Различна Гледна Точка

След невероятното си и безупречно представяне, известният аржентински голф играч Робърт Винченцо спечелил поредната си награда. При получаването на купата дал кратко интервю за медиите, след което се отбил в клуба, прибрал си от там багажа и се отправил към паркинга, където била колата му.

Тогава към него се приближила една жена. След като го поздравила за постигнатия от него успех, набързо му разказала, че има малко бебенце, което е много болно и се нуждае от скъпо лечение, а тя не разполага с нужните за терапията средства и не може да покрие разходите. Затова детенцето й се топяло с всеки изминал ден пред очите й и все повече се приближавало към смъртта...

Разказът на жената много трогнал Винченцо. Той веднага бръкнал в джоба си, извадил чековата си книжка и подписал чек с една значителна част от току що спечелената на турнира сума. Подал го на жената с думите:
- Надявам се да ги използваш в добри дни с детето си...

Седмица по-късно, докато Винченцо обядвал в голф клуба, при него дощъл един от членовете на голф-сдружението и му казал:

- Момчетата от паркинга ми разказаха, че миналата седмица, когато вие спечелихте турнира, при вас е дошла някаква жена и сте разговаряли...

- Да – отвърнал Винченцо. – Какво толкова странно има в това?

- Да, разбира се, че не е странно – смутено изрекъл мъжът. – Но трябва да ви кажа нещо. Тази жена е просто една мошеничка. Ходи при такива богати и известни хора като вас, разказва сърцераздирателни истории за това, че има болно дете, което се нуждае от скъпо лечение, че тя не може да си го позволи и така успява да откопчи големи суми пари. И доколкото разбирам, вас също е успяла да измами...

Винченцо го погледнал недоумяващо и попитал:

- Какво? Нима искаш да кажеш, че всъщност няма никакво умиращо бебе, така ли?

- Не – кимнал мъжът - няма такова дете, всичко е измислица.

- Прекрасно! Това е най-хубава вест която съм получавал тази седмица! – възкликнал с радост Винченцо...


* * *

Ето това се нарича РАЗЛИЧНА ГЛЕДНА ТОЧКА!

Повечето хора в подобна ситуация
ще се ядосват за изгубените си пари...

Но други, като Винченцо например,
се радват затова, че всъщност няма болно дете...



Когато двама човека гледат навън от един и същи прозорец,
единият може да вижда калта и локвите по улицата,
а другият – блясъкът на звездите в небето.

Изборът си е само наш!!!


Автор - неизвестен
Превод на български - Melisa





Facebook Comments

5 коментарa :

Анонимен каза...

Найстина е друга гледна точка, но не и правилната.
Няма ли да е по-правилно да не беше загубил парите и вместо да ги даде на мошеничката, да ги даде на някое друго умиращо дете където наистина ще са полезни. Умиращи деца бол.

Анонимен каза...

С 2 думи - явно пича е достатъчно богат, за да може да си позволи когато става дума за много пари да забрави думата ефективност.

Анонимен каза...

според мен шоги изобщо не си улучил смисъла на историята/ Според мен идеята е 4е трябва да се радваме на хубавите неща, дори и малки, пред това да си скубем косите по цял ден за нещо което не можем да променим. И на мен ми хареса историята

Анонимен каза...

Да, да. Реалист съм до мозъка на костите ми.
Радвам се, но не на калинка с 5 точки.

mimzy каза...

На мен също ми хареса историята. Аз, лично, се радвам на малките и почти незначителни неща. По същия начин като Винченцо и аз много бих се "зарадвала", ако разбера, че всъщност няма болно и умиращо дете.

Публикуване на коментар