имам бебе, момиченце и аконе бях аз каквато съм сигурно щях да го абортирам, поради обстоятелствата, при които заченах. И, бога ми.. тва ако го бях прочела , кой знае какво щях да направя..

Анонимен каза...

много силно, твърде силно и плашещо, дано никой направил аборт или накарал някого да напрви аборт не го прочете...

Анонимен каза...

По-добре да бъде прочетено от хора предприели вече аборт за да не се повтаря тази грешка.Нямаме право да отнемаме човешки живот!А другото са просто...оправдания!

kekla каза...

Аз не мисля,че е просто оправдание! И наистина дано някой направил аборт не го прочене! Не и такъв, на който му е за пръв път да има дете. ясно е,че като родиш и си видиш детето и ако си наред психически няма да съжалиш за раждането, но е вярно,че всеки има право да реши каквода направи със себе си. В този случай се касае за друг живот, но този живот зависи от тебе и расте в тебе. аз подкрепям абортите и личният избор, друг е въпросът, че явно аз самата не бих направила аборт. И когато една жена реши да абортира, никой ама никой няма право да я обвинява за това.. единственият човек имащ това право е самата тя!

Анонимен каза...

няма нищо по-божествено от човешкото зачатие и никой няма право да отнема това право,дори и най-големия звяр.и в най-големият звяр се крие нещо човешко стига да срещне оня атом,който да пробуди заспалите чувства на човека в него.

Анонимен каза...

Много силно и истинско...,моля ви не съдете прибързано.Не казвайте-никога.Не казвайте какъв избор ще направите ако се наложи.Може би това време ще дойде...

Анонимен каза...

Не сьдете!!! Понякога обстоятелствата са такива,че аборта е крайно наложителен.Представете си-младо момиче забремене от семеен мьж,или жена ,чиито сьпруг отсьства за дьлго.....Не,че оправдавам такива жени,но сьгласете се - случват се и такива неща, живота го е показал с много такива примери.Ако на вас ви се случи,бихте ли рискували? И,макар,че не ми се е случвало,аз няма да мога да поема този риск.

Анонимен каза...

За всеки рискът одначава нещо различно.. риск е да родиш, риск е и обратното. и аз това казвам, никой няма право да съди една жена,че е направила избора си, какъвто и да е той.. достатъчно тя сама се осъжда.

Публикуване на коментар