Приятен загар с Къна

Всяка година наближеше ли месец май - аз хуквах към солариума или към магазина за поредното кремче за измамен тен.

Тази година, обаче, е различна.
Не нещо друго, просто, започнах да се замислям по-често за това, какво ям, за това, какво ползвам, как сама подлагам здравето си под въпрос. Та до солариум не стигнах, а всички кремчета - заминаха на боклука.

Замислена по темата с природосъобразния живот попаднах на нещо любопитно.

Как така става, че французойките, които се славят с бялата си кожа, още в първите дни от ваканцията си успяват да се появят на плажа - приятно загорели.

Оказа се, че го дължат на две изпитани рецепти, съществуващи от векове. Иранската рецепта гласи - смесваш къна, кисело мляко и кафе. Мароканската рецепта пък казва - къна, зехтин и белтък.

Маските се нанасят за около половин час на измитото лице и тяло. Най-добре хубав пилинг да си направиш, че да няма разлики след това.

Тез две рецепти оцветяват кожата и същевременно я почистват и тонизират. Полезно, лесно и естествено!

Ако по някаква причина, като мен, все още не ти е дошъл реда за ваканция, а още по-малко си стигнала до морето - възползвай се и се намажи едно хубаво.

Ако пък вече се белиш - изчакай първо хубаво да белнеш и освежи кожата си.



Facebook Comments

3 коментарa :

Анонимен каза...

Моля Ви споделете опит от използването на тези рецепти за естествен тенлВ какви пропорции трябва да сас съставките?Къна за тяло ли се използва, тази, която е и за татуировки?

Анонимен каза...

аз съм тествала с киселото мляко. използвах една кофичка мляко и другото беше на око. преценяваш горе долу колко ще ти стигне да го разнесеш равномерно. къната е най-обикновена. дето я има във всички аптеки и магазинчета. нищо специално. не очаквай да добиеш тен като след 2 седмици море, по-скоро ще освежиш леко светлата си кожа. по-добре е отколкото кремовете по магазините или силните солариуми.

Nina каза...

Много полезно инфо, мерси

Публикуване на коментар