Какво рисуваш, когато говориш по телефона?

Когато говориш по телефона или по време на някое досадно заседание, нерядко без да се замисляш, несъзнателно започваш да рисуваш на лист хартия всякакви мотиви - физиономии, геометрични фигури, цветя и изобщо драсканици.

Не изхвърляй произведенията си!
Именно тези драсканици могат да разкажат не малко неща за твоя характер или настроението ти в момента.

Ако откриеш в тях:


...спирали, окръжности, вълнообразни линии

Не си твърде загрижен за чуждите проблеми или изобщо не се интересуваш от тях, пречат ти или те натоварват допълнително. Ако си принуден да се занимаваш с чужди ангажименти, то се опитай да приключиш с тях по-бързо. Защо? Защото цялото ти внимание в този момент е съсредоточено върху собствената ти персона. Възможно е да преживяваш лека криза или от теб се изисква да вземеш някакво решение. Ако забележиш, че си започнал да рисуваш спирали, имай предвид, че сега ти е особено необходимо да се контролираш, за да не избухнеш и да не оскърбиш събеседника си.


...цветя, слънца, гирлянди

Не ти е съвсем весело на душата, както изглежда на пръв поглед, дори напротив. Повече от всичко мечтаеш за приятелство и нежност, а думите, които се въртят на езика ти, неволно пренасяш върху листа: Обърни им внимание! Ако твоята ръка започне да рисува цветенца или слънце, побързай да навестиш добрите си приятели или поне се постарай в близко време да си сред хора.


...мрежи
Ти чувстваш, че си попаднал в рискова ситуация или просто в неловко положение. Всяка решителна, контурна линия е атака, която ти не се решаваш да предприемеш. Ако накрая оградиш рисунката си, това значи че си приключил с проблема, най-малкото си дал вид, че е така. Най-често си склонен да преглъщаш обидата и раздразнението си. А това крие в себе си опасност! В душата ти се натрупва разочарование и се чувстваш все по-нещастен.


...преплетени сърца
Ти си преизпълнен с чувства. Иска ти се да разцелуваш целия свят. Обърни внимание: колкото по-остри и строги думи изричаш, толкова по-големи мащаби придобива рисунката. Не трябва да се държиш толкова студено и да скриваш чувствата си. Покажи ги!


...мотиви, подобни на тапетите

Остри ъгли и плавни овали се съединяват в мотив, който се повтаря до безкрайност. Такъв мотив говори, че ти е скучно, че телефонният разговор ти е омръзнал, а може би изобщо и целият ти начин на живот. Опитай се да започнеш с някаква дреболия: да речем някаква екстравагантна постъпка, нещо, което винаги си искал да направиш, но не си се решавал. Това ще наруши еднообразието, което ти действа угнетяващо.


...кръстове
Срещат се доста често. Жените ги превръщат в украшение, а при мъжете те имат по-строги очертания. И в двата случая кръстовете изразяват чувството ти за вина, възникнало най-вероятно по време на телефонния разговор. Нещо ти тежи: или се укоряваш сам или те е упрекнал събеседникът ти. Причината трябва обезателно да се обсъди - разбира се, не на секундата. В противен случай ти предстои още дълго да се измъчваш.


...човечета
Не се заблуждавай от техния весел изглед. Такива рисунки са признак на безпомощност или желание да се измъкнеш от някакво задължение. Хората обикновено рисуват човечета в момент, когато трябва да кажат решително "не", но не могат да заставят себе си да произнесат тази дума. Така че човечетата трябва да възприемеш като предупреждение и да си кажеш: Не се предавай. Откажи се, иначе после ще страдаш от собствената си слабост!


...квадрати, триъгълници и други геометрични фигури

Едно е ясно: човек не може да те подведе лесно. Имаш ясни цели и убеждения, почти никога не скриваш мнението си. Рядко изпитваш страх пред противниците и конкурентите си. Обикновено си съсредоточен. Колкото по-ъгловати геометрични фигури рисуваш, толкова си по-агресивен, макар че външно може и да не се забелязва. Това качество сковава фантазията ти и не ти позволява да се отпуснеш. Постарай се да гледаш на нещата по-просто.


...пчелни клетки

Те говорят за стремеж към спокойствие, хармония, подреден живот. Може да означават и желание за създаване на семейно гнездо. Помисли върху последното обяснение! Вероятно, проблемът е в нежеланието ти да признаеш пред самия себе си за съществуването на такава мечта. Рисунката издава твоите скрити мисли.


...шахматно поле
По всяка вероятност си се оказал в доста неприятна ситуация или в крайна сметка в затруднение. Мечтаеш за ясен и надежден път, който да те изведе от това положение. В дадения момент не трябва да скриваш каквото и да било или да го премълчаваш. Ако такива рисунки се появяват често, вероятно страдаш от скрити комплекси.


...преплетени кръгове

Мисъл за стабилна връзка? Възможно е. Но най-често рисунката отразява желание да се участва в нещо. В сегашния момент чувстваш, че се намираш извън събитията. Може би, искаш да помогнеш някому, но не знаеш как. Или просто не са те поканили на предстоящ празник. Постарай се да си изясниш за себе си защо си извън играта и как да поправиш положението.


по материали от margaritta.dir.bg


Facebook Comments

0 коментарa :

Публикуване на коментар